0
(Web)shoptips LIFESTYLE

6 x inspiratie voor een stoere tienerkamer voor Kobe : van stoere lampen tot DIY meubels

Holy Guacomoly! In augustus heb ik al een tiener in huis, say what? Hoog tijd om zijn ondertussen al oude kinderkamer om te toveren tot een echte tienerkamer. Al enkele maanden verzamel ik inspiratie op Pinterest: van ideetjes voor coole lampen voor op zijn bureau tot industriële lampen, stoere hoogslapers, matten, zetels, een trapeze, ringen, planten, leuke DIY’s… noem maar op! Benieuwd naar onze tienerkampertips?

“Moeder, ik heb wel al een eigen smaak hé!”
Mijn kleine jongen is ondertussen niet meer zo klein en ontwikkelt al zijn eigen smaak. Over het kleinste detail heeft hij al een eigen zegje. De kamer die hij nu heeft daar is hij echt wel een beetje uitgegroeid ondertussen dus het kinderlijke mag er wat af. Ik spreek dus met hem af dat hij mag laten zien wat hij wilt en dat ik er dan voor zorg om het er zo mooi mogelijk te laten uitzien. Ideaal compromis, toch? Toch wil ik hem graag verrassen. In juli kan hij mee op chirokamp (Hallelujah!) dus dat lijkt mij het ideale moment om hem te verrassen met een nieuwe kamer.

1. Een stoer behangske
Ik denk dat ik al heel Pinterest ben afgeschuimd op zoek naar stoer behangpapier. En we zijn er eigenlijk nog altijd niet uit. Een grote foto op behangpapier laten drukken? Maybe! Of behang met stenenprint, lijkt me ook wel mooi in een stoere tienerkamer. Hier zijn we nog niet over uit, maar ik blijf op zoek gaan in online winkels zoals Kwantum, Karwei of kleinere webshops zoals De Kleine Zebra.

2. Leuke lampen
Momenteel hangt er nog een echt kinderlampje op zijn kamer, dus die kan gerust vervangen worden door een stoerdere industriële lamp. Bij Straluma vond ik deze zwarte plafondlamp, gaat ideaal zijn op zijn nieuwe tienerkamer.

3. Een hoogslaper met werkplek
Hiermee ga ik scoren, dat weet ik nu al! Om ruimte te besparen, gaan we voor een hoogslaper, misschien zelfs een tweepersoonsexemplaar. Ik hoop dit tweedehands te kunnen scoren en anders brengen we zeker en vast een bezoekje aan Ikea.

4. Een gamehoekje met toffe muurstickers
Onze gamer heeft nood aan een eigen plekske. Liefst met een toffe zetel (zo’n rotan exemplaar!) en een toffe LOADING-muursticker. Dit vond ik ook nog wel een leuk idee om op zijn deur te plakken:

5. Van trapeze tot ringen
Kobe is een echte sporter, turner, crossfitter en is constant in beweging. Daarom is zo’n trapeze of ringen ook wel een supercool idee om te integreren in zijn kamer.
(Bron foto: Pinterest)

6. DIY-kapstok voor petten
Kobe heeft een echte petten-verslaving. Regelmatig krijgt hij van zijn nonkel een stoere pet en hij verzamelt die allemaal mooi op zijn kamer. Deze mooie kapstok hierboven vond ik een supercool idee om zijn pettenverzameling een plek te geven. Vind je ook niet? Ik weet al wie ik aan het werk kan zetten deze zomer.

Ik ben nu al benieuwd naar zijn reactie wanneer zijn kamer klaar zal zijn. Wordt vervolgd.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Littlekdots6
    juni 5, 2020 at 2:15 pm

    Schitterend! Ik ben benieuwd naar het vervolg!
    Hier binnenkort 6 kinder-/ tienerkamers om in te richten 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.