0
Daguitstappen EROPUIT

Review: De beste verjaardag ooit

1 uur en 10 minuten geboeid van begin tot einde, hoe is dat mogelijk met een kleuter vraag je jezelf af? Wel, ik nam Mil en Frauke mee naar de nieuwste Jeugdfilm ‘De beste verjaardag ooit’ en ze waren helemaal verkocht! Waarom? Dat lees je in deze review.

“Waarover gaat de film mama?”

De verjaardag van Kareltje belooft de beste ooit te worden! Er zijn cadeautjes, worteltaart en een picknick bij het meer. Maar uitgerekend vandaag wordt zijn kleine zusje ziek en moet ze halsoverkop naar de dokter. Kareltje is vastbesloten: dit zal zijn verjaardag niet verpesten! Koppig vertrekt hij naar oma, die aan de andere kant van het bos woont. Het wordt een avontuurlijke tocht. Gelukkig krijgt hij onderweg hulp van zijn vrienden Monika en Bello de hond. Zijn verjaardag verloopt anders dan verwacht, maar zou hij tóch nog leuk kunnen worden? 

Frauke herkende Kareltje meteen vanuit haar kleutertijd en ook Milleke was meteen verkocht door de konijnenfamilie. Herkenbaarheid troef want hij was net juist 5 jaar geworden dus deze film had meteen alles in huis om leuk te zijn!

Maar wat maakt deze film nou zo goed?

Toen ik aan Frauke na afloop van de film vroeg wat ze van de film vond zei ze: “De film was echt heel grappig maar ook ontroerend en ik was zelfs even een beetje bang dus er zat ook heel veel spanning in!” Maar wat ze vooral vond was de herkenbaarheid! “Ik weet nog goed toen Milleke een baby was en ik 5 jaar was, toen moest ik ook altijd geduld hebben voor de baby. Haha, herkenbaarheid alom! En dat vond ik zelf als mama ook. Heel veel emoties en zelfs als volwassene werd je meegezogen in het verhaal! Ik hoop dus dat we deze film thuis nog eens kunnen terugkijken ooit, ik ben er zeker van dat ze dan weer zo geboeid zullen kijken! Top gedaan alweer JEF!

Beleef dit spannende en herkenbare avontuur uit de leefwereld van kleuters vanaf 30 maart in Sphinx Cinema* (Gent), Cinema ZED (Leuven & Hasselt)*, Ciné Aalstkunstencentrum BUDA (Kortrijk), Lumière Mechelen*, Lumière Brugge*, Cinema Central Ninove*, Lumière Antwerpen*.

*Ben je jarig op de dag van de filmvertoning? Bij de cinema’s met een * mag je als jarige gratis naar De beste verjaardag ooit kijken!

Bekijk hier alvast de trailer:


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.