0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Wobbelturnen: wie doet graag mee?

Leuke Wereld & Wobbelturnen slaan de handen in elkaar en organiseren een leuke workshop WOBBELTURNEN

Jullie hebben hem zeker al eens zien passeren via blogs en sociale media: de Wobbel! van oorsprong uit de Waldorf-scholen, de internationale naam voor wat in Nederland de Vrije School heet. Daar heet het een rocker board, maar die werd niet meer gemaakt. Dus besloten Hannelore Blaauw en Wouter Haine om samen de Wobbel te ontwikkelen, cool hé! Superfijn speelgoed dat hier zeker op ons lijstje staat om eens cadeau te geven aan de kinderen, want de Wobbel stimuleert in het spel en gebruikt de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht.

Maar je kan er nog veel meer mee doen…wobbelturnen bijvoorbeeld. Wasda?

Wobbelturnen is meer dan enkel turnen op en rond een Wobbel.

Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen, samenwerkingsspelletjes, etc Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan. Bij de actieve fases wordt er gewiebeld, gewobbeld, gewaggeld, gekropen, gesprongen en nog veel meer. Elk kind heeft tijdens de les zijn eigen wobbel en matje ter beschikking.


Waarom zou ik mijn kind laten wobbelturnen?

Wobbelturnen draagt bij tot:

 • de algemene fysieke en mentale gezondheid van elk kind
 • een beter evenwicht
 • verbetering van de grove motoriek
 • een groter zelfvertrouwen bij kinderen
 • ontwikkelen van spierkracht
 • het leren ontspannen en loslaten van dingen
 • verhogen van de creativiteit, werkhouding en concentratie, doordat tijdens het wobbelen/schommelen de linker- en rechterhersenhelft tegelijkertijd gestimuleerd worden
 • qualitytime en positieve hechting tussen opvoeder en kind, tijdens de peutersessies

Een les wobbelturnen bestaat uit een mix van turnoefeningen, yoga-oefeningen en houdingen, relaxatie-oefeningen en bewegingsspelletjes.

Helemaal op maat voor kinderen van 4 tot 7 a 8 jaar.

Al is de lengte van je kind belangrijker dan de leeftijd. Tot 1m35 kan je mee komen wobbelturnen.

Daarnaast zijn er ook sessies wobbelturnen voor peuters (2-4 jaar).

Klinkt leuk hé? Dat willen jullie zeker ook eens proberen?


Dan heb ik goed nieuws voor jullie! Samen met Frauke Molen die jaren als zelfstandig kinderpsycholoog werkte, nu in het lager onderwijs staat en eigenares is van de superleuke webshop in ecologische baby-en kinderkleding Lots of Little organiseer ik een superleuke Wobbelturnnamiddag!

Wanneer? Zondag 6 augustus
Waar? Secret Location (tip: Middelpunt van Vlaanderen)

We geven twee sessies:
Peutersessie voor 5 kindjes van 2 tot 4 jaar samen met mama of papa
Kleutersessie voor 5 kindjes van 4 tot 8 jaar

Daarna genieten we samen van een gezond vieruurtje!

Lijkt jullie dit wat en hebben jullie zin om samen met ons eens te wobbelen?
Laat dan in een reactie onder dit bericht weten waarom jullie er keigraag bij willen zijn!

Na onze vakantie maak ik de 10 winnende kindjes bekend!

Frauke en ik kijken er alvast naar uit jullie te ontmoeten!
Meer info over Wobbelturnen vind je hier

You Might Also Like...

43 Comments

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  juli 1, 2017 at 7:41 am

  Ik hoop dat mijn berichtje er maar één keer op komt want het geraakt precies niet verzonden. Ik doe graag mee voor mijn dochtertjes van 2 en 4. Ze zijn namelijk heel mondig en hebben een goede fijne motoriek, maar ze kunnen wel wat stimulatie gebruiken van de grove motoriek.

