0
Daguitstappen EROPUIT Op reis met kinderen

Op glamping weekend bij de boer

“Mamaaaaaaa gaan we eens op een echte boerderij slapen?” Onze kinderen droomden er al een tijdje van, dus van zodra de lockdown achter de rug was en er weer op uit mochten trekken, boekten we een weekendje weg via BoerenBed om er echt even uit te zijn. 100% kids-én coronoproof!

We boekten een weekendje weg via BoerenBed bij Hoeve den Overdraght gelegen in de Westhoek, dichtbij de kust én vlakbij de Franse grens. Uitrusten, ontstressen en simpelweg genieten doe je op Hoeve den Overdraght, dat werd er aangekondigd op de website van BoerenBed en toen we er aankwamen werden onze verwachtingen meteen ingelast. Het eerste wat Kobe en Frauke zagen was een heerlijke boerderijzwemvijver waar ze meteen wilden inspringen. “Nog even geduld jongens! Eerst onze valiezen naar onze tenten brengen met de kruiwagens!”

Kamperen op de boerderij

De glampingtenten staan in een boog rond het speelplein mét leuke speeltuigen op de weide opgesteld waardoor de kleinsten makkelijk in het oog te houden zijn. Bovendien zijn de tenten echt supertof ingericht, we waanden ons echt op een oude boerderij en genoten ongelooflijk van de luxe van het kamperen. (Kamperen zijn we al gewoon, maar zo luxueus? Dat hadden we nog niet gedaan). Alles was in de tent aanwezig : een houtkachel om te koken (en kom koffie te zetten), een leuke bedstee waar onze drie musketiers samen in sliepen, een goed bed voor mama en papa, alle keukenmateriaal, een zetel, een tafel, een BBQ, een terrasje. Echt alles was aanwezig om 100% stressvrij van het weekend te genieten.


Nooit eerder waren we op een landbouwbedrijf waar voornamelijk Jerseykoeien aanwezig waren en dat vonden we allemaal best confronterend. Wisten jullie bijvoorbeeld dat melkkoeien bijna nooit op de weide staan en in een open stal blijven en om de zoveel uren aan een melkrobot hangen? Wist ik dus niet! En dat kalfjes bijna meteen van hun moeder gescheiden worden? Kobe, Frauke en Mil mochten ‘s zaterdags mee werken op de boerderij terwijl boer Filip aan het werken was. Van het gras en het stro binnenhalen tot de kalfjes melk geven met de een echte papfles. Geweldig vonden ze dit! Verder zaten er op de boerderij ook schaapjes, kippen, een hond en kleine katjes.

Je mag niet overal op de boerderij komen, dat is misschien wel wat jammer. Gelukkig is er ook een klein boerderijwinkeltje waar je bijvoorbeeld je gsm kan opladen, waar je koelelementen kan vinden voor je frigo in de tent en waar je verse melk ‘s morgens kan ophalen op bestelling.

Van pizza’s bakken tot kampvuur maken

Zo genoten we op zaterdagavond van een zelfgemaakte pizza in de pizzaoven, een heerlijk hoeveijsje als dessert en daarna genoten we aan onze tent van een gezellig kampvuur. Avondjes met gouden randjes, ze bestaan. We waren helemaal alleen op de boerderij dus het was meer dan coronaproof. Maar zelfs als je met meer mensen aanwezig zou zijn, is er nog altijd plaats genoeg om aan social distancing te doen. Bovendien is er overal handgel aanwezig zodat alles veilig en wel kan gebeuren. No coronastress voor ons dit weekend. Integendeel, we waren heel de coronaperiode precies even vergeten.

Leuke activiteiten in de buurt

Wil je leuke dingen in de buurt doen? Ook dat kan!
Ik lijst je hier enkele adresjes op die wij bezocht hebben en geef je nog enkele opties die je eventueel kan doen als je er langer bent:

Omdat het zo lang geleden was dat we nog eens aan zee waren, reden we op een halfuurtje naar De Panne waar we genoten van een wandeling op dijk en strand en zelfs eventjes met onze voetjes in het water gingen. Heerlijk was dit!

Een vieruurtje deden we in de Kinderbrouwerij in Reningelst. Een supertoffe familiekroeg waar kinderen nog echt kind kunnen zijn. Dat was dus echt iets voor ons! En ook hier waren we helemaal alleen, van een coroaproof weekendje weg gesproken. Je kan er gezelschapsspelletjes spelen, volksspelen of spelen binnen op de koer. Maar er is ook een grote leuke speelweide met een hindernissenparcours enzovoort waar kinderen zich echt kunnen uitleven. Echt dik de moeite! En je moet er zeker ook he tijsje proeven want dat was echt superlekker! Vanuit de Kinderbrouwerij kan je hun eigen Sjarettenwandeling stappen, al of niet met het doe-zakje erbij of hun eigen, kindvriendelijke fietsroute en helemaal tof wordt het met hun zoektochtje of hun viewmasterkleuterzoektocht, speurtochten als géén andere! Deze zomer is er trouwens een superinteressante tentoonstelling ‘Kinderen in Wederopbouw’ in samenwerking met Toerisme Poperinge.

Voor we naar huis reden op zondag besloten we om nog even halt te houden bij de Rodeberg in Heuvelland en je vindt er Speelberg De Kosmos. Een leuke speelzone van iets meer dan 7 hectare vlakbij het Hellegatbos op de Rodeberg. Op deze speelheuvel konden onze kinderen naar hartenlust ravotten! Er is een klein speelpleintje van waaruit je je via tunnels en glijbanen naar de speelkuil kan begeven. In het speelbos vind je talrijke spelelementen waar het echt fijn spelen is. Je kan er ook leuke wandelingen maken én je kan er naar het schijnt ook een stoeltjeslift Cordoba nemen ergens maar die hebben we (nog) niet gevonden. Redenen genoeg om nog eens terug te keren naar de Westhoek.

Wat we zeker ook nog eens willen doen als we in de Westhoek zijn:
Een bezoekje brengen aan dierentuin De Zonnegloed in Oostvleteren, gaan skiën in Ice Mountain Park, een pretparkbezoek aan Bellewaerde of Plopsaland, een bezoekje aan de Palingbeek in de Panne of een bezoekje aan het In Flanders Fields Museum in Ieper. Je ziet, genoeg te doen daar in de Westhoek, we gaan er zeker nog eens op staycation, jij ook?

Wil je zelf een vakantie boeken via BoerenBed, ga dan zeker eens kijken op hun website want er staan echt nog pareltjes van boerderijen tussen en niet alleen in eigen land, ook in Nederland. Wij vonden dit echt een ervaring van jewelste en ons Frauke is ondertussen helemaal overtuigd: “Ik wil boerin worden!”


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.