0
EROPUIT Uncategorized

Voor de eerste keer op kamp

IMG_0702Als kind ging ik zelf keigraag op kamp! Er waren zomers dat ik wel drie keer op kamp ging: van een sportkamp met Sporta, een chirokamp tot een kamp met de CM. Heerlijk vond ik het! Op kamp gaan staat synoniem voor nieuwe vriendjes maken, kennismakingsspelletjes, boswandelingen, speeldagen, verkleedpartijtjes…enzovoort! Het is een beetje afstand nemen van thuis, nieuwe ervaringen opdoen en weer een klein beetje zelfstandiger worden. Over twee weken wordt Kobe 6 jaar dus we vonden dat hij wel klaar was voor een eerste minikampje. Want op kamp gaan is niet alleen keileuk, maar vooral ook heel goed voor je kind, daar ben ik zeker van!

Om lange zomervakanties te overbruggen (niet simpel als je geen ouderschapsverlof neemt :-)), komen zo’n kampjes dus al geroepen! Het breekt de sleur van een gewone speelpleindag en je kind is weer een beetje gegroeid als hij/zij terugkomt. Alleen maar voordelen dus! Toen ik via Sporta een leuk kampje ontdekte voor kindjes vanaf 5 jaar twijfelde ik geen seconde. We schreven Kobe samen met zijn beste vriendje in en afgelopen donderdag stonden ze vol goesting klaar om te vertrekken richting Bokrijk.

Ine en Emma waren de twee sympathieke monitoren van dienst en zij pakten verwelkomden de kindjes met open armen. Ook Sporta zelf moet ik feliciteren met de goede organisatie, want dankzij een handige vragenlijst met vraagjes zoals ‘Kan jij alleen in je bedje blijven liggen?’, ‘Wat lust jij helemaal niet?’ of ‘Waar ben jij bang van?’ waren ze goed op de hoogte van de gewoontes van ons kind. Gelukkig moesten we ons helemaal geen zorgen maken, want onze Kobeman vermaakte zich prima, dat konden we volgen op de blog van Sporta, dat bestond nog niet in onze tijd hoor 😉Eerste dagje op kamp!

Hey mama’s en papa’s!

Na de laatste kusjes en knuffels gingen we meteen van start met de super leuke kennismakingsspelen. Toen we elkaar al wat beter kenden maakten we allemaal samen onze knusse bedjes op. De namiddag begonnen we met het maken van onze knotsgekke totempalen. Nadat ook de tafels volledig geschilderd waren schreven we briefjes naar jullie. Niet zomaar briefjes, maar brieven met origamidiertjes en mooie tekeningen! Tot slot leerden we allemaal samen onze kampdans en speelden we nog voor het slapengaan enkele super leuke slaapzakspelen. Zonder enige moeite vielen jullie kleine schatten in slaap na een eerste dag vol spelen.

kobe op kamp1IMG_0703We hebben onze kleine man hier gemist, maar het weerzien was eens zo leuk! “Ik ga volgend jaar weer op kamp,” zei Kobe daarnet toen we hem afhaalden van zijn allereerste kampje! Een bewijs dat onze flinke man er extra hard van genoten heeft, en wij ook! Een aanrader van jewelste!

Wil je jullie schattigaardjes ook eens inschrijven voor een kampje? Ga dan zeker eens kijken naar het aanbod op Sporta.

PS: genieten jullie nog even mee van zijn Indianendans?

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Josefien De Bock
  augustus 13, 2016 at 9:18 pm

  Leuk, Emil doet voorlopig nog geen “slaapkampjes” maar ik ben er ook voorstander van eens hij wat ouder is. Ik ga Sporta zeker onthouden!

 • Reply
  jessie
  augustus 14, 2016 at 7:38 am

  Wij zetten vanavond onze Jools af voor het eerst. We schreven haar in dankzij de wedstrijd die we hier wonnen! Super benieuwd naar haar avonturen.

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  augustus 14, 2016 at 8:29 pm

  Wow, alweer een mijlpaal. Tot nu toe jules enkel dagkampjes laten doen. Ook al heb ik zelf ook veel kampen gedaan als kind en mij altijd super geamuseerd, merk ik dat het toch als ouder niet gemakkelijk is om je kinderen in te schrijven ?

 • Reply
  Antie
  augustus 16, 2016 at 1:19 pm

  Wauw , 6 is super vroeg en voor de meeste kindjes helemaal nog niet goed! Gelukkig voor Kobe wel, maar ik vind dat je toch moet oppassen met je advies, ik vertrouw mijn eigen kindjes ook liever niet toe aan een tiener , wat deze kampbegeleiders toch meestal zijn, ze mogen nog zo lief en vriendelijk zijn het blijven tieners van 18 a 19 jaar he.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.