 • Reply
  Saskia Detremmerie
  juli 1, 2017 at 7:43 am

  Oh wat zou ik dit graag proberen met/voor Ella. Ella is 6 en heeft een ASS stoornis en een algemene ontwikkelingsachterstand. Ik denk dat dit echter heel goed zou zijn voor haar op alle gebied ?

  • Reply
   Frauke Molen
   juli 22, 2017 at 7:42 pm

   Hey Saskia, gewoon ter info: op 1/11 organiseren we ism ASSPect een sessie speciaal voor kindjes met ASS. Moest het je interesseren… meer info vindt je op http://www.facebook.com/wobbelturnen groetjes Frauke

   Ps: waarmee ik niet wil bedoelen dat ze bij de sessie van mijn leuke wereld niet welkom is he! Integendeel! 😉

   • Reply
    Saskia Detremmerie
    juli 28, 2017 at 11:23 am

    Oh Thx! Ik bekijk het ?

 • Reply
  Liszl
  juli 1, 2017 at 7:55 am

  Ziet er super leuk uit! Mijn 2 meisjes van 3 en 5 zijn graag actief bezig en zouden het Wobbelturnen zeer fijn vinden! Nieuwe uitdagingen, evenwicht houden, ziet er ook elegant uit! Ideaal voor 2 kleine ballerina’s! Leuk initiatief!

 • Reply
  Stephanie decaux
  juli 1, 2017 at 7:56 am

  Oh dit zou Emyl geweldig vinden!
  Hij gaat zo graag turnen… dit zou een leuke afwisseling zijn!
  Fingers crossed, dat hij mag meedoen.

 • Reply
  Ellen
  juli 1, 2017 at 8:10 am

  Wauw, dit zou geweldig zijn voor onze Victor (2 jaar). Een woelwater van jewelste met een te veel aan energie om U tegen te zeggen. Een middagje uitleven op de wobbel zou zowel voor Victor als voor mama en papa leuk zijn om iets leuk en energiek samen te doen (maar stiekem ook in de hoop om ‘s avonds een uitgeteld kindje in bed te kunnen steken). Een beetje qualitytime voor Victor, dat verdient hij wel nu hij alle aandacht moet delen met zijn kleine zus. Hopen hopen hopen ???

 • Reply
  Liesbeth Souverijns
  juli 1, 2017 at 8:31 am

  Dit zou super leuk zijn voor onze jongens! Het zijn 2 uitersten, Bern (4,5 jaar) is heel actief en zou hier super van genieten om fier zijn kunstjes te laten zien. Voor hem zouden de relaxatie oefeningen ideaal zijn om zijn hoofdje ook wat tot rust te brengen en daarvan te leren genieten.
  Finn (bijna 3 jaar) geniet meer van de ontspannende momenten. Toch zou hij graag zijn broer volgen in zijn actie maar kan hierin nog wat oefening en motivatie gebruiken. Samen met mama en papa leert hij graag nieuwe dingen om dan aan broer te laten zien.
  Het wobbelturnen zou een ideale manier zijn om de Wobbel te leren kennen en er later thuis ook samen mee aan de slag te gaan.

 • Reply
  Kirsten Ginckels
  juli 1, 2017 at 8:36 am

  Wat een origineel idee. Lenne (4,5) is een echte acrobaat en klimt, slingert en wiebelt er op los. Deze workshop is haar op het lijf geschreven. Bovendien kunnen we wel wat extra quality time gebruiken nu er een kleine zus in huis is die naar haar gevoel veel te veel aandacht vraagt.

 • Reply
  Kirsten Ginckels
  juli 1, 2017 at 8:38 am

  In mijn vorige comment zat er een foutje in het mailadres.

 • Reply
  Leen Thijs
  juli 1, 2017 at 9:59 am

  Ik heb 3 zoontjes, waarvan 2 wel in de doelgroepen vallen 😉
  Mijn oudste wordt in november 5 en mijn middelste wordt volgende week 2 jaar!
  Ze hebben thuis geen wobbel, maar wel iets soortgelijks en ze zitten er graag op! Zit al een tijdje te denken over een echte wobbel. Misschien is het wel iets na deze les?

