0
EROPUIT Kinderactiviteiten

De leukste herfstvakantiebucketlist

De grote vakantie is nog maar net achter de rug en daar is de volgende vakantie al! Geen zin om een hele week binnen te zitten met je kroost? Een alternatief plan is dan om deze geweldige herfstbucketlist te volgen:

1.Doe de jakkiedingenzoektocht
Zoek vogelkaka tot iets slijmerigs…Zondag Bosdag ontwierp zes zalige zoektochten om mee op pad te gaan., want hey…alle manieren om kinderen enthousiast te krijgen en vooruit te laten stappen zijn zalig toch? En wij hebben zo’n vermoeden dat de slijmerige, stinkende, vieze jakkiedingenzoektocht om een of andere duistere reden de populairste zal zijn! Download de zoektocht(en) op www.zondagbosdag.be

2. Ga bibberen en beven in Bobbejaanland
Naar goede gewoonte voorziet Bobbejaanland haar bezoekers tijdens Halloween dit jaar opnieuw van een griezelig goed gevuld programma! Vanaf 14 oktober jaagt het plezantste land jou en je gezin ook graag de stuipen op het lijf met 5 waanzinnige spookhuizen, 3 unieke scarezones en 2 sensationele shows. Ook voor de allerkleinsten heeft Bobbejaanland kindvriendelijke kriebels in petto! Aanradertje!
Tickets en info via www.bobbejaanland.be


3.Plan een bezoekje aan de coolste binnenspeeltuin van ’t land

Spreek af met een vriendin met kinderen en trek naar pop-up binnenspeeltuin Playground in Antwerpen, want die gaat weer open vanaf 21 oktober! Een keicool uitdagend en kindvriendelijk concept met een kinderdisco, een superleuk parcours waarop kinderen kunnen klimmen en klauteren, een fietsparcours in een donkere tunnel, allemaal zelfontworpen en handgemaakt!
Meer info www.super-mercado.be/playground/

4. Organiseer een herfstpicknick
“Mamaaaaaaa wanneer gaan we nog eens picknicken?” Fijn om kinderen in huis te hebben die je soms achter het behang wilt plakken, maar die wel op geweldig goeie ideetjes komen! Wat is er leuker dan tussen de prachtige kleuren van de herfst te gaan picknicken. Een volle picknickmand met pompoensoep en lekkere appelcupcakes en een toplocatie zoals bijvoorbeeld domein Averegten in Heist-op-den-Berg met een geweldig speelbos én een picknickweide.
Meer info www.averegten.be

5. Doe een ruiltocht
Zijn je kinderen groot genoeg? Stuur ze dan op ruiltocht in je eigen buurt. Begin met een mandarijn en laat ze aanbellen bij de buren: “Mogen wij dit ruilen?” Wedden dat ze met een hele zak vol snoepgoed weer naar huis komen?

6. Ga eens geocoachen
Nog zo’n leuke tocht om eens te doen! Download een geocaching-app op je smartphone en check welke verborgen schatten er bij jou in de buurt liggen. Volg de aanwijzingen op de app. Soms moet je best goed zoeken, maar dat is voor rasechte speurneuzen vast geen probleem! Je kinderen zijn alvast weer een paar uurtjes zoet.

7. Plan een bietentocht bij valavond
Maak met de buren een avondwandeling met de kinderen. Maak lantaarns van uitgeholde voederbieten die je bij je plaatselijke boer zeker wel zal vinden!

Jullie nog leuke tips om te doen in de herfstvakantie? Laat ze ons zeker weten!

Tip: Op Riebedebie (hét online toeristisch platform waar ik ook leuke stukken voor schrijf) vind je nog veel meer leuke herfstactiviteiten, zeker eens checken!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.