0
EROPUIT Op reis met kinderen

Op skivakantie met kinderen en zelf op skiles? Het kan!

Met ons hoofd zitten we nog in de bergen maar met onze voetjes staan we ondertussen al weer op Belgische bodem. Jammer maar helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde, dus ook aan het liedje van onze jaarlijkse skivakantie met onze kindjes. Benieuwd naar ons ondertussen meer dan geslaagde recept voor een keitoffe wintersportvakantie?

Alle ingrediënten voor de perfecte skivakantie met (kleine) kinderen
Sinds 3 jaar gaan wij op vakantie met Intersoc. Een uniek concept! Ik ken geen enkele andere reisorganisatie waar je én baby-en kinderopvang hebt, all-in kan eten (3 keer per dag buffet!), waar je kinderen Nederlandstalige skilessen kunnen volgen, waar je skimateriaal kan huren in het hotel én waar je als mama en papa zelf kan gaan skiën (of après-skiën of chillen) terwijl er voor je kinderen wordt gezorgd. Klinkt als een sprookje, toch? Maar sommige sprookjes bestaan echt en wat ben ik blij dat wij enkele jaren geleden in contact zijn gekomen met deze unieke wintersportformule, hoe zouden wij anders in godsnaam betaalbaar en zorgeloos op skivakantie kunnen vertrekken mét kleine kinderen zonder een hartinfarct te krijgen? Nergens!

Mama op skiles
Dit jaar ging ik voor het eerst zelf naar de skischool (de Zwitserse weliswaar, maar ook dat wordt goed geregeld door Intersoc zelf). Hoe ik dat deed? Terwijl onze kinderen zelf skilesjes volgden en van pizza-punt naar parallel gingen in hun niveaugroepje onder professionele begeleiding van Nederlandstalige skimonitoren, kreeg ik zelf elke namiddag skiles van een Zwitserse skileraar. En weet je wat? Dit is mij zo goed bevallen dat ik aan mijzelf plechtig beloofd heb om dit de komende jaren altijd zo te doen. In de voormiddag samen met mijn Lief skiën en en in de namiddag op skiles. Ok, ik kon al wel redelijk goed skiën en veilig van de bergen glijden, maar dankzij de skilessen in mijn niveaugroep heb ik weer nieuwe technieken geleerd en durf ik veel meer dan vroeger. Ik werd letterlijk uit mijn comfortzone gehaald, heb grenzen verlegd en ski nu heel wat sneller de bergen af. Het was nodig, want anders kon ik onze Kobe niet meer volgen aan het einde van onze skivakantie, haha!

Een vakantie die aanvoelt als thuiskomen
Weet je wat ik echt superleuk vind aan een skivakantie in een Intersoc-hotel? Dat je als drukbezette moeder van 3 kinders echt een hele week aan niets moet denken, niet aan koken, wassen en plassen. Alleen maar aan de aan de handschoenen, mutsen, skibrillen en helmen ‘s morgens. (en ook aan wat je gaat kiezen om te eten bij het buffet, dat ook :-)).
Ondertussen weten we ook dat we echt 100% kunnen vertrouwen op enthousiaste vrijwilligers die met heel veel liefde zorgen voor onze drie kinders! En omdat we al enkele keren mee zijn geweest, beginnen we sommige vrijwilligers al beter te kennen. (wie weet dat we ooit zelf meegaan als vrijwilliger, ook dat kan). Oh ja, er is ook een dokter aanwezig in het hotel tijdens je vakantie. Erg handig als je last hebt van een kwaaltje of een ziek kindje hebt tijdens je skivakantie.

Skiën in de kerstvakantie: één groot kerstcadeau
Wij kiezen er ondertussen al twee jaar heel bewust voor om tijdens de kerstvakantie te gaan skiën onder ons gezin. Sinds we kinderen hebben, kregen we elk jaar in december weer het gevoel: oh nee, het is weer december, de drukste maand van het jaar met de vele feesten. En er zijn al zoveel verplichtingen tijdens de rest van het jaar. Daarom besloten we om net dan op skivakantie te gaan omdat we onszelf anders te veel stress bezorgen door te hollen van het ene feest naar het anderen, tussendoor nog cadeautjes kopen en inpakken (om nog maar te zwijgen van de ronde voor de nieuwjaarsbrieven). Heel leuk allemaal, maar wat doen we onszelf aan met al dat druk druk druk gedoe? Mogen we eens geen ‘nee’ zeggen en de feestdagen gebruiken als een moment van rust of een weekje quality-time met ons gezin? De skivakantie is ondertussen het grote kerstcadeau voor onze drie kinderen en ze vinden dat helemaal prima zo! Win-win voor iedereen. Natuurlijk hing er een gezellige kerstsfeer in het hotel en in het dorpje Wengen. En op Kerstmis kregen we een extra aperitiefje en nog lekkerder eten dan andere dagen, alles was verpakt in een feestelijk jasje die dag. Superleuk en een herinnering voor het leven.

