0
EROPUIT

Gaan we naar een leuke kinderboerderij mama?

Ja! De eerste zonnestraaltjes zijn er, de lente is in het land…”Gaan we naar de kinderboerderij mama?” zijn vraagjes die hier dan meteen gesteld worden.
Wij hebben nog leuke herinneringen aan ons najaarsbezoekje aan kinderboerderij ‘t Wollen Hof in Belsele en ik geef jullie hieronder een overzicht van onze favoriete kinderboerderijen in het Vlaamsche land!

DSC_0021 DSC_0022 DSC_0025 DSC_0029 DSC_0030
‘ t Wollen Hof is echt wel een topuitje voor kleine kinderen en komt voortaan ook op ons lijstje van favoriete kinderboerderijen. Boertjes en boerinnetjes in spé kunnen hun hartje ophalen bij de diertjes, terwijl kleine groene vingers zich helemaal kunnen uitleven in de moestuin. De supertoffe speeltuin en het bandenparcours is ideaal voor kleine avonturiers zoals Kobe en Frauke! In’t Kafeeke genoten we van een lekker ijsje of je kan ook gaan voor een pannenkoek…mmmm! Hier zien ze ons zeker nog terug!

Fijn om te weten! ‘t Wollen Hof organiseert ook boerderijkampen tijdens de grote vakantie.

Praktisch:
t Wollen Hof
Sylvia en Isabelle Notenbaert
Hoge Bokstraat 214a
9111 Belsele

Schermafbeelding 2015-03-07 om 14.51.44
Hier vind je nog een overzichtje van onze favoriete leuke kinderboerderijen:

Onze topfavoriet is de Barelhoeve in het Antwerpse Bornem. Er is onder andere een kleuterpad met leuke infoborden met veel tekeningen en foto’s waar een paspoort van elke diersoort wordt weergegeven. Kobe legt het graag uit aan zijn zusje. Maar er is ook een museum waar je een aantal oude landbouwwerktuigen kan bezichtigen. En om je bezoekje helemaal compleet te maken kan je in de hoevewinkel homemade ijsjes eten of verse rijstpap smullen.

Een beetje verder vind je de Cuytegemhoeve in Sint-Amands. Hier kan je de allerkleinste kindjes laten kennismaken met verschillende boerderijdieren. De kers op de taart op dit boerderijbezoek is dat je er echte boerensnacks-en maaltijden kan nuttigen zoals balletjes met krieken of pensen met appelmoes.

Nog een toppertje van formaat is het Struisvogelnest in Lier. Ook deze boerderij heeft tal van dieren. De gewone boerderijdieren als: varkens, geiten, kippen, koeien, konijnen, schapen, paarden, ezels maar ook een bijenhal en insectenhotel. Zelfs exotische types als: alpaca’s, walabi’s, struisvogels, emoe en een wolvarken krijgen een plaatsje in deze boerderij.

In het Limburgse Kiewit nabij Hasselt vind je een kinderboerderij in het Domein Kiewit . Wij gingen eerder dit jaar al eens een kijkje nemen daar en deze kinderboerderij is ideaal om met de kinderen buiten te spelen, te wandelen, een fietstocht te maken of gewoon rustig van de natuur te genieten. Ook een ideale locatie voor een zomerse picknick.

In West-Vlaanderen vind je het t Kakelend Kippenmuseum , een heuse beestenboel want naast kippen houden ze fazanten, duiven, kwartels, patrijzen, …maar er zijn ook konijnen, cavia’s, geiten, schapen, varkens, pony’s, ezels en nog zoveel meer….Verder beschikt ‘t Kakelend Kippenmuseum over een cafetaria met self-service waar je ijs van verse hoevemelk en ambachtelijke pannenkoeken kan proeven.

In Mechelen vind je nog een hele leuke kinderboerderij in het Domein Tivoli . Naast een heuse knuffelboerderij, is er ook een groenten-en composttuin en een speelweide met klimtoestellen en picknick mogelijkheden.

Kennen jullie nog leuke kinderboerderijen om ons lijstje aan te vullen? Laat ze gerust weten, ben benieuwd!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Evi Bex
  maart 8, 2015 at 12:51 am

  De Heihoeve in Geel is hier ook altijd een topper, zeker een aanrader

 • Reply
  Stephanie
  maart 11, 2015 at 3:11 pm

  ‘t Wollen Hof is ook mijn absolute favoriet.

 • Reply
  CAMELBEKE
  april 9, 2015 at 1:54 pm

  heel leuke kinderboerderij ,gekend voor z’n lammetjes
  binnen-speelzolder met ook grote buitenspeeltuin
  leuke cafetaria

 • Reply
  Nina
  april 13, 2015 at 6:26 pm

  Dank je voor de tips! Wij zijn vandaag naar Sint-Amands gereden en vonden het heel fijn! Een echte aanrader voor de allerkleinsten (onze zoon is 14 maanden).

 • Reply
  10 inspirerende zomeractiviteiten voor kinderen
  juni 24, 2015 at 7:53 am

  […] een leuke kinderboerderij, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan eens een kijkje op deze website en ontdek de vele […]

 • Reply
  liese
  juli 18, 2015 at 6:45 pm

  Ik ben net bezig in “make it, share it, blog it”. Leuk boek, ik ben er nog even zoet mee :-). Kinderpark “De Zonnegloed” in Vleteren is ook de moeite al heeft dit al meer iets weg van een dierentuin. Je moet er ook voor betalen (denk 13 euro voor een volwassene).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.