0
LIFESTYLE Organisatietips

Opruimen met je gezin was nog nooit zo leuk met dit minsgame

Al jaaaaaaaren droom ik van een compleet opgeruimd huis. Jij ook? Misschien heb jij wel zin om samen met ons de uitdaging aan te gaan en onze 30 dagen-challenge aan te gaan.

Zij deed het ons al eens voor maar toen is het mij niet gelukt om de challenge helemaal te volbrengen. Daarom kwam ik op het idee om er zelf een leuk opruimspelletjes met de kinderen van te maken.
Het idee komt van de Minimalisten Joshua en Ryan. Zij ontwikkelden een Minsgame. Ze hadden veel geld, spullen en druk werk, maar waren ontevreden, gestressd en hadden bijna nergens tijd voor. Toen ze allebei de dertig naderden, gooiden ze het roer om. Ze stopten met hun drukke jobs en verdiepten zich in het minimalisme. Vandaag wonen ze in een kleiner huis met minder spullen en een minder drukke job maar ze zijn veel gelukkiger.

Hier zie je een filmpje over hun 30 DAY-minimalism game waarin ze het leuke spelletje gemakkelijk uitleggen.

Ruim je mee op en speel je mee met ons 30-dagen-Mins Game?

Het is een simpele, toegankelijke manier om ‘te ontspullen’. Meer ruimte in je huis, je hoofd en je leven maken. Met de gedachte dat minder spullen meer geluk opbrengt. Het principe van een Mins-game is simpel: Elke dag ga je jouw huis ‘ontspullen’.

  • Op dag één gaat er 1 spul je huis uit
  • op dag twee 2 spullen
  • op dag drie 3 spullen
  • enzovoort

Het mag van alles zijn, als het maar voor middernacht je huis uit is.Het originele spel doe je een maand lang, maar ik maakte er een leuk spelletje van om samen met de kinderen te doen in februari en omdat we deze maand een schrikkelmaand zijn duurt het spelletje dus 29 dagen, de bedoeling is dat je aan het einde van de maand 435 spullen hebt weggedaan! Ik zou het superfijn vinden mochten jullie het spel willen meespelen? Motiveer je kinderen bijvoorbeeld ook om te ontspullen en elke dag een spulletje uit hun kamer weg te laten doen.

WORD LID VAN ONZE FACEBOOKGROEP
Maak je lid van onze Facebookgroep 30 DAGEN OPRUIMEN MET JE KINDEREN en inspireer en steun elkaar, ik zal er ook regelmatig posten welke spullen wij hebben weggedaan en extra tips delen wat je zoal met je spullen kan doen. Deel bovendien je ervaringen op Instagram of Facebook met de hashtage #leukewereldminsgame. Aan het einde van de maand hebben we allemaal een opgeruimd huis, zalig toch?

Ik vond via deze toffe blog een toffe printable en deel hem hier graag met jullie!

HIER KAN JE HET SPEL DOWNLOADEN

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.