0
Kinderactiviteiten Zelfgemaakt

3 x waterpret in de tuin


Dat goed weer, daar worden wij ongelooflijk blij van! Maar af en toe wat afkoeling is wel welkom met deze warme dagen. Daarom ging ik op zoek naar leuke en gemakkelijke waterspelletjes voor kinderen. Trek net als Kobe en Frauke jullie Woody zwemkledij aan en zorg voor fun en afkoeling met deze leuke supersimpele waterspellen, wedden dat jullie kinderen zich een paar uur niet vervelen?

1. Waterpistolen

Een waterpistolengevecht is superleuk, maar geef het een extra dimensie door er een kermisattractie van te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn wat plastic bekertjes, waterpistolen en water natuurlijk, de fun komt vanzelf!

2. Schilderen met waterDit is ook superleuk om te doen, het enige wat je nodig hebt is een bakje met water en wat penselen. Wedden dat je kind vertrokken is om de mooiste schilderijen te maken op de tegels buiten? Ook superleuk voor jou als ouder, want achteraf heb je geen werk om alles op te kuisen. Aanradertje! 

3. Kokeneteke spelen

Niets is leuker dan je kinderen te laten spelen met pottekes en pannekes in een zelfgemaakte buitenkeuken van palletten. Het enige wat je nodig hebt zijn  wat wegwerppalletten, een zaag, vijzen en wat verf. Een werkbeschrijving vind je hier. Werk af met trechters, kleurrijke plastieken kommen als afwasbak, potjes en pannetjes. Met een fles water en een stuk tuinslang kan je een bijvoorbeeld echte waterkraan maken. Waterpret verzekerd!

Kennen jullie nog leuke waterspelletjes?

Samenwerken?

Leuk, kijk hier voor de mogelijkheden. Ik werk enkel  samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen. Deze blog maakte ik in samenwerking met Woody.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    TINE SLEURS
    juni 13, 2017 at 7:04 pm

    Ik ken nog wel wat leuke spelletjes…. Ik heb er zelfs een boek over geschreven ?
    In “zwemmen zonder zwembad ” vind je er nog leuke voor binnen en buiten….

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.