0
LIFESTYLE Speeltips

Jongens mogen ook met poppen spelen (en met auto’s)

“Mama ik mag toch ook met poppen spelen?” Tuuuuuuuurlijk mag dat! “Sommige jongens spelen met auto’s en sommige jongens spelen ook mama en papa hé mama,”

Laat dat nu net één van hun favoriete rollenspelletjes, moedertje en vadertje spelen.

Frauke is dan de mama en Kobe is de papa. En Milleke gebruiken ze als levensechte baby soms. Onze poppenmama trekt mijn pumps aan en staat te koken in haar keuken en Kobe rijdt rond met zijn tractor om te gaan werken om tien minuten later van rol te wisselen en ook met pumps en een rokje rond te lopen en soep te maken. Als moeder gniffel ik en geniet ik stilletjes mee want ik vind het zoooooo belangrijk om dit in hun opvoeding mee te geven. Ja, jongens mogen ook wenen en meisjes moeten niet altijd gepamperd worden. Ze mogen ook naar de voetbal gaan en ravotten met hun vriendjes.


Toen ik van speelgoedmerk Hasbro de vraag kreeg om samen te werken, moest ik niet twijfelen. Want met poppen spelen, dat wordt hier gretig gedaan ondertussen. Zowel Kobe en Frauke hebben ondertussen hun favoriete babypop waar ze uren aan een stuk mee kunnen spelen. Ja, die oerinstincten die het rollenspel met poppen aanvuren zitten net zo goed in mijn jongens. Dankzij het poppenspel leren onze kindjes de wereld rondom hun begrijpen, ze ontwikkelen hun zelfstandigheid en spelenderwijs oefenen ze om een liefdevolle band op te bouwen.

Blij op het potje gaan
Baby Alive, één van de grootste poppenmerken ter wereld, heeft nu een babypop ontwikkeld die, net als de kleintjes zelf, moet leren om op het potje te gaan. Ze wordt nu echt te groot voor een luiertje. Keileuk want zo kunnen ze aan hun broertje Milleke al laten zien hoe je dat doet: pipi op het potje. Twee vliegen in één klap: spelen en leren tegelijk!

Kobe en Frauke noemen hun popje Noortje en Ella, smoorverliefd zijn ze op hun baby’s. Als Noortje en Ella dorst hebben, kunnen ze haar water geven met het flesje.

Nu is het tijd voor het potje! Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Dan zingt ze “pi-pi!” Geen zorgen hoor, ze “plast“ echt alleen op het potje!

Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! Wacht ’s even… heb jij ook een plasje op het potje gedaan? Dan is die sticker ook voor jou! Ideaal als Milleke over een paar maanden ook aan zijn zindelijkheidstraining begint.

Baby