0
EROPUIT Uncategorized

Naar het treinmuseum Trainworld

IMG_0734Schuilt er een treinbestuurder in je kids? Trek jullie conducteurskostuum aan en test vandaag nog of ze klaar zijn om ’s morgens in de vroegte machinistje te spelen en te draaien aan het wieleke. Hakke hakke tuut tuut … Weg naar het treinmuseum zijn wij!

Een tijdje geleden trokken wij naar het treinmuseum Train World in Schaarbeek. Je stapt er in de wereld van nostalgische treinen en authentieke locomotieven, het is een ideaal uitje voor een regenachtige dag…

De originele loketten van het geklasseerde stationsgebouw doen dienst als ontvangsthal. Kleine kinderen leven zich meteen in en zijn klaar om op treinreis te vertrekken in het museum van wel 10.000 vierkante meter met een topcollectie van de Belgische Spoorwegen.

Met de audiogids ontdek je er de oudste spoorlijnen, tal van historische voorwerpen die met treinen te maken hebben, de allereerste stoomlocomotief, maar ook de nieuwste treinmodellen zoals de Eurostar van de tweede generatie. Kinderen komen hier ruimschoots aan hun trekken. Ze mogen in en op verschillende treinen klimmen en klauteren en wanen zich even treinbestuurder in een heuse simulator.

Ons oordeel? In het treinmuseum zit je op het goede spoor! Het is een leuke plek om enkele uren te vertoeven met het hele gezin.
IMG_0738IMG_0735La colonne hydraulique - De waterkolomIMG_0739
Praktisch
Train World
Prinses-Elisabethplein 5
1030 Schaarbeek
www.trainworld.be

Train World is vanuit het station van Schaarbeek perfect te voet bereikbaar.
www.nmbs.be
Wie met de auto komt, kan parkeren naast het station.

Leuk om te weten
Kinderen die dol zijn op treinen en er maar niet genoeg van krijgen, kunnen na een bezoek aan het museum ook blijven overnachten in het nabijgelegen Train Hostel, een jeugdherberg waar je ondermeer kan slapen in een oude treincoupé. Als dat niet leuk is?
www.trainhostel.be

In ons boek Happy Kids vind je nog meer van deze leuke daguitstapjes. Nog niet in het bezit van een prachtexemplaar, je kan er hier nog eentje bestellen of een gesigneerd exemplaar reserveren kan nog steeds via mij.
IMG_2683

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  leen
  augustus 20, 2016 at 7:03 am

  happy kids boek hier in huis gehaald. super leuke activiteiten en tips staan erin. Heb er al veel uitgehaald. Zoals het eierdoosje,bezoek aan het blote voeten pad… Binnenkort naar de Sierk en kindvriendelijke resto’s.
  Ben wat reclame aan het maken voor je boek e Lobke?

  • Reply
   Lobke
   augustus 20, 2016 at 7:15 am

   Dankjewel hiervoor Lieve Leen! En blij dat jullie er al veel aan gehad hebben 😉

 • Reply
  Kristel Jappens
  augustus 20, 2016 at 9:08 am

  Ik ben grote fan van het spoorwegmuseum in Utrecht. Ook de moeite en rit meer dan waard.

 • Reply
  Ivy
  augustus 20, 2016 at 2:21 pm

  Wij waren er vorige zondag. Een museum waar klein en groot van kunnen genieten !!
  Daarna wilden we jouw tip van kindvriendelijk restaurant in Brussel gaan uittesten, maar zij waren nog in jaarlijks verlof. Dan maar naar het reuzenrad op de kermis 😉

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  augustus 20, 2016 at 4:12 pm

  Dankzij je Happy Kids boek zijn we het treinmuseum en de betovering een bezoekje gaan brengen. En wat een hits! Voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.