0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Filmfestivalleke bij je thuis? Wij deden het!

‘Al jaaaaaren zijn wij hier thuis grote fan van het Jeugdfilmfestival. Ik denk dat we de laatste 7 jaar geen enkele editie gemist hebben. Of het C-woord dit jaar roet in het eten zou gooien? Niets bleek minder waar, want toen ik las dat JEF op de proppen kwam met een online filmaanbod én een Bouw-je-eigen-festivalbox sprong ik een gat in de lucht, want zo konden we toch gewoon thuis genieten van het Jeugdfilmfestival?

Bouw je eigen festival-box

‘Coronaproof betekent niet minder leuk. Integendeel! De Bouw-je-eigen-festivalbox zit boordevol festivalplezier en bevat alles wat je nodig hebt om thuis een vet filmfeestje te bouwen! Van een festivalposter, een papier met cinematickets, een zakje bio-maïskorrels, een schminkset, een 3D-bril, zaklamp, leuke opdrachtenpapieren met dino’s en 3D-roosters, een bol rode wol, papiertape én een vergrootglas..al het materiaal dat je nodig hebt om het festival mee op te bouwen zit in de doos. Het enige wat je zelf nog moet voorzien is een computer, smartphone of tablet met internetverbinding, schaar, stift, kookpot, suiker en olie. Het leuke opdrachtboekje én instructievideo’s van festivalmeter Gloria Monserez helpen je om het festival in je huiskamer te laten doorgaan!Popcorn, schmink én DIY-beamer
Om het festival thuis te openen, experimenteerden onze kinderen volop met het materiaal uit de box. De bakker des huizes Kobe maakte zelf popcorn, Frauke en Mil knutselden zelf cinematickets en schminkten elkaar in hun favoriete filmpersonage. Vader des huizes hielp met het in elkaar stoppen van de DIY-beamer want echt waar, de verpakking van de box kan je op omtoveren tot projector. Hoe leuk is dat?’

Tijd om het filmfestival te openen! Frauke beveiligde de festivallocatie (lees: onze woonkamer) goed en zorgde voor een echte ingang. Ze bombardeerde zichzelf tot gastvrouw én bezorgde iedereen een cinematicket, enkel met een echt ticket kan je binnen. Heerlijk toch die kinderlijke fantasie? Ik installeerde ondertussen de cinema @ home want je kan tot en met 28 februari de beste jeugdfilms gewoon online bekijken via het JEF-platform. Voor €7 kies je een film uit het aanbod en bekijk je hem gewoon thuis vanuit je luie zetel. Wij kozen voor ‘Op de vlucht’, een superaangrijpende film over kinderen op de vlucht in de Tweede Wereldoorlog. Een film waar we met z’n allen keihard van genoten, en waar we zelfs een traantje bij wegpinkten. Perfect einde van het weekend!’

Fijn om weten!

Krijg je geen genoeg van het filmfestival? De masterclasses gaan wel nog door op locatie in Antwerpen en Brugge. Voor elke leeftijd is er wat wils!  Zo leer je bijvoorbeeld je eigen filter maken in de masterclass filterfabriek of een spel besturen met een banaan in de masterclass maak je eigen gamecontroller! Naast de fysieke masterclasses is er ook de online masterclass Shadowology met Vincent Bal.
Ontdek hier alle masterclasses.

Ontdek hier het online filmprogramma van JEF Festival. Tot en met 28 februari ontdek je de beste jeugdfilms en games op het gloednieuwe online festivalplatform! Hier kan je je festivalbox kopen, uuuuuren plezier verzekerd!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.