0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Waarom jij deze zomer een bezoekje aan Bokrijk moet brengen

Of ik zin had in een dagje Bokrijk met mijn kroost? Daar moest ik geen twee keer over nadenken, want een daguitstap naar Bokrijk stond al langer op mijn bucketlist. (dat ik hier nog nooit eerder ben geweest met mijn kinderen vind ik zelf echt raar!)

Jaaaaa….samen reizen, samen genieten van daguitstappen in eigen land. We doen het gretig en graag en als we een kans zien om ‘weg’ te zijn dan doen we dat toch gewoon. Het leven is te kort om in je luie zetel te blijven hangen, nietwaar. Op naar het Zomerfestival van Bokrijk dus!

Zomerfestival

Bokrijk is het hele jaar door leuk om te bezoeken maar echt keileuk om tijdens de zomer naartoe te gaan, want gedurende de hele zomer is er het Zomerfestival. Wij gingen gisteren naar kijken naar het openluchttheater van theatergezelschap ‘Laika, theater der zinnen’! We werden er met de huifkar naartoe gebracht, dat was al een belevenis op zich.

Je ziet samen met je kinderen middenin Bruegels bekende schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’, want zij brengen het weer tot leven in de familievoorstelling ‘BRAVO! MENEER BRUEGEL’. Een echt spektakel met leuke inside grapjes voor volwassenen (al ben ik bang dat ik het één en ander ga mogen uitleggen aan mijn kinderen, haha!) Resultaat? Een echt spektakel van grappige figuren die de mens tonen zoals hij nog altijd is. Dansend, drinkend, etend, spelend, minnekozend, klagend, spottend… Met zijn mooie en kleine kantjes, zoals ook Bruegel mensen in beeld bracht. Een theater met een mooie boodschap aan het einde, echt dik de moeite, we hebben keihard gelachen (en zelfs ons Milleke heeft meegedanst en Bravo gedaan!)

Picknicken à la Bruegel
Van het zomertheater naar de picknicktafel. Om helemaal in het Bruegelthema te blijven, kregen we een Bruegelplank voorgeschoteld en deelden een plank met fijne vleeswaren, kazen en ander lekkers. Typische Bokrijkproducten zoals Egt brood, honing en appelsap maakten deze picknick helemaal af.

Potten draaien
Wist je dat je in Bokrijk ook elke dag de handen uit de mouwen steken tijdens één van de ATELIERS? Je kan bijvorobeeld zelf een workshop smeden volgen i.s.m. Ijzer en Vuur (elke zondag) of je eigen lippenbalsem maken in het zomeratelier kruiden (elke dinsdag). Of je kan er gaan zeefdrukken i.s.m. atelier Gezeever. Maar toen ik onze kinderen vertelde dat ze zelf potten mochten draaien waren ze helemaal mee…”Jaaaaa mama hoe leuk is dat?” Kobe en Frauke draaiden hun eigen potje en mochten het achteraf zelf versieren. Wij gaan dat nog doen, zijt daar maar zeker van!

Van pottendraaien krijg je honger en zo beloofde ik aan mijn kindjes een ijsje, maar eerst wilden we nog graag een foto maken van ons in 1913. Want ook dat kan je doen in Bokrijk. Kijk zelf maar even naar het resultaat:

Bokrijk is echt zot groot en er is massaal veel te doen. Eigenlijk is één dagje veel te kort om dit leuke park te bezoeken. Ik liet de kinderen nog wat spelen in de speelschuur met volksspelen van vroeger en dat vonden ze (en ik) echt leuk. Ik besef weer dat kinderen niet veel nodig hebben om echt gelukkig te zijn. Net daarom vind ik Bokrijk zo’n fijn park, terug naar echt, terug naar vroeger en toch is alles hip verpakt. Echt dik de moeite! Ons zien ze hier zeker nog terug!

Wil je meer weten over BOKRIJK?
Alles over het Zomerfestival en alle andere leuke to do’s lees je hier,
Fijn om weten! De speeltuin en het fietsen/wandelen door het water, arboretum,… zijn gratis met uitzondering van de kost van de parking. Fietsen kan je er ook huren aan 10 euro/dag!

Alle info vind je terug op www.bokrijk.be

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Iris
    juli 14, 2019 at 5:27 pm

    Ziet er leuk uit!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.