0
EROPUIT Op reis met kinderen

Een superleuk programma voor een (Lentefeest)weekendje in d’Ardennen (inclusief een wedstrijd!)

Voor korte weekendjes weg zijn wij altijd te vinden. Deze keer trokken we naar d’Ardennen. Madame Corona stak al twee maal stokken in de wielen van het Lentefeest van ons Frauke dus in plaats van een groot feest maakten we er een supergezellig weekendje weg van met ons gezin. Benieuwd hoe we dit weekend onvergetelijk maakten?

Kajaken op de Ourthe

Als sportieve familie zijn we altijd te vinden voor sportieve activiteiten. Een afvaart van de Ourthe met de kajak mocht dus zeker niet ontbreken op ons weekendje weg. We startten ons avontuur aan de Ferme de Palogne waar bussen ons brachten naar Barvaux. Vanaf daar verdeelden we ons over twee kajaks en genoten we van de ongerepte natuur die de Ourthe en haar omgeving te bieden had. De Ourthe is trouwens veel minder wild dan de Lesse waardoor dit echt goed te doen was met kleinere kindjes. Kobe en Frauke vaarden zelfs op kop alleen met hun kajak. Topactiviteit waar ze nog lang over nagepraat hebben.

Alle info over de kajak verhuur vind je hier

Op naar de Burcht van Logne

Na een stevige middagmaal op het domein de Palogne trokken we via een stevig bospad omhoog naar de Burcht van Logne waar we getrakteerd werden op een adembenemend uitzicht! Ridders Kobe en Mil en prinses Frauke waanden zich echt in de tijd van toen en waren dolenthousiast om deel te nemen aan de zoektocht die je in de Burcht kon doen. Een zoektocht naar zes raadsels, de sporen die de Gouden Geit in het kasteel heeft achtergelaten. Zo verkenden we deze burcht helemaal bovenop de muren tot helemaal onderin de ondergrondse gangen tot we de schat vonden.

Alles over de Burcht van Logne vind je hier

De Megalieten van Wéris

Op zondagochtend trokken we naar het mooiste dorpje van Walloniê: Wéris. Alleen al hierom is het de moeite om hier eens naartoe te komen. Het dorpje staat bekend om zijn megalieten (mega = groot, lithos = steen): twee dolmens, de Dolmen van Wéris en de Dolmen van Oppagne, en meerdere menhirs, waaronder de Menhir Danthine en de Menhir van Oppagne (Durbuy). En dit doet je meteen denken aan de tijd van Asterix en Obelix, dus wel eens fijn om hier met de kindjes naartoe te gaan als je toch in de buurt bent.

Je vindt de wandeling die we deden hier.

Toppunt van het weekend: Durbuy Adventure Valley

Dit was dé verrassing van het weekend voor ons Lentekind: een bezoekje aan Durbuy Adventure Valley: het grootste avonturenpark met bomenparcours, via ferrata, click & climb, speleologie, extreme jumps, touwenparcours, tubing slide en speeltuin. Het was een snikhete zondag toen we ernaartoe trokken maar dat was helemaal niet erg. Kobe, Frauke en Milleke genoten van het avontuur, klimden en klauterden in de bomen (ja! zelfs ons 4-jarige Milleke klom gretig mee!) en ze gingen wel 20 keer van de Tubing Slide tot ze bijna in hun broek plasten van het lachen. Ik moet je niet vertellen dat een namiddag veel te kort is om hier te zijn? Hier komen we dus zeker nog eens terug!

Benieuwd waar we gingen slapen en eten?

Slapen deden we in dit leuke vakantiehuisje via Ardennes Etapes. Dit had alles wat een vakantiehuisje moest hebben. Veel ruimte, een grote tuin, een keukentje, een living, genoeg slaapkamers én het was bovendien echt vlakbij Durbuy zelf en vlakbij Durbuy Adventure Valley. IDEAAL!

Eten deden we in supergezellige restaurantjes in het leukste stadje Durbuy zelf bij La Victoria en La Canette, twee toprestaurantjes waar we echt keihard genoten hebben!
Lunchen deden we in Bar Bru in Adventure Valley en bij Al Gatte d’Or op het domein van Palogne.

Zei ik al dat we 100% genoten hebben?

D’Ardennen dat is echt de place to be met kindjes!

WIN WIN WIN


Ik mag van Visit Wallonia een fantastische prijs weggeven voor iemand van jullie: een weekendje Ardennen weg inclusief een uitstapje naar Adventure Valley!

WAT?
Een kortingscode van Ardennes-Etape ter waarde van €250! Let wel: de korting is enkel geldig op de huurkost, en dus niet op de servicekosten, die ongewijzigd blijven.
De korting is geldig voor één enkel verblijf, dwz dat als de huur van het gekozen verblijf minder is den € 250, het saldo verloren gaat.
De reservatie kan gemaakt worden tot en met 31/12/2021 voor een verblijf dat kan plaatsvinden tot en met 31/12/2022.

+ een Adventure Valley KORTINGSCODE twv €50 te gebruiken bij het aanschaffen van een ADVENTURE PASS.

Hoe cool is deze give-away?
Doe mee via Instagram @mamalobke om kans te maken op deze fantastische prijs! Hoe? Dat lees je daar!You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.