0
Interieurtips LIFESTYLE Organisatietips

4 x speelgoed opruimtips

Is speelgoed opruimen bij jou thuis ook zo’n groot spel? Met onze speelgoed opruimtips tover je in no time een opgeruimde kamer tevoorschijn!

Speelgoed opruimtip 1: Sorteer je speelgoed soort per soort

Wat bij ons echt werkt is je speelgoed sorteren per soort? Gezelschapsspellen bij elkaar, LEGOblokjes per kleur en soort gesorteerd, auto’s, poppen, knutselspullen, verkleedkleren…in plaats van alles in één grote speelgoedbak te proppen, kan je ze gemakkelijk soort per soort sorteren. Dat maakt het opruimen achteraf eens zo gemakkelijk!

Speelgoed opruimtip 2 : Labelen kan je leren

Eens je alles per soort hebt gesorteerd kan je beginnen labelen! Maak opbergboxen voor al je kinderspeelgoed zoals bijvoorbeeld voor je poppen, voor knutselmateriaal en label erop los! Heb je nog kleintjes? Dan kunnen pictogrammen misschien helpen om beter te herkennen voor je kleuter/peuter? Speelgoed labelen maakt het eens zo gemakkelijk voor je kinderen om achteraf alles terug te vinden.

Speelgoedtip 3: Gebruik doorzichtige opruimboxen

Wij proberen hier thuis niet te veel te overdrijven met de hoeveelheid speelgoed en knuffels (Hallo? Van waar blijven die ook altijd komen?) Gebruik daarom doorzichtige boxen als speelgoedopbergers, zo weten de kinderen altijd welk speelgoed ze al allemaal hebben. En zo zien ze ook precies in welke bak de LEGO zit bijvoorbeeld en waar ze hun knutselmateriaal terugvinden. Of waar was dat gezelschapsspelletje weer?

Speelgoedtip 4 : Maak opruimen leuk met een opruimwedstrijdje of een opruimliedje

“Moeten we nu weer opruimen?” Maar wat nou als je er iets leuks van maakt? Wij doen hier thuis soms van wedstrijdje wie het snelst alle raceauto’s de kast in sjeest bijvoorbeeld. Ons Milleke vindt dit spelletje fantastisch! Of wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk opruimliedje om je speelgoed op te bergen? Met dank aan onze kleuterjuffen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.