0
(Web)shoptips LIFESTYLE

Lifesaver! Deze webshop verkoopt kleertjes die niet prikken (en dat vindt ons Milleke fantastisch!)

“Mamaaaaaaa ik wil geen trui aandoen die prikt!” “Nee, die kousen wil ik niet aandoen, die zijn ambetant!” Ons Milleke vanilleke is op z’n zachtst gezegd een gevoelig manneke, vooral als het op zijn kleren aankomt. Toen ik de webshop van SAM sensory clothing ontdekte, wist ik het meteen: dit gaat hier zo’n lifesaver worden.

Ons Milleke is altijd al een gevoelig manneke geweest. Als er iets niet goed is, dan zal je het geweten hebben. Hij stoort zich heel snel aan bepaalde prikkels…denk aan labeltjes, etiketjes, naden of bepaalde stoffen. Maar al te vaak is het hier ‘s morgens superchaotisch omdat Milleke een bepaalde broek of trui in zijn hoofd heeft, mijn zoektocht naar superzachte kleding is niet altijd gemakkelijk. Tot ik SAM ontdekte!
We bestelden hier twee broeken en een -shirt, allemaal prikkelarm, een superzachte stof, zonder labels en zonder naden die storen! En last but not least, de broek is supergemakkelijk aan te trekken zonder strijd :-). “Ik wil mijn coole zachte broek” zegt Mil ondertussen. Als ze in de was is, dan is hij doodongelukkig.

Ook de kousen zijn fantastisch! Voor het eerst sinds lang vonden we kousen die Milleke echt fantastisch vindt en hij noemt ze ondertussen al zijn SAM-kousen. Eindelijk vonden wij kleding die voor minder irritaties zorgt, dus onze ochtenden verlopen een stuk minder dramatisch (toch als hij zijn SAM-kleding kan aantrekken!)

De kleding is misschien niet supergoedkoop, maar de kwaliteit is echt top én superduurzaam! Ik denk dat ik hier binnenkort nog wel ga investeren in enkele stuks. Beter een minimale kledingkast met minder stukken maar wel kleding die Milleke veel en graag draagt, dat is hier alvast het plan!


Benieuwd naar het verhaal achter SAM?
An Luyten is zelf mama en ervaringsdeskundige: “Mijn hoogsensitieve zoon Lex maakte van kleins af aan heel duidelijk wat hij wel en niet wilde dragen. Veel kleren bleven ongebruikt in de kast liggen. Ik vond moeilijk kleding die zacht genoeg was en waarvan geen etiketten, stiksels of andere zaken hem stoorden.. Ik nam het initiatief na te denken over de impact van kleding op prikkelgevoelige kinderen en had het geluk in contact te komen met Mette, een modeontwerpster uit Kopenhagen met ervaring in kinderkleding en ervaringsdeskundige mama van een zoon met autisme. Ik wilde een product maken dat gevoelige kinderen daadwerkelijk zou helpen. Daarom stelde ik met doctor in de psychologie Wim Tops een focusgroep samen van therapeuten, pedagogen, logopedisten, leerkrachten en ervaringsdeskundigen. Hun tips en adviezen vormen de leidraad voor mijn collectie. Een Belgische fabrikant stapte mee aan boord en zo is de eerste collectie vanaf december ‘19 klaar voor verkoop. De productie gebeurt in China bij een dochterbedrijf van onze Belgische partner. De collectie moet betaalbaar zijn maar ik vind het ook belangrijk dat niet alleen onze kids er beter van worden. Daarom is duurzame en eerlijke productie een must.

Met dit resultaat wil ik graag de kinderen en hun ouders gelukkig maken. Door in te spelen op de prikkelnoden willen we dat elk kind zich goed voelt. Zo heeft deze kledij een positieve invloed op het gedrag van het kind.’

Ondertussen kan je bij SAM terecht voor broeken, t-shirts, sokken én ondergoed, allemaal superzacht en prikkelarm!
Hier schrijft een blije moeder, eentje waar er veel minder drama is ‘s morgens, want EINDELIJK vond ik kleding waar mijn zoontje zich goed in voelt. En gelukkige kindjes geven gelukkige moeders nietwaar?

Je vindt de collectie via www.samsensoryclothing.com

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.