7 herkenbare moedermomenten (en zeker tijdens de kerstvakantie!)

“Wanneer is het terug school?”, “Allééééé mannekes jullie rommel opruimen!”, “Mamaaaa, ik heb kaka gedaan!”…moeders en vaders weten wat ik bedoel en herkennen deze uitspraken zeker en vast! Nu is er een keileuke nieuwe scheurkalender van Mama Baas met 365 ontroerende en herkenbare uitspraken van mama’s, papa’s én kinderen die ik cadeau kreeg en waarvan ik alvast 7 herkenbare uitspraken voor jullie selecteerde, voor de overige 358 moeten jullie de kalender zelf maar aanschaffen (of eentje winnen bij ons want ik geef er eentje cadeau):

 

WIN WIN WIN WIN
En ik heb goed nieuws voor jullie, want ik mag er eentje weggeven!
Wat moeten jullie hiervoor doen?
Laat hieronder jouw meest herkenbare moederquote achter en wie weet maak jij wel kans op een scheurkalender van Mama Baas!
Op Nieuwjaarsdag kies ik winnares!

Niet gewonnen? Niet getreurd, je kan hem als cadeautje voor jezelf hier bestellen.

Succes!
x

 

25 thoughts on “7 herkenbare moedermomenten (en zeker tijdens de kerstvakantie!)

 1. Deze is vooral van toepassing op mijn jongste van 3 jaar :-p

  “Hé, het is oké om tureluurs te worden van je zoontje die 10.000 keer ‘MAMAAAAAAAAAAA!!!!!!!!’ roept.”

 2. “Het is de leeftijd zeker?!”, een quote waarmee ik mezelf sus als er weer een crisis te kop op steekt (want ik had toch moeten weten dat wanneer zoonlief ‘kaasje’ op de boterham wilt, hij eigenlijk ‘kippeke’ bedoelt….) 🙂 Fijne feestdagen!

 3. Zalig! Zo eentje wil ik ook wel winnen 🙂 Een quote die hier heel vaak gebruikt wordt tegenwoordig: het is een fase, het is een fase, het gaat voorbij 🙂

 4. Onze 2 kindjes van 4 en 1 jaar zorgen er voor dat wij veel geniet hebben van ons weekend. Door om 6u ‘s morgens op te staan. Tegen dat de normale mens wakker wordt, zijn wij alweer moe. #teamvroegevogels

 5. Ik zeg een hele dag door: “niet in het mondje steken!”. Behalve aan tafel. En net dan denkt m’n tweejarige dochter dat ze het door heeft en gaat er geen hap meer in 😀 (en ik hoor haar denken: moeder, je moet weten wat je wil hé…)

 6. na jaren blijf ik het zeggen “omdat ik je mama ben”
  en na jaren blijft die grote man nog altijd “mijn kind”
  en nog altijd blijf ik erbij “mijn kinderen gaan vòòr alles en iedereen”.

 7. Nu Vera kruipt is mijn meest gebruikte zin met zeer ruime voorsprong: ‘neen Vera, afblijven!’ 🙂
  En dat van verdachte stiltes… Heel herkenbaar 🙂 Heb net ontdekt waar die vuile handjes en mondje vanmorgen vandaan kwam (zand uit de bloempot)
  Groetjes,
  Charlotte

 8. Als je je om 20u afvraagt of het bijna tijd is om te gaan slapen. Wij kruipen uiterlijk om 21u ons bed. Anders is het niet vol te houden. Slaapdeprivatie is echt het zwaarste wat er is!

 9. ‘Best dat’t een schoontje is’ als ze weer een huilcrisis heeft. Of ‘ze zouden die navelstreng moeten vervangen door een handleiding’ 🙂 een vriendin zei me bij de geboorte ‘alle clichés zijn waar’ en dat is het zeker…

 10. Moeder zijn…. is problemen oplossen waarvan je vroeger niet wist dat ze bestonden …. (reflux, flesweigeren, zeveren, tuut kwijt, tuut terug, tuut weer kwijt, tuut … meee met de kerstman (en broer die hem achter het kussen in de zetel heeft verstopt, broer platknuffelen, ….). Mama, het plafond heeft hem opgegeten *blink blink*, maar iedere ochtend naar broer lopen en platknuffelen en de kleinste die zijn grootste lachjes zijn voor zijn broer …) *happy*

 11. Krijg hier met regelmaat te horen “je wilde toch zelf moeder worden ” en waar ik vaak aan denk als ik weer eens een jas vd grond raap is deze uitspraak “zie die jas op de grond als rijkdom” ?

 12. Geniet ervan, want ze worden zo snel groot! (als onze jongste van 9maanden ons nog maar eens een slapeloze nacht bezorgd heeft…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.