0
EROPUIT Kinderactiviteiten

‘Mijn moeder is een gorilla’: gezien en goedgekeurd!

Regenachtige zondagen vragen om gezellige binnenactiviteiten. “Als we nu eens naar de cinema gaan?” “Jaaaaaaaa klonk het in koor!” Ik had gelezen dat JEF weer een leuke nieuwe film uit had: Mijn moeder is een gorilla. De titel alleen al deed hen lachen en gieren. “Jij bent toch geen gorilla mama?” Op naar Mechelen voor een namiddagje filmplezier! Dat het een vrolijke Zweedse kinderfilm zou worden, was een extra motivatie om mijn kroost mee te krijgen.

Waarover gaat de film?


Weesmeisje Jonna droomt van een moeder. Op een dag klopt er een gorilla aan die haar wil adopteren. Het is even wennen, maar de twee hebben het samen geweldig naar hun zin. Zo’n verrassend stel wekt natuurlijk argwaan bij de nette burgers van het stadje, en Jonna dreigt haar nieuwe mama al snel weer kwijt te raken. Hoe ze ermee omgaat en wat er allemaal gebeurt? Dat ga ik je niet verklappen, daarvoor moet je zelf naar de film gaan kijken.

Prachtige Zweedse kinderfilm


Kinderfilms die aan Zweden doen denken, die scoren meteen punten bij ons! Want…de tekenstijl komt heel bekend voor en…Gorilla die woont in een typisch Zweeds huisje (waar wij van dromen!), herkenbaarheid alom! De eerste minuten was ik niet meteen mee, de opbouw van de film gaat een beetje traag maar dat is des te charmant. Al snel keerde dit om en werden we helemaal meegezogen in het PRACHTIGE verhaal met PRACHTIGE boodschappen die ik nu nog niet ga verklappen, je moet de film gewoon zelf gaan zien! Wat mij betreft is deze film een echte familiefilm om in die extra lange kerstvakantie te gaan kijken samen, een film over kunnen zijn wie je bent. Willen we die boodschap niet allemaal meegeven aan onze kinderen?


Conclusie? Onze kinderen (ja zelfs mijne grootste!) waren van begin tot eind geboeid. Ze zeiden amper een woord tijdens de film en hebben van begin tot einde genoten! Ga mee op avontuur met Jonna en haar moeder!

Een voorsmaakje:

Nu te zien in Sphinx CinemaCinema Lumière AntwerpenCinema Lumière Brugge, Cinema Lumière Mechelen, Cinema Central NinoveUGC (Antwerpen, Mechelen en Turnhout), Cinema ZED (Leuven), Budascoop (Kortrijk) en Studio Geel.

HIER KAN JE TROUWENS EXTRA KNUTSELMATERIAAL DOWNLOADEN

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.