0
koffie mama
FIT MAMA LIFESTYLE

6 redenen waarom koffie voor mama’s altijd een goed idee is 


Mamasap. Een bakje troost. Perfecte start van de dag. Mijn gouden bakje. Koffie heeft zoveel leuke en grappige benamingen én terecht! Wereldkoffiedag mag dan al even voorbij zijn, voor mij is het elke dag koffiedag. Want ik ben werkelijk verslaafd aan mijn dagelijkse shotjes cafeïne. Laat ons zeggen dat het drinken van koffie bijna van essentieel belang is als je zo’n drukbezette moeder bent als ik. Haha! Koffietijd voor mama!

 1. Koffie is altijd een goed begin van de dag
  Na een gebroken nacht waarin je kind je weer eens wakker heeft gehouden omdat hij/zij in bed heeft geplast of gekotst heeft of weet ik veel welke andere reden…koffie is altijd mijn reddingsmiddel om mijn mama-motor weer op volle toeren te laten draaien. Als ik mijn koffie niet heb gedronken ‘s morgens, vergeet ik waarschijnlijk de kinderen aan te kleden of loop ik buiten zonder boekentas of zwemzak of… Herkenbaar? 
 1. Van koffie drinken word je blij
  Ik heb eigenlijk echt niet veel nodig om goed gezind te blijven, geef mij gewoon mijn dosis cafeïne per dag en ik ga fluitend door het leven.
 2. Koffiedates met vriendinnen zijn het allerbeste!
  “Zin in een koffie schat?” Wanneer mijn bestie mij dit stuurt weet ik hoe laat het is. Samen koffie gaan drinken is het allerliefste wat ik doe en dan heeeeerlijk bijpraten. Wie zei dat koffie ongezond was?
 3. De manier om je favoriete land naar huis te halen : fika-tijd!
  Kan je niet naar je favoriete land verhuizen? Neem dan een stukje van dat land mee naar huis! Dat doe ik dus ook met koffie. De Zweden staan bekend om hun FIKA. Deze Zweedse traditie gaat ver terug en betekent in de basis ‘koffie te hebben’ en gaat hand in hand met een lekker taartje of kaneelbroodje erbij. Ik houd mij dus heel vaak vast aan mijn FIKA-momentje om even op de pauzeknop te duwen.
 4. Je hebt altijd een reden om mooie tasjes in huis te halen
  Het eerste rek waar ik in de Kringwinkel altijd naartoe ren, is het koffietasjes rek. Ik vind het heerlijk om te snuisteren in retro kopjes en speciallekes op de kop te tikken. En het is toch extra gezellig om jouw gasten thuis koffie te schenken in een uniek kopje koffie?
 5. Koffie is gewoon altijd een goed idee
  Ontbijt, lunch, vieruurtje of gewoon omdat je er zin in hebt? Koffie drinken is altijd een goed idee! En er is koffie voor iedereen! MIjn favorietjes zijn Segafredo en Nespresso

Benieuwd welke merken of smaken jouw favoriete zijn? Ga maar eens kijken op de Koffiemarkt.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.