0
(Web)shoptips Interieurtips LIFESTYLE

Minimaliseren kan je leren

Sinds een tijdje probeer ik met vallen en opstaan babystapjes te zetten in het minimaliseren. Niet alleen in mijn huis maar ook in mijn hoofd. Minder rommel in huis, minder spullen ‘moeten’ hebben, minder keuzes moeten maken, minder verplichtingen. Ook onze kinderen probeer ik diezelfde levensvisie mee te geven. “Hebben we dit nu echt nodig?” Nee! We hebben al genoeg speelgoed en kleding!

Sinds ik het boek van Marie Kondo las, heb ik veel geleerd en ben ik op de goede weg en probeer ik vooral onze spullen te minimaliseren. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om niet meer zomaar alle spullen te bewaren maar enkel wat echt nodig is. Of niet meer zomaar te gaan shoppen omdat ik er zin in heb, maar alleen datgene te kopen wat ik echt nodig heb. Ik maakte vorig jaar echt kuis in mijn kleerkast en bewaarde enkel de kleding waar ik gelukkig van word. Ondertussen heb ik al een tijdje een minimale garderobe en dat voelt ontzettend goed! Ik koop geen bergen kleding meer, enkel wat ik echt nodig vind of ik durf al eens wat meer geld geven aan een kledingstuk dat ik echt graag wil. Nooit geen kledingstress meer en ik weet altijd wat aantrekken ‘s morgens. Tips om de kleerkast op te ruimen haalde ik uit het boek Spark Joy van Marie Kondo. Er kwam een opruimcoach langs (waarover later meer) die mij nog meer tips gaf om beter op te ruimen.

Meer dan ooit besef ik dat geluk niet zit in het materiële maar in de kleine dingen en dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt om gelukkig te zijn!

Waar ik deze maand werk van wil maken is minimaliseren in onze slaapkamer en in onze keuken.

De zon breekt door, vogels fluiten en de geur van verse bloemen vult de lucht. Hoog tijd dus om onze slaapkamer een welverdiende upgrade te geven en ook daar te minimaliseren. Ik wil graag de kleuren wat aanpassen. Zo zou groen een kalmerend effect hebben en het geeft een aards en natuurlijk gevoel! Stylingtip die ik graag meeneem: zet diverse planten neer in je slaapkamer om het effect nog mooier te maken. Ik wil veel spullen verwijderen in onze slaapkamer maar waar ik wel graag in wil investeren is in een mooi dekbedovertrek. Op de webshop van de Bijenkorf zag ik echt al prachtige exemplaren waar ik heel graag wat me-time in zou door willen brengen.

Bron foto: de Bijenkorf

Minimaliseren in de keuken

Ook in onze keuken zou ik graag wat minimaliseren. Door ons aanrecht zo leeg mogelijk te houden bijvoorbeeld. Door geen overbodige apparatuur in huis te hebben. Door alleen spullen in je keukenkastjes en lades te hebben die je daadwerkelijk gebruikt. Daar gaan we echt werk van maken volgende maand! Het enige apparaat dat ik echt nog op mijn aanrecht zou willen zetten is zo’n barista koffie-apparaat van Sage. Misschien kan dat wel een leuk moederdagcadeau zijn binnenkort?

Ik ben heel erg benieuwd of jij bezig bent met minimaliseren? En wat jouw tips zijn?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.