0
LIFESTYLE Organisatietips

Deze podcasts zijn mijn guilty pleasures in de auto

Podcasts dus. Ik ben niet de grote early adopter te noemen, al zeker niet als het op podcasts aankomt. Maar sinds een klein jaartje mag je me echt officieel podcast-addict noemen! Dé ideale manier voor mij om tussen het moederen, werken en multitasken door toch nog iets te leren, te ontspannen of ja, zelfs de kinderen bezig te houden tijdens korte of langere autoritten. Het allergrootste voordeel? Je kan het doen waar en wanneer jij dat wil. Ik vind het ondertussen zo leuk dat ik stiekem al begin te dromen van een carrière als podcastmaker. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn hé?

Guilty Pleasure In den otto

Eigenlijk kan je altijd én overal podcasts beluisteren! ‘s Morgens wanneer je kinderen nog lekker liggen te snurken, tijdens het tandenpoetsen, wanneer je naar de supermarkt gaat (zonder kinderen weliswaar) of in je bed net voor het slapengaan. Je kan het zo gek niet bedenken. Ik doe het dus steevast in mijn auto wanneer ik onderweg ben naar het werk! Vaak sta ik in de file (ja, kak!) en dan is zo’ podcast echt een VERADEMING! Oh ja, ik beluister mijn podcasts via de podcast app op mijn iPhone. Je kan daar ook een abonnement nemen op bepaalde podcasts en zo altijd up to date blijven. Aanrader!

Mijn favoriete podcasts van het moment:

Ik geef je graag een eerste selectie van mijn favorietjes mee. Stuk voor stuk podcasts waarvan ik genoten heb!

1. Werk & Leven van Kelly & Anouck
Al van de eerste aflevering grote fan! Deze podcast is er voor elke moeder/vrouw die de balletjes van werk & leven in de lucht probeert te houden, maar eentje mét humor! Elke aflevering lach ik mij te pletter met de conversaties tussen Kelly & Anouck. Zeker tijdens de podcast ‘De perfecte mama is er altijd voor haar kinderen’ waarin ze mijn ondertussen goeie vriendin Anne interviewden met de gouden tip om gewoon de onderbroeken om te draaien wanneer ze niet gewassen geraken (hahahaha!!!!). Kelly en Anouck behandelen elke week een thema en achteraf delen ze de keynotes op hun website, echt een schat aan informatie vind je daar! Wedden dat jij binnekort ook moeiteloos werk & leven combineert? Of toch niet, we strugglen allemaal maar dankzij podcasts als deze voel je gewoon dat je niet alleen bent!

2. Note to Self
Na het beluisteren van enkele afleveringen van deze podcast, ben ik helemaal verknocht aan het fenomeen! Wat doe je als iemand discriminerende reacties post op sociale media?  Wat doe je met de overkill aan digitale foto’s die je hebt? Wat gebeurt er als je een app installeert waarmee je alle reclame op websites blokkeert? Herkenbaar? Oh ja! Wedden dat je net als ik verslaafd raakt? Luister hier.

3.‘Being Boss’
Een supertoffe podcast over vrouwelijke ondernemers of hoe je als girl boss je eigen bedrijfje succesvol kan maken. Als creatieve onderneemster in bijberoep vind ik het zalig om te luisteren naar andere mensen die hun passie volgen en ondertussen leer ik er nog iets uit ook dankzij de praktische tips die je krijgt. Luister hier. Bij ons kan je tegenwoordig ook luisteren naar een de #Getinspired podcastreeks van Zeker Van Haar Zaak, zeker ook eens luisteren!

4. ‘Getting Things Done
Wie het razend populaire boek van David Allen al gelezen heeft, weet dat deze methode om meer gedaan te krijgen in minder tijd echt werkt. In zijn podcast delen mensen hun ervaringen en krijg je nog meer praktische tips. Luister hier.

5. Radioboeken voor kinderen
Al een iets oudere podcast maar daarom niet minder mooi. Een paar jaar geleden nam deBuren voor het eerst Radioboeken op voor kinderen van 6 tot 10 jaar met twee Nederlandstalige en twee Franstalige auteurs. Ondertussen werd deze reeks uitgebreid met het Berbers. Je luistert er naar dolle avonturen van twee kinderen die de gekste dingen doen om beroemd te worden, het meisje dat met een kat spreekt, en het jongetje dat een ongelooflijk geniaal plan heeft… Elke nieuwe taal is de ontdekking van een nieuwe wereld! Aanradertje! Luister hier.

Benieuwd welke podcasts jij zoal beluistert?

Dit artikel verscheen eerder dit jaar op Maison Slash.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Delphine The Green Petrolhead
    juni 15, 2018 at 10:26 am

    6 minutes English van de BBC Learning English, Slow German met Annick Rubens, Italiaans maar weet de uitvoerder niet meer… En ook door Kelly “Happier” van Gretchen Ruben. Tijdens de wekelijkse keuken-opruim-actie of het strijken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.