0
LIFESTYLE

Deze ‘mommy’ podcasts zijn mijn guilty pleasure

Podcasts dus. Ik ben niet de grote early adopter te noemen, al zeker niet als het op podcasts aankomt. Maar sinds een aantal jaartjes mag je me echt officieel podcast-addict noemen! Het is voor mij dé ideale manier om tussen het moederen, werken en multitasken door toch nog iets te leren, te ontspannen of ja, zelfs de kinderen bezig te houden tijdens korte of langere autoritten. Honderden uren heb ik ondertussen al geluisterd naar podcasts. Onderweg naar het werk, of tijdens huishoudelijke taken (dat maakt het allemaal wat aangenamer!) of in de badkamer als ik mij klaarmaak. Echt overal! Benieuwd welke ‘mommy’ podcasts ik jou ten zeerste aanbeveel? Een lijstje! Geen dank 🙂

1. Loop uit de rat race

Weten jullie nog dat ik schreef dat ik ooit droomde van een eigen podcast? Soms komen dromen uit, want sinds een aantal maanden experimenteerde ik met veeeeeeeeel vallen en weer opstaan met mijn eigen podcast. Samen met mijn beste maatje en collegaatje Jade Yorks richtte ik de podcast @loopuitderatrace op. Ons doel? Drukbezette mama’s als jij inspireren met toffe content over lopen, meer bewegen, gezond eten én persoonlijke ontwikkeling, kortom alles over een gezonde geest in een gezond lichaam en hoe je dat als drukbezette mama gedaan krijgt. Hoe je door te sporten uit de marathon van het drukke leven kan ontsnappen. Je krijgt al goesting hé, ik zie het :-).
Onze eerste echte goeie aflevering kan je hier beluisteren of via je favoriete podcastapp van Apple, Spotify of Soundcloud:

https://soundcloud.com/loopuitderatrace/001-zo-maak-je-van-lopen-een-goede-gewoonte

2. Kak, dat wist ik niet voor ik kinderen had van Maison Slash

Hun populaire boek ‘Kak dat wist ik niet voor ik kinderen had‘ is ondertussen in tweede druk dus een podcast mocht niet ontbreken. En ja hoor, hij staat ondertussen in mijn lijstje favorieten. Eerlijk? Ik lach me elke keer een kriek! Zo gaat de laatste nieuwe aflevering ging over piemels, vagina’s, spleetjes. En eerlijk? Daar wil je toch alles over weten als rasechte slashparent? Ingrid en Erika nodigen elke keer iemand uit aan hun keukentafel of gaan zelf aan iemands keukentafel zitten en dat mondt gegarandeerd uit in een hilarische aflevering. Zeker eens luisteren en wel hier!

3. Radio Mama

Mocht ik niet met @loopuitderatrace gestart zijn dan had ik zeker zelf een podcast uitgevonden à la ‘Radio Mama‘. In deze supergezellige podcast praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kindjes en alles wat dat met zich meebrengt. Zo interviewde ze tal van interessante gasten zoals Steven Gielis, Nina Mouton, Eva Tuyt… en uit elke aflevering heb ik wel iets geleerd over het opvoeden van mijn kinderen. Een absolute aanrader! Je kan Radio Mama hier beluisteren.

4. Ik tel tot 3

Nog zo’n leuke podcast over kinderen opvoeden want we kunnen er niet genoeg over te weten komen, nietwaar? Deze leuke podcast is van Steven Gielis van Zitdazo en gaat over de kleine kantjes van het opvoeden. Hij brengt echte verhalen met een knipoog, een traan en een lach. Je leest alles over zijn podcast hier.

5. Elke dag vakantie

Nog zo’n toppertje van jewelste waar ik geen enkele aflevering van wil missen. Vorig jaar beslisten Eva en Stijn dat het leven meer is dan werken alleen. In hun supergezellige podcast delen ze hun verhaal, eerlijk en oprecht en inspireren ze je met thema’s als geld, succes, veerkracht, en worklifebalance. Als drukbezette mama een must om eens naar te luisteren want ze doen je bewust stilstaan bij verschillende thema’s en helpen je om na te denken hoe je alle balletjes in de lucht kan houden en of je überhaupt al die ballen tegelijk in de lucht moet houden? Eerlijk, authentiek, bewust en echt. Het lijkt alsof je echt bij hen aan de keukentafel zit. Heerlijk! Je kan hem hier beluisteren.

Hoe abonneer je je op podcasts? Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk!

Apple Podcasts (voor iPhone / Apple): Zoek op Apple Podcasts op je telefoon. Installeer. Zoek in deze app je favoriete podcast via het zoekveld rechtsboven. In het resultatenoverzicht klik je favoriete podcast. Klik hier op ABONNEER. De nieuwste afleveringen van je favoriete podcast worden dan automatisch gedownload.

Stitcher (voor alle andere telefoons / Android): Download de app in de Google Play Store. Als je voor het eerst inlogt, vraagt de app naar je interesses. Verder kun je op categorieën zoeken bij ‘browse shows’. Bij ‘international’ staan ook de Nederlandse podcasts. Zoek naar je favoriete podcast. Voeg je favoriete podcast toe met het plusje bovenin om de nieuwste afleveringen te ontvangen.

Spotify (voor iPhone / Apple en Android): Open de Spotify app en ga naar ‘bibliotheek’. Onderaan het lijstje met dingen als ‘afspeellijsten’ en ‘artiesten’ staat ‘podcasts’. Klik hier op en zoek op je favoriete podcast. Let op! Spotify moet in de online modus staan om een podcast uit te zoeken.

Verder kan je ook podcasts beluisteren via Soundcloud of rechtstreeks via linkjes die je naar je favoriete podcast sturen via een website of blog. Ik zei het toch, het is echt keigemakkelijk!

Wat zijn jouw favorietjes?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.