0
EROPUIT Uncategorized

Waarom naar het kleutertheater gaan echt leuk kan zijn

IMG_0014_2 IMG_0015_2 IMG_0016_2
IMG_0017_2
De koning en koningin willen heel graag een kindje. Alleen wil dat maar niet lukken. Hoe doe je dat ook? Gelukkig is er de heks Akkeba. Nu ja … gelukkig? Een theatervoorstelling vol verrassende wendingen! Dat was Spikkeltje van één van mijn favoriete jeugdschrijfsters Annie M.G. Schmidt gespeeld door Compagnie Gorilla.

Een geweldig theatergezelschap opgericht door Dave Nauwelaerts.  Samen met ‘compagnons de route’ Kris De Volder en Jona den Aantrekker kiezen ze er voor om voorstellingen te maken die zowel letterlijk als figuurlijk dicht bij het publiek staan, steeds vertrekkend vanuit een ode aan de fantasie. En daar zijn ze echt wel in geslaagd…

“Ik wil zo graag een kindje.”
“Zo zo, een kindje, wel wel … ‘s even kijken… Hier!”
En ze gaf de koningin een eitje, een klein gespikkeltje eitje.
“Wat moet ik daarmee?”
“Uitbroeden natuurlijk. Wat anders? Het is een lijsterei. Ga er drie weken op zitten en broed het uit.
“Maar… wordt het dan niet een vogeltje?
“Helemaal niet. Het wordt een prinsesje. Met alles d’r op en d’r aan!

Het was dus Kunstendag vandaag, ook in onze gemeente Puurs.
Een uur stilzitten en kijken naar een theatervoorstelling. Een jaar geleden zou je het mij niet gevraagd moeten hebben met een hyperactieve peuter van 2 en een kleuter van 4. Maar vandaag ging het prima, zeker Kobe zat te giechelen en te glunderen tijdens ‘Spikkeltje’. Voor kleuters was dit echt een prachtig verhaal, voor mama’s en papa’s zaten er leuke grapjes in verwerkt waardoor het ook voor ons grappig was! En het was zalig om te zien hoe de kleintjes genoten en helemaal in het verhaal zaten! Ja, dit gaan we vaker doen! Daarna kropen ze op het podium en renden ze nog even rond in de foyer, misschien vonden ze dit nog wel het leukst van allemaal?

Nog leuke aanraders om met kleuters naar het theater te gaan:
4 hoog: een Gents productiehuis met heerlijke stukken zoals Woesj en Menskes
Theater De Spiegel : muziektheater voor de allerjongsten!

Jullie nog aanraders om het gat in onze cultuur te dichten?
IMG_0019_2 IMG_0020_2 IMG_0021_2

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Tina Deneyer
    november 15, 2015 at 8:10 pm

    Sprookjes en Zo. Altijd ongelofelijk knap.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.