0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Leuke dingen om met kinderen te doen in Diest

“Ik loop in Diest rond!” Een tijdje geleden hadden we een heerlijk dagje weg in Diest, helemaal afgestemd op onze kinderen. Benieuwd wat je tijdens een dagje Diest kan doen met kinderen? Ik lijst het hieronder even op voor jou.

Op ezelstocht: dé ideale activiteit voor gezinnen met kinderen
Gaan wandelen? We doen het supergraag met onze kinderen maar het wordt hier jammer genoeg niet altijd even hartelijk onthaald. Een ezeltrektocht vonden we daarom dé ideale activiteit voor gezinnen met kinderen. Een ezel is een echte kindervriend én een uitstekend wandelkameraadje: hij stapt aan een rustig tempo van 4 tot 5 km per uur.

Afspraak in het Bolhuis in Diest. Op het erf van de boerderij leerden we eerst hoe we de ezel moeten verzorgen, opzadelen en leiden. Natuurlijk kregen we ook een noodtelefoonnummer mee (je weet maar nooit), en een uitgebreide wandelkaart. En ja hoor, Kobe, Frauke en Milleke vonden het fantastisch om met hun nieuwe vriend te gaan wandelen. Een kleine 5km was ideaal om de streek te leren kennen en om dikke vriendjes te worden met Venus, ons ezeltje.

Praktisch
Wil je dit zelf eens doen? Maak dan een afspraak met het Bolhuis – de boer zal je met open armen ontvangen.

Kindvriendelijk lunchen bij Vuegen
Van ezelwandelen kregen we een klein hongerke! Tijd om te gaan lunchen en waar kon dat beter dan bij Vuegen in Diest. Gelegen in De Molensteen, een bruin café dat meer dan 100 jaar oud is met een prachtig terras achteraan gelegen langs de Demer. Ze serveren er OVERHEERLIJKE home-made broodjes, salades, soepen en desserts  in een uniek bruin kader.
Je mag kiezen of je er ter plaatse luncht of je kan er ook een picknick samenstellen. Dan ontvang je een toffe picknickrugzak met een plannetje met leuke spots. Wij nestelden ons neer op het terrasje buiten met een mooi zicht over de Demer. Kinderen konden ondertussen spelen in het speeltuintje op het terras. Echt een topadresje!

Praktisch
Lunch @ Vuegen
Schaffensestraat 33 in Diest.

Skaten in het Warandepark
Tijd voor de allerleukste activiteit van de dag: steppen en skaten! Wanneer wij tegenwoordig op daguitstap gaan, nemen wij bijna altijd de steps en/of skateboards mee (een toptip, neem het van mij aan!) In Diest is er dan ook een superleuk skatepark ‘De Warande’, het ligt in de voormalige privé-tuin van Filips Willem van Oranje. Het park is in samenspraak met de lokale skate scene ontwikkeld en ontworpen door Nine Yards Skatepark Co. Skaters, bmx’ers, steppers en bladers kunnen het beste van zichzelf geven op één van de vele naadloos gegoten betonnen toestellen. Het park is elke dag vrij toegankelijk van 7 tot 22 uur ’s avonds! Kobe, Frauke én Milleke hebben hier zeker 2u plezier beleefd! Een dikke vette aanrader dus!

Praktisch
Skatepark De Warande in het Stadspark in Diest

Tijd voor een vieruurtje!
Van skaten krijg je honger dus hoog tijd om de kinderen te trakteren op een vieruurtje bij Stuckens.
We kozen hier een lekker pateeke uit de toog en proefden de homemade sironade! Op een bankje van de zaak genoten we van dit lekkers maar je kan ook op een leuke plek aan de Demer op de Kaai gaan zitten. Topadresje!

Na dit vieruurtje slenterden we nog wat rond in de winkelstraten van Diest.


Kindvriendelijk eten en spelen bij Nooi in Diest
Gezelligheid is troef in Nooi! Wat een topadresje! Hier konden we samen echt genieten van een hapje, drankje én een bordspelletje! Dit alles zorgde voor een gezellig samenzijn! Want hoe leuk is dat wel niet? Samen gezelschapsspelletjes spelen en ondertussen verwend worden met
een tapasbordje en nachos, huisgemaakte flammkuchen en een lekker dessertje.  Yum! Hier komen we zeker nog terug, al was het maar om de superlieve eigenaars nog eens dag te zeggen.

Wil je meer doen met kinderen in Diest? Check dan zeker eens de website van Toerisme Diest, daar vind je een handig overzicht van alle kindvriendelijke activiteiten die je kan doen in deze leuke stad! Thanks for having us Diest! Wij komen hier zeker nog eens terug.You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.