0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Over wolven die kunnen praten. En kinderen die terug naar de cinema mogen.

We.mogen.eindelijk.terug.naar.de.cinema! Woehoe! Toen ik afgelopen woensdag aan mijn kinderen verkondigde dat er een cinematripje op het programma stond, kon ik ze amper bedwingen! Als kleine wolven begonnen ze bijna te huilen van geluk. Schoon bruggetje naar en helemaal klaar om de jeugdfilm Wolfwalkers op groot scherm te gaan kijken!

“Wanneer Robyn met haar vader naar Ierland reist om er op de laatste wolven te jagen, hoort ze verhalen over de mysterieuze ‘wolfwalkers’. Ze ontmoet Mebh, een heel bijzonder meisje met wilde rode haren. Dwalend door het woud, op zoek naar wolven, wordt het tweetal steeds verder meegezogen in een wereld vol magie.” 

Wolfwalkers dus. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen getriggerd was door de aankondiging en de tekenstijl en ook mijn kinderen verwachtten zich op het eerste zicht aan een ‘stomme’ tekenfilm. Even doorbijten en knopen doorhakken om toch naar deze film te gaan kijken. Met een zak popcorn in de hand trokken we als enigen(!) naar de cinemazalen in Antwerpen. Mis poes! 

Onze vooroordelen waren helemaal nergens voor nodig want al snel werden we helemaal meegezogen in het verhaal en de animatiestijl met tekeningen die doen denken aan oude sprookjesboeken. Het verhaal speelt zich afwisselend af tussen een middeleeuws stadje en het grote magische bos. Wanneer Robyn Mebh, een wildebras met scherpe hoektanden, vuile voeten en een vuurbal van rood haar, ontmoet leert ze haar alles over de wolfwalkers.  Overdag zijn ze menselijk maar zodra ze in slaap vallen, verandert hun ziel in een wolf. En dat spreekt natuurlijk meteen tot de verbeelding van mijn jonge wolven. Mijn roodharige dochter Frauke vereenzelfdigde zichzelf meteen met Robyn, het supermooie meisje die de hoofdrol speelt in deze film. Lekker stoer en wild, helemaal hoe Frauke ook is.  

Tranen van ontroering

De muziek, de prachtige tekeningen, de aparte animatiestijl…alles zorgt ervoor dat je gedurende 100 minuten (en dat is lang voor een 4-jarige!) meegezogen wordt in het magische verhaal. De film weet ons zelfs een paar keer te ontroeren door de vele verborgen boodschappen die erin zitten. 

Ja hoor, deze film geeft straks aan onze keukentafel aanleiding voor ellenlange gesprekken over de pracht van de natuur en waarom we die niet zomaar mogen verwoesten. Dat meisjes ook sterk mogen zijn en voor zichzelf mogen opkomen geeft Wolfwalkers nog een extra dimensie en daar wordt de feministe in mij alleen maar heel erg blij van. Stap uit die kooi en kies voor jezelf. En nu stop ik met spoilen. Ga gewoon zelf kijken. 

Conclusie?

Dat het een meer dan geslaagde eerste cinemabeleving was! Dit was voor ons dé perfecte film om met de kinderen voor de eerste keer dit jaar naar de bioscoop te gaan! Eentje waar we nog lang over zullen napraten en nog fijne herinneringen aan over zullen houden. Zoals mijn jongste zoontje van 4 die de volgende dag wakker werd en zei: “Ik was een wolf vannacht!” Jij mag lekker zijn wie je bent jongen! 

Een leuk extraatje

Weet je wat echt leuk is? Om te vieren dat de cinema’s weer open kunnen willen ze bij JEF (Jeugdfilm) de beleving op groot scherm extra in de kijker zetten. Daarom krijg je als filmbezoeker bij aankoop van het filmticket een plaktattoovel van JEF ontworpen door de regisseur en illustratrice Britt Raes (zie * voor de deelnemende bioscopen hieronder). Op de achterkant staat info over een mini zoektocht op de locatie, zo krijg je een herontdekking van jouw favoriete cinema! En er is nog meer… er is een leuk doeboekje bij de film en je kan hier een leuke knutselkleurplaat downloaden. 

Wolfwalkers vanaf 9 juni in Cinema ZED*,  Sphinx cinema*, Cartoon’s cinema*, Lumière Antwerpen*, Lumière Brugge*, Ciné Aalst Palace*, The Roxy Theatre*, Euroscoop Genk*, Siniscoop*, Euroscoop Maasmechelen*, Kinepolis AntwerpenKinepolis GentKinepolis BruggeKinepolis Leuven.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.