0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Op uitstap naar het Atomium met plusopa Bob

Kobe trok een dagje naar Brussel om het Atomium te bezoeken! Benieuwd wat hij ervan vond?

Hallo, mijn naam is Kobe Van Ael en ik help mijn mama Lobke met het schrijven van haar blog aangezien zij er niet bij kon zijn toen ik met Bob naar Brussel ben gegaan. Bob moet je weten is mijn plusopa maar dat hoort hij niet graag. Hij zegt dat hij niet oud genoeg is om opa te zijn. Hij is al gevaccineerd dus mag hij met ons op stap en hij is nu het knuffelcontact van mijn mama. Hihi. Hier volgt mijn verhaal.

Het Atomium stond al heel lang op mijn wishlist

“Toen ik nog naar school moest was het 25 graden, leuk, maar nu is het vakantie en 5 graden en het sneeuwt. Mijn zus en broertje gingen buiten spelen maar daar had ik geen zin in dus mijn mama sprak af met opa Bob. Die kwam met het voorstel om naar het Atomium te gaan in Brussel. Ik kende die grote bollen wel maar was er nog nooit binnen geweest dus dat werd leuk. Het sneeuwde en hagelde maar met de auto waren we op 20 minuten in Brussel dus dat viel mee.

Eindelijk mag ik eens in de bollen gaan kijken!


Aan het Atomium stond al een hele rij om binnen te gaan. Bob had gereserveerd, corona weet je wel, maar we waren niet alleen. Ook binnen moesten we nog even aanschuiven. Toen we aan de beurt waren zijn we eerst met de lift naar de bovenste bol gegaan. Volgens Bob was dat vroeger de snelste lift ter wereld met 5 meter per seconde. Oh ja, er zijn negen bollen, dat heeft een reden maar die ben ik vergeten. Eenmaal boven kan je heel ver kijken tenminste als het niet sneeuwt. We zagen de grote gebouwen waar ze tentoonstellingen houden en Mini-Europa en het voetbalstadion. Daar was ook een groot gebouw dat Treetmart heet of zoiets (Trade Mart nvdr) maar dat zag er anders uit dan op de maquette, vreemd. Ik mocht door een verrekijker kijken maar er was te veel sneeuw. Bob zocht de toren van de kathedraal van Mechelen maar vond hem niet. Het is wel heel raar om in zo’n bol te staan. Daarna zijn we met een roltrap naar een andere bol gegaan waar er een tentoonstelling was. Daar kon je zien hoe alles eruitzag op de Wereldtentoonstelling in 1958. Moet je weten dat mijn grootmoeder in 1959 geboren is! Dat is dus lang geleden, heel lang geleden!

Disco in de bollen


En nu komt het we gingen met een roltrap naar een andere bol en in de buis zal ik het maar noemen was er discoverlichting. Dat was pas leuk. Ook in de bol was er disco en muziek. Heel plezant. Dan weer via een trap naar een andere bol waar je kon zien hoe dat bouwwerk gemaakt was. Dat moet niet simpel geweest zijn. Je ziet die mannen op die balken zitten en de bol in elkaar puzzelen. Dat was het zo wat.

Oh ja bij het naar buiten gaan heeft Bob nog een foto van ons twee gekocht die bij het binnenkomen gemaakt was. En toen zijn we door het winkeltje naar buiten gaan, allez nog niet helemaal want ik had daar iets gezien dat me wel interesseerde. Een t-shirt met een schermpje in waar je met een lampje kon op tekenen. Cool. Bob heeft dat voor mij gekocht. Ik heb dat thuis direct aangedaan. Dat was het beste van de dag :-).

Dankjewel lieve Bob voor deze leuke dag!”

PRAKTISCH

ATOMIUM Atomiumplein 1. 1020 Brussel
Tickets reserveren doe je via www.atomium.be

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.