0
EROPUIT Op reis met kinderen

Olé! Een weekje op congé met mutti en Bob in Hoogvaals

Hallo,

Ik ben Frauke Van Ael, dochter van Lobke maar dat wist je al ;-).

Zoals ieder jaar zouden we met Mutti (oma) en Bob (plusopa) naar een vakantiepark gaan maar door Corona werd dit almaar verschoven. Ten slotte zijn we dan toch de laatste week van Augustus naar Vaals in Nederlands Limburg gegaan met alle kleinkinderen dat was keileuk.
Omdat mijn mama er niet bij was, heb ik haar blog even overgenomen.Maandagmiddag zijn we vertrokken. Voor de eerste keer was ook mijn klein broertje Mil erbij. Eerst zijn we naar Limburg gereden om mijn neefjes, Mutti noemt hen de Limburgertjes, op te pikken. Daarna reden we door naar Vaals. Mutti moest de sleutel gaan halen en ondertussen hebben wij het springkussen getest. Dat was een goed begin. Dan naar ons huisje. We hadden 4 slaapkamers voor 5 kindjes en Mutti en Bob. Mil sliep bij Mutti dus had Bob een kamer voor zich alleen. Hij had een tv op zijn kamer maar die werkte niet! Hihi. De tv in de living werkte ook niet dus hebben we na het avondeten (vis met aardappelen en spinazie) een spelletje gekaart. Ik was zwarte piet maar dat was niet erg. Dan naar bed. Het was al erg laat.


Dinsdag zijn we na het ontbijt naar Voeren gereden waar we een groooote wandeling hebben gedaan. Het was er erg mooi en soms erg bergop. Bob had daar een uitdaging voor ons. Een steile helling beklimmen. Hij heeft het met Mil geprobeerd maar dat lukte niet. Wij wel, wij zijn tot boven geraakt. Bij het naar beneden komen ben ik wel op mijn poep geschoven. Ai ai ai. Dan hebben we daar onze boterhammetjes die Mutti had gemaakt, opgegeten. Dan nog wat rondwandelen en naar huis. Het was nog te vroeg voor het avondeten dus zijn we met zijn allen gaan zwemmen. Dat was pas leuk. Mil durft ook al in het diep springen met zijn bandjes. Kleine bandiet. Er was een grote schuifaf, dat was een buis die ronddraaide en waardoor je naar beneden kon glijden. In het begin waren er lichtjes maar de rest was in het donker. Griezelig maar oh zo leuk. Ik heb het wel 10 keer gedaan. Na het avondeten (kip met puree en groentjes) hebben we dan nog wat gekaart en dan naar bed. We waren moe.


Woensdagmorgen was het weer niet zo goed en zijn we naar de binnenspeeltuin geweest. Wow dat was plezant maar ik heb mijn rug verbrand op de glijbaan. Niet zo plezant. In de namiddag zijn we dan naar het Drielandenpunt gegaan allez gereden want het was te ver om te wandelen. Daar kan je in België, Nederland en Duitsland gaan staan. Raar hoor. Er is daar ook een labyrint. Dat wou ik toch absoluut doen. Ik had vroeger al met Mutti een labyrint gedaan ergens in België en daar was ik de gids. Deze keer lukte het niet. Op sommige plaatsen spoot er ook water door een rooster als je er langs kwam. Kobe zijn broek was nat. We kwamen er niet uit. Wel vier keer hebben we dezelfde weg genomen maar geraakten niet aan het middelpunt. We zijn dan maar door de ingang terug naar buiten gegaan. Daar was ook een speeltuin. We hebben nog iets gedronken en dan terug naar huis. Worst met wortelpuree. Mutti kan goed koken. Gelukkig was de tv gemaakt en hebben we tv gekeken. Dan weer naar bedje.


Donderdag had Mutti een boottochtje georganiseerd op de Maas als ik het wel heb. Dat is een grote rivier daar in de buurt. We zijn dan ook naar Maastricht gereden. Die boottocht was heel leuk. Het was een bato moes (bateau mouche nvdr) volgens Mutti zoals in Parijs. Ze heeft dan ook beloofd dat we ooit wel eens naar Parijs zouden gaan. Ik ben eens benieuwd. Op de boot hebben we taart gegeten en zijn dan buiten gaan zitten. We zijn door verschillende sluizen gevaren en terwijl we moesten wachten mochten we van de kapitein aan het stuur zitten met zijn pet op. Grappig. Er liggen daar heel veel boten waar mensen in wonen. Raar hé.

Daarna zijn we door Maastricht gewandeld en zijn we pizza gaan eten. Ik heb de mijne niet helemaal opgekregen zo groot waren die maar Kobe wel. Dan nog wat wandelen en dan zijn we naar een boekenwinkel geweest in een kerk. Daar mochten we van Mutti een boek kiezen. Ik heb De Zoete Zusjes gekozen. Zalig. Dan weer naar huis. Dan weer naar het zwembad. Geweldig. Die glijbaan is toch zo plezant. Mil wou er ook door maar dat mocht niet. Hij is te klein daarvoor dus heeft Bob hem meegenomen. Hij vond het zo plezant dat hij nog eens wilde en nog eens. Grappig. Natuurlijk waren we dan zeer moe en was het snel naar bed.

Op vrijdag moesten we voor de middag al uit ons huisje. Inpakken en wegwezen al was dat niet zo simpel. Wat is van wie en moet in welke valies? We hebben Mutti maar laten doen en zijn nog wat gaan wandelen in het park. Dan naar huis. Spijtig. Het was leuk maar ik heb mijn mama toch gemist. Allez een beetje. Volgende week terug naar school. Oh ja!

Groetjes,

Frauke

PS: ook eens naar Vaals op vakantie? Mutti en Bob boekten een midweekje in Landal Hoogvaals. Een echte aanrader!

??
??
??

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sarah
    oktober 7, 2020 at 8:50 am

    Je dochter heeft schrijftalent! Iets van de appel en de boom. 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.