  We kunnen ons nog vrijmaken de 6e!
  Leenthijs@telenet.be is mijn mailadres 🙂

 • Reply
  Nathalie
  juli 1, 2017 at 10:40 am

  Ik zou de peutersessie wel willen komen doen samen met Vince. hij is zo’n actief mannetje !

 • Reply
  Tine Van Oevelen
  juli 1, 2017 at 11:15 am

  Oh ja, Sien en ik willen kei graag komen wobbelturnen. Die Wobbel staat al lang op het verlanglijstje en zo kennen we meteen al zijn mogelijkheden om er na de aankoop alles uit te halen. Ik ben er dolgraag bij!
  Groetjes!

 • Reply
  Tine Van Oevelen
  juli 1, 2017 at 11:17 am

  Oh ja, mijn kleine Sien is nog een peuter en je kan me contacteren op Tine.van.oevelen@gmail.com

 • Reply
  wendy groesz
  juli 1, 2017 at 11:52 am

  Oooh dit is zeler iets voor mijn zointje Tibbe, hij is een vijfjarige die volgend schooljaar start in het eerste leerjaar. Die wobbelsessie maakt hem waarschijnlijk meer klaar voor de start op 1 september.
  Groetjes wendy

 • Reply
  Elke De Geyndt
  juli 1, 2017 at 12:10 pm

  Oh, ik wil Titus (4) en Mees (2) ook wel graag brengen! We waren op de LLL-picknick en vonden zo’n wobbelyoga wel een leuk ding! En ja, wij wonen wel in de middLe van ons landje ?

 • Reply
  Kirsten
  juli 1, 2017 at 12:33 pm

  Mijn zoontje van 3,5 klimt overal op en is erg graag fysiek bezig- zo een sessie wobbelen lijkt me dus hélemaal zijn ding!

 • Reply
  Kim Verspecht
  juli 1, 2017 at 2:05 pm

  Marcel (2jaar4maand) en ik zouden het fijn vinden om op deze manier samen wat quality time te hebben en Marcel zou op deze manier maar al te graag zijn energie kwijt kunnen. Hij is ook altijd te vinden voor wat nieuws… dus een ideale kandidaat om te komen wobbelturnen.

 • Reply
  Catherine
  juli 1, 2017 at 4:03 pm

  Oh wat fijn! Onze zoontjes van 4 en 2 hebben sinds een maand samen een wobbel gekregen voor de verjaardagen. Ze spelen er veel mee. Ze gebruiken hem veel als podium of stoeltje, zo’n turnlesje zou hen nog meer uit hun wobbel doen halen. Vooral de oudste zou ook genieten van wat beweging in combinatie met ontspanning.
  Leuk initiatief!!
  Maar geniet eerst maar superhard van Noorwegen en elkaar!

 • Reply
  jessica
  juli 1, 2017 at 4:23 pm

  Hej dit zou ik wel samen willen doen met men 2 oudste van 5 en 3 sinds de geboorte van kleine broer hebben we dringend nood aan “fun” en qualitytime.
  Lieve groetjes jessica

 • Reply
  Dorien Van Riet
  juli 1, 2017 at 5:16 pm

  Dat zou helemaal iets zijn voor onze hoogsensitief/strong willed zoon! En het middelpunt van Vlaanderen… dan gok ik dag het Buggenhout (bos) is, mijn geboortedorp!
  Misschien vindt onze zoon (4j) op deze manier wel de nodige rust en ontspanning die hij nodig heeft en waar wij echt naar opzoek zijn! Het zou alleszins een heel leuke workshop zijn voor hem.

 • Reply
  Sarah dedecker
  juli 1, 2017 at 5:52 pm

  Anna mag wat zelfvertrouwen opbouwen door zich uit te leven in iets leuks. Margaux kan er haar energie dan weer in kwijt! Had er net over gelezen dus zou leuk zijn om eens te testen!