Praktisch
Wij verbleven met ons gezin in twee tweepersoonskamers in het Palace Hotel in Wengen. We reden met de auto naar Lauterbunnen en parkeerden ons auto op de parking aan de kerk waar we €84 voor een week parkeren betaalden. Daar namen we het bergtreintje naar het autovrije dorpje Wengen. De kunst is om niet té veel bagage mee te sleuren want anders moet je dat allemaal zelf op de trein naar boven sleuren. Boven in Wengen staat er gelukkig wel een Intersoc-vrijwilliger klaar om de bagage naar het hotel te brengen met een karretje. Handig! Vorig jaar reden we helemaal met de trein naar daar, dat kan ook allemaal.

In het hotel zelf is alles inclusief waardoor je vakantiebudget onder controle blijft. Wanneer je aankomt, krijg je een oplaadbare kaart waarmee je alles kan regelen én extra’s kan betalen in het hotel. Je kan bijvoorbeeld een slee huren, een wereldstekker of extra skimateriaal zoals een helm (dan moet je die niet mee sleuren). In de bar ‘s avonds moet je wel je drankjes bij betalen, maar voor de rest is er 3 keer per dag uitgebreid buffet met heel veel keuze, geloof mij.

Er is een skikliniek in het hotel waar je alle skimateriaal kan huren. De avond van je aankomst dag kan je alles gaan passen en alle skilessen regelen. Allemaal handig om dat op één plek te kunnen doen.

Oh ja, in het hotel is er gratis WIFI (overal!), zo hoef je geen gebruik te maken van mobiel internet want in Zwitserland kan dat behoorlijk oplopen.

In het hotel is alles maar dan ook alles aanwezig voor baby’s en kleine kinderen denk aan babyvoeding, een speciaal kinderbuffet, babymateriaal zoals bedjes, verzorgingskussen, buggy’s, draagzakken…

De kabelbaan naar boven is ook vlakbij het hotel. De kinderpiste is in het dorpje zelf, dus als je nog een kleintje hebt dat leert skiën kan je gemakkelijk eens gaan kijken en bewonderen. Zijn je kindjes al wat groter? Ook dan kom je ze regelmatig tegen tijdens het skiën (of je skiet gewoon eens een keertje mee met het groepje van je kind om te helpen, ook leuk!)

‘s Avonds in het hotel is er een schoentjesdienst. Wanneer jij nog rustig iets wilt drinken in de bar, lopen er monitoren rond in het hotel die aan de deur gaan luisteren of je kindje wel goed slaapt. Is er eentje wakker? Dan komen ze jou verwittigen in de bar. Handig toch zo’n levende babyfoon?

Conclusie?
Wij genoten weer volop van onze jaarlijkse skivakantie. Het was weer vakantie zoals een vakantie moet zijn: zorgeloos, thuiskomen en vollenbak genieten! Merci Intersoc om ons keer op keer dat gevoel te kunnen bezorgen.

Wil je zelf eens op vakantie met Intersoc? De Intersoc-Family formule vind je in Wengen, Zinal, Leysin, Harrachov en de nieuwste bestemming Flims. Leuk om weten! Er zijn ook Oekkie-vakanties, hier kan je naartoe als je nog geen schoolplichtige kinderen hebt die heel graag willen skiën, scheelt een hoop in de portemonnee.

Wil je meer sfeer opsnuiven? Kijk dan zeker eens naar ons filmpje dat ik gisteren tijdens onze terugreis in de auto maakte:

Genieten jullie nog even mee na van onze vakantie zonder zorgen? Via Instagram-story’s en mijn hoogepunt Wengen, vind je nog veel meer leuke sfeerbeelden en filmpjes van onze reis. Onvergetelijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.