0
EROPUIT Feesttips Kinderactiviteiten LIFESTYLE

Een verjaardagsfietstocht als cadeau voor Frauke

“Mamaaaaaaa ik zou zo graag een koersfiets hebben net als Kobe dan kan ik samen met papa gaan koersen en dan komt mijn grootste droom uit!” Ze heeft het geen 10 keer maar minstens 50 keer laten vallen de afgelopen maanden. Mijn achtjarige dochter droomde van haar eigen koersfiets. Hoe cool zou het zijn mochten we die droom laten uitkomen?

Afgelopen donderdag werd ze 8 jaar en ja hoor…we vonden een kinderkoersfiets bij Decathlon en wilden haar heel graag verrassen. Hoe kon dat beter dan met een heuse verjaardagsfietstocht? Terwijl ze op sportkamp was, haalden we de fiets op bij Decathlon, we versierden hem met ballonnen en als ze thuiskwam stond de fiets met toeters en bellen klaar in onze woonkamer. Haar reactie? OMG een koersfiets! Haar oogjes blonken en daar doe je het toch voor hé? Maar dat was dus nog niet alles want ik stopte een heuse verrassingsfietstocht in elkaar zodat we de avond zelf nog een tochtje konden maken en zij haar gloednieuwe fiets kon testen.

Hoe ik dat deed?
Via afstandsmeten.nl stippelde ik een route uit van ongeveer 14km in onze buurt. Daarna schreef ik verschillende nummertje op het kaartje en het was de bedoeling dat Frauke bij elke nummertje zou stoppen om er een opdracht uit te voeren. Wanneer ze alle opdrachten goed volbracht, kreeg ze een extra verrassing.

Opdracht 1:
Aan onze crossfitclub moest ze een Workout Of The Day uitvoeren samen met haar broers. 5 burpees en een run van 100 meter, zoveel mogelijk in 5 minuten. Check!

Opdracht 2:
Aan het mooiste bloemenveld in onze buurt moest ze een leuke foto van zichzelf nemen. Opdracht volbracht, check!

Opdracht 3:
Aan het Fort van Liezele moest ze een TikTok opnemen aan de nieuwe waterspeeltuin. Check!


Opdracht 4:
Aan het bosje van het Fort van Liezele maak je een kunstwerk met natuurelementen. Alweer geslaagd!

Opdracht 5:
Maak een krijttekening met jezelf in de hoofdrol. Check, dubbelcheck!Opdracht 6: DE VERRASSING!
Bij Lotte’s Hoeveijs in Liezele krijg je een overheerlijk ijsje! En als extra verrassing stonden mutti en Bob daar om je te feliciteren en een extra cadeautje te geven.


“Ooooooh mama en papa, dit was echt de leukste verjaardag ooit!” zei ze aan het einde van de fietstocht. Zo zie je maar, soms moet je het niet te ver zoeken. Soms moet je het echt niet te ver zoeken en het zijn aan zo’n fijne belevenissen dat je kinderen later de mooiste herinneringen hebben.
Happy Birthday Frauke!
x


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.