 • Reply
  Iris
  juli 1, 2017 at 6:38 pm

  Wat een leuk concept. Ik zou graag komen meedoen met mijn zoon van bijna 3. Hij heeft geen stilzittend gat, dus dit lijkt me wel fijn voor hem ? en we wonen bijna in het midden van ons landje, dus geraken overal naartoe ?

 • Reply
  Lynn Vervaeke
  juli 1, 2017 at 6:59 pm

  Ook hier 2 energieke jongens van 4 en 6 jaar die volop van het wobbelturnen zouden genieten! En mama eigenlijk ook 😉

 • Reply
  Leen Trappeniers
  juli 1, 2017 at 7:14 pm

  Een wobbelsessie zou echt een echt uitdaging zijn voor mijn dochtertje Juliette (3.5 jaar) . Ze heeft nooit gerold of gekropen en dit zie je nu wel vaak in haar grove motoriek. Ze is nu bijna drie maand grote zus en is nog niet jaloers geweest en verzot op haar kleine zus Stella. Wat zou het leuk zijn om haar te verrassen met dit uitje!

 • Reply
  Sofie Van Lerberghe
  juli 1, 2017 at 7:24 pm

  Zo een sessie lijkt echt super! Onze Cas is een echt “beweger”. Stilzitten staat niet in zijn woordenboek. Ook is hij 6 weken geleden grote broer geworden en zo een verwenmomentje speciaal voor hem zou hij zeker zien zitten. Terug even in de alleen in spotlight. Want, als fiere grote broer verdiend hij dat zeker en vast.

 • Reply
  Delphine
  juli 1, 2017 at 7:51 pm

  Ik zou heel graag deelnemen aan de peutersessie met mijn dochter Eloïse (°30/3/2015). Ik ben 5 weken geleden bevallen van een zoon en ik zou het geweldig vinden om wat quality time met haar te spenderen tijdens een sessie wobbelturnen. Ze is een flinke meid, altijd enthousiast en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze houdt van dansen en doet altijd de kindjes na die yoga-oefeningen doen op het tv-kanaal Nick Jr. Ik had haar graag ingeschreven voor de peutersessies wobbelturnen deze zomer maar deze zijn spijtig genoeg, allemaal volzet. Dit zou een leuk alternatief zijn!

 • Reply
  Saskia Vande Velde
  juli 1, 2017 at 7:52 pm

  Dit lijkt me een überfijne belevenis om samen met mijn metekindje Jesse (bijna 3 jaar) van te genieten! Hij is een goedlachse ontdekker die altijd zin heeft in nieuwe avonturen… wobbelturnen lijkt me een leuke kennismaking om de Wobbel eventueel aan te kopen als verjaardagscadeau ??!

 • Reply
  Joke Huybrechts
  juli 1, 2017 at 7:59 pm

  Hallo,
  Wat een ongelooflijk idee om het turnen en de Wobbel te combineren. We zijn hier al lang aan het twijfelen om een Wobbel te kopen voor ons zoontje van bijna 3. Hij is een actieve jongen, die zich graag in verschillende bochten wringt! Hij turnt ook graag, dus ik ben ervan overtuigd dat hij nu al staat te springen om de combinatie uit te proberen!

  Groetjes Joke

 • Reply
  Lotte
  juli 2, 2017 at 4:21 am

  Eind juli komt er hier een tweede kleintje bij. Het lijkt me leuk om toch wat quality-time door te brengen samen met ons actief zoontje Josse (2jaar)!
  Als het meevalt, komt dat bord hier ook op het lijstje!

 • Reply
  Annelies Crommelinck
  juli 2, 2017 at 9:43 am

  Noam (4) is motorisch niet de handigste en is zeker geen durver, dus eens wat extra uitdaging op dat gebied zou zeker geen kwaad kunnen. De wobbel staat hier al eventjes op het verlanglijstje…

 • Reply
  Hofkens Natasha
  juli 3, 2017 at 6:40 pm

  Oh, dat ziet er superleuk uit! Ellie (3j) vindt zo’n wobbel altijd geweldig, en ik eigenlijk stiekem ook! Ik ben benieuwd naar zo’n wobbelturnsessie!

 • Reply
  Katrijn
  juli 5, 2017 at 5:58 pm

  Wobbelturnen klinkt wat ik Bente wel zou willen laten uitproberen. We zijn nog op zoek welke sport ze in september zou willen volgen. Meer zelfvertrouwen en goed voor haar grove motoriek zijn al leuke positieve voordelen. Ze is net 5 jaar geworden maar niet zo groot waardoor ze nog lang wobbelturnen zou kunnen volgen.
  Groeten
  Katrijn

 • Reply
  family_fomk
  juli 10, 2017 at 1:39 pm

  Dag Lobke,

  Via Instagram leerde ik de Wobbel kennen. Het ziet er geweldig uit, en blijkbaar kan je er ook veel meer mee doen dan alleen “schommelen”. Bovenstaand evenement lijkt me dan ook geweldig om vanalles bij te leren en het zou ons misschien ook kunnen zeggen of onze meisjes van bijna 6 (september) en 8 hier misschien al te oud voor zijn?

  Groetjes,
  family_fomk

 • Reply
  Danny De Wilde
  juli 10, 2017 at 6:16 pm

  Super leuk! Kan het ook voor onze bompa? Zijn gevoel voor evenwicht moet gestimuleerd worden volgens de dokter.
  Hij is dol op kinderen en wil graag meedoen.

 • Reply
  Lise Demeulemeester
  juli 14, 2017 at 7:03 am

  Dag Lobke,
  We twijfelen hier om zo’n Wobbel aan te schaffen, dus zo’n eerste kennismaking zou fantastisch zijn. Onze zoon Lou (2j8m) is super actief, maar soms een beetje lomp, wat evenwichtstraining zou inderdaad geen kwaad kunnen :).
  Groetje!
  Lise & Lou

 • Reply
  Maai
  juli 14, 2017 at 12:22 pm

  Wij hebben een wobbel, aangezien Vlaanderen beetje te ver weg is ga ik eens zoeken of dat hier ook is of wat ik zelf kan doen, lijkt me gaaf

 • Reply
  Annelies
  juli 14, 2017 at 7:57 pm

  Hier twee stoere zonen van 3 en 6 die zo een sessie ook wel zouden zien zitten (en de mama ook)..

 • Reply
  Katrijn Van Hoof
  juli 21, 2017 at 9:47 am

  Misschien ben ik al helemaal te laat… maar ik zou ook wel graag komen meedoen!
  Genoeg kinderen in aanbieding om mee te komen!! 😉 😉

 • Reply
  Louise goossens
  juli 22, 2017 at 2:56 pm

  Hoi Lobke! Louise (2) zou dit ook super vinden! Een wobbelles voor mijn wiebelmeisje ? ver zouden we alleszins niet moeten wandelen..

 • Reply
  isabelle
  juli 24, 2017 at 5:51 pm

  Hoi…van deze droom ik al een tijdje voor alle peuters in mijn klas! Mijn kids zijn het wobbelstadium al lang voorbij maar mijn kleuters zouden het zeker en vast super vinden voor de bewegingshoek in mijn klas!! En omdat juffen nu eenmaal geen budget op overschot hebben doe ik heel graag aan deze wedstrijd mee 🙂
  Niet 1 maar 25 kids zouden hier heel blij mee zijn!!

  • Reply
   isabelle
   juli 24, 2017 at 5:55 pm

   Oeps…zie net dat het een wobbelnamiddag en geen wobbelplank is die je weg geeft…zal wat moeilijk zijn met mijn 25 peuters …:p

 • Reply
  Sofie Embrechts
  augustus 5, 2017 at 12:35 pm

  Mijn twee zoontjes (4 en 7 jaar) – aka de lala’s – komen graag mee wobbelen met de kleuters omdat er nooit genoeg gewobbeld kan worden!!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.