0
Daguitstappen EROPUIT Op reis met kinderen

Een weekendje Vitamine Sea in Koksijde

Tegenwoordig lees je veel over staycation. Je hoeft dus niet altijd ver weg te gaan om een leuke tijd te beleven, vakantie in eigen land kan ook keileuk zijn. Afgelopen weekend reden wij daarom naar de zee om te familietanken en vitamine sea op te doen. Benieuwd wat we allemaal deden?

Shoppen en lunchen in Kabine/Kantine Koksijde
Kabine, een superleuke bakstenen winkel met keitoffe interieurspullen, baby-en kinderspullen én daarnaast een supergezellig brunchbar Kantine? Het beste van twee werelden? Dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan tijdens ons bezoekje aan Koksijde. Zaterdag was het bibberkoud dus we besloten om er te gaan opwarmen en te genieten van lekkere warme café latte, warme chocomelk, croque monsieurs voor de kindjes en een slaatje voor ons. Allemaal perfect geserveerd en een supervriendelijke bediening. De kindjes konden ondertussen kleuren aan tafel of spelen in het speelhoekje, allemaal voorzien. Genoeg gegeten en gedronken? Dan moet je zeker nog eens gaan rondstruinen in het winkeltje van Eliza want O.M.G. zoveel leuks op één plek, dat heb je nog nooit gezien. Echt supergoed gedaan Eliza en Aline, zo trots op jullie! Wij komen zeker nog terug als we aan ‘t zeetje zijn.
Je moet zeker eens een kijkje gaan nemen bij Kabine, ze heeft ook een superleuke webshop

Nog meer shoppen in Koksijde & Oostduinkerke? Zeker doen, bijna alle winkeltjes zijn er open op zondag, dus extra fijn. Dankzij mijn oproepje voor tips via Instagram kreeg ik de leukste shoppingtips van jullie allemaal. Zoals :

De Karavaan in Oostduinkerke
Deze winkel moet je gewoon bezoeken alsje valt voor retro en vintage. Je vindt er super leuke kledij, accessoires enhebbedingen voor alle leeftijden. Origineel en verrassend adresje!

De Zandvoetjes
De allerleukste kinderschoentjes vind je hier.

Mirashop
Nog een absolute topper voor meisjes die willen schitteren, supervrolijke kledij vind je hier.

Als je aan zee bent moet je gewoon een wandeling op het strand maken. Ja zelfs bij 0°. Aan zee zijn in de winter is echt magisch, het heeft een heel andere dimensie dan in de zomer en dat maak het echt zo leuk.

Wandelen in de duinen
Wanneer je kroost het te bont maakt op hotel, neem ze dan mee naar buiten. Zo trokken we richting de beschermd natuurgebied Doornpanne dat samen met De Hoge Blekker en De Schipgatduinen een 240 ha groot duinmassief vormt. Echt prachtig om er te gaan wandelen, zeker als het winterzonnetje erdoor komt.

Tip: neem altijd je wandelschoenen en/of regenlaarzen mee als je naar zee gaat in de winter!

Navigo Museum
Op zondag trokken we richting het Navigo Museum, of het visserijmuseum. Het NAVIGO-museum biedt een hedendaagse kijk in de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche Ijslandvaarders en de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard. “Booooooot!” “Vis!” Ons Milleke kon zijn eerste woordjes hier goed oefenen in het museum en hij stond dan ook vol verwondering te kijken naar de grote aquarium en de kraamkliniek voor hondshaaien. Neem zeker ook je tijd om het kustvissersvaartuig OD.1 Martha en de talrijke scheepsmodellen te bewonderen. Het spreekt zeker en vast tot de verbeelding van de kindjes. Ook het oude visserhuisje is heerlijk om eens binnen te wandelen. Het geeft een fijn beeld aan je kinderen hoe het leven er vroeger aan toe ging. Aanrader om te bezoeken met kleinere én grotere kinderen.

Ijsbaan
Ons winterwonderweekendje afsluiten deden we op de ijsbaan Koksijde on Ice. Dit vonden okinderen natuurlijk meer dan geweldig. En ik genoot met ons Milleke van een lekkere warme choco aan de kant.
Inspiratie voor warme winterse sfeer aan zee vind je trouwens hier.

Logeren, eten en drinken
Sol Cress Hotel
Overnachten deden we in het Sol Cress Hotel, een supergezellig familiehotel waar we supervriendelijk werden ontvangen door de gastvrouw herselves. Keileuke familiekamer waar we heerlijk geslapen hebben en het ontbijt was ook echt super met de kindjes. Heel huiselijke sfeer en het verwarmd zwembad is een echte topper.

De Mikke
Eten op zaterdagavond deden we bij de Mikke. Een keibekend restaurant blijkbaar in Oostduinkerke waar je niet kan reserveren maar waar je bijna altijd zeker bent van een plek. Kindvriendelijke bediening en je krijgt waar voor je geld op je bord/plank: heerlijke steak en je ziet zelfs hoe ze hem bakken. Heel authentiek en superlekker!

Zelf zin in een weekendje zee?  Inspiratie voor een fijne kerst en Nieuwjaar aan zee vind je hier!

Thanks for having us Koksijde, wij komen zeker nog terug!

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Babs
  december 19, 2018 at 1:39 pm

  Wat een heerlijk weekendje leek me dit. Ik moet ook dringend eens bij Kabine binnenspringen, ik zeg dat nu al zo lang ?

 • Reply
  Kathleen
  december 19, 2018 at 5:54 pm

  Kabine en Kantine, ons favoriete plekje in Koksijde! We waren er vorig weekend ook nog. Heerlijke lunchen daar en supermooie spullen in de winkel!

 • Reply
  RobertWam
  december 20, 2018 at 9:46 am

  Hey Good news ! an amazingoffering
  Just click on the link below to qualify

  http://bit.ly/2rVlRgF

 • Reply
  Martine Van Rymenant
  december 21, 2018 at 1:12 pm

  Hoi, zitten nu in St.idesbald, deelgemeente van Koksijde, en ook supercosy. — We gaan morgen is kijken naar jullue adresjes. —

 • Reply
  Iris
  januari 2, 2019 at 9:57 am

  Zeer leuke foto’s

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.