0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Leuke buitenspeeltip: op avontuur in Buggenhoutbos met Kosmoo en zijn maatjes

“Mamaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Herkenbaar maar inspiratieloos? Vandaag nam ik Kobe, Frauke (en ons Milleke) mee op avontuur in Buggenhoutbos bij ons in de buurt samen met Kosmoo en zijn maatjes aan de hand van een app en dat was een groooooooot succes. Benieuwd waarom?

KosmooPlay wasda?
Het klinkt misschien raar om je kinderen met je smartphone te laten rondlopen in een bos, want normaal zou je daar een andere connectie moeten vinden, maar dankzij het KosmooPlay-spel heb je wel een extra reden om naar buiten te trekken in de natuur en laten wij dat nu net een ongelooflijk fijn initiatief vinden.
Mooi meegenomen is dat je zelf niet op je smartphone zit te tokkelen omdat je kinderen ermee bezig zijn. Het spel bestaat uit twee gratis speurtochten die elk ongeveer anderhalf uur duren. Een ideaal namiddaguitje tijdens de grote vakantie dus!

Het enige dat je moet doen is de OJOO-app downloaden, de speurtochten van KosmooPlay installeren en vertrekken. We raden wel aan om de app op voorhand al te downloaden op je WIFI-netwerk thuis anders kan je misschien problemen krijgen wanneer je het spel wilt spelen. Het spel herkent automatisch waar je je bevindt.
Waar kan je het spel spelen?
Dat vind ik nu ongelooflijk leuk aan dit spel. Je kan het spel op 26 verschillende locaties in heel Vlaanderen spelen. En dat met heel het gezin! Wij trokken vandaag richting Buggenhoutbos waar de een leuke speurtocht deden aan de hand van een fikse wandeling, een locatie dicht bij ons in de buurt. Zo had ik ook meteen mijn kilometers in de benen en ons Milleke kon terwijl rustig slapen, een win win voor iedereen dus! Bovendien ontdekte ik in Buggenhoutbos, een bos waar ik al van kindsbeen af naartoe ga, nog enkele verborgen plekjes dankzij deze app. Leuk dus!

Kobe en Frauke speelden speurtocht 1 en kregen tijdens de wandeling op bepaalde locaties opdrachten of vragen zoals een puzzel oplossen of een dier zoeken. Die leiden je naar de oplossing van het mysterie. Kobe wordt 7 jaar en Frauke is ondertussen 5 jaar en ze konden dit gemakkelijk samen spelen (bijna) zonder hulp van mij. Kobe kan al goed lezen en ook het kaartlezen had hij tamelijk snel onder de knie. Het spel duurde ongeveer 1,5 uur maar wij deden er iets langer over omdat onze aapjes onderweg nog wat in de bomen wilden klimmen en klauteren en omdat we een korte stop deden om iets te eten en te drinken onderweg.

Conclusie? Onze kindjes vonden het een supertoffe namiddag en ik heb weer een vakantiedag overleefd zonder verveling! Hoera!

Nog enkele toptips om de beste speurneus te worden:
° Download OJOO op voorhand, ergens waar je een goede internetverbinding hebt. Installeer dan het KosmooPlay-spel. Ter plekke heb je, om het spel te spelen, geen internet nodig, maar wel een gsm of tablet met gps-functionaliteit.
° Wie een Powerbank heeft raden we aan om die mee te nemen, onze batterij was bijna plat en een platte batterij zou de fun toch een beetje verpesten. Zorg er tenminste voor dat je smartphone volledig is opgeladen! Neem ook een waterdichte cover zodat je toestel bij regenweer niet nat wordt.
° Neem iets om te drinken en te eten mee en organiseer onderweg een mini-picknick om het extra gezellig te maken.
° Draag goeie wandelschoenen, want de wandeling is niet te onderschatten ;-).
° Doe, voor de leukste ervaring, eerst speurtocht 1 en pas daarna speurtocht 2.

Bracht je de speurtocht tot een goed einde, dan verdien je een diploma, natuurlijk! Bovendien maak je kans op tal van leuke Kosmoo-gadgets en zelfs een familie-abonnement op Plopsaland De Panne.


Ook zin om naar buiten te trekken met je kroost?

Alle info over Kosmoo en zijn maatjes vind je hier

GIVE AWAY
En ik heb nog geweldig goed nieuws voor jullie want ik mag van Telenet 5 Play-boxen weggeven (voor 75 dagen Play twv 24,95€). Dankzij een Play-box kies je onbeperkt uit een uitgebreide filmcollectie die elke maand wordt vernieuwd. Of je kan hele seizoenen van topseries in één keer uitkijken. Of je kan je favoriete tv-programma’s wanneer het jou uitkomt tot 7 dagen na hun uitzending bekijken en dat allemaal op je tv, je smartphone of je tablet dankzij de Yelo-app.
Wat moet je hiervoor doen?
1. Like onze Facebookpagina maar ook die van Studio 100 en Telenet Play. Dit berichtje delen geeft je een kansje meer om te winnen!
2. Ik ben heel benieuwd hoe jullie een vakantiedag zonder verveling overleven. Laat hieronder in een reactie jullie ultieme buitenspeeltip weten en waarom jullie zo’n Play-box gewoon moeten winnen!
3. Eind volgende week maak ik de 5 x winnaars bekend.

WEDSTRIJD AFGESLOTEN.
DE winnaars zijn: Resaarcle, Ann Van der Jeugd, Bé Vermeiren, Valerie W, Naomi DC. Jullie worden snel gecontacteerd door Telenet om jullie Play-Box in ontvangst te mogen nemen. Groetjes!

Succes!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Resaarcle
  juli 19, 2017 at 7:40 pm

  Die app lijkt me wel tof, die ga ik eens proberen!

 • Reply
  Ann Van der Jeugd
  juli 26, 2017 at 11:43 am

  Om een vakantiedag in Belgie te overleven, en bij voorbehoud van droog weer, kamperen we lekker gewoon in onze eigen tuin. Om het vakantiegevoel nog even vast te houden, picknic en we gezellig samen: een kleurig kleed op het gras, slingers aan de bomen en hangmat aan de waspaal en genieten maar. Een opblaaszwembadje doet dienst als vijvertje om lekker in te spetteren en (plastic) visjes en krabbetjes te vangen. En ‘s nachts gaat de lichtjes slinger aan en halen we de zaklampen boven en maken we marshmellows op een stokje. Precies of we zitten op de camping in Australie of Portugal 🙂

  Groetjes vanuit Lissabon,

  Anneke, Thierry en Liv

 • Reply
  bé vermeiren
  augustus 29, 2017 at 9:04 am

  Die app gaan we zeker nog eens uittesten, benieuwd welke locatie in onze buurt gelegen is. Onze favoriete buitenspeeltip op een boogscheut van huis: de Gentbrugse Meersen: picknick mee, van speelplek naar speelplek, koeien speuren, in de modder spelen, kikkers zoeken én het blotevoetenpad. Komen we thuis, dan zijn we moe, en dan komt alles met zo’n Telent-Play-bow wel goe <3

 • Reply
  Valerie w
  augustus 29, 2017 at 9:48 am

  Ik heb mijn kindjes maar de helft van de tijd dus als ze hier zijn is het puur genieten! Ik vind het leuk ideetjes op te doen van alle verschillende blogs!

 • Reply
  Naomi DC
  augustus 29, 2017 at 12:48 pm

  Naast heel wat leuke speelmomenten in het domein van Puyvelde, zijn de meisjes dol op waterspelletjes, insecten vangen en kamperen ze met veel enthousiasme in de tent (die opgesteld staat in de garage) ;-).
  Als je een beetje creatief bent kan je inderdaad heel wat leuke activiteiten voorzien zodat jouw kids een vakantie beleven die ze nooit zullen vergeten!

 • Reply
  Resaarcle
  september 6, 2017 at 2:05 pm

  Hoera, gewonnen! Heel erg bedankt!!!

 • Reply
  bé vermeiren
  september 6, 2017 at 2:11 pm

  Wow, super, bedankt voor de Telenet Play-box!
  En ondertussen staat de Kosmoo-app uitstap naar de Blaarmeersen ook al gepland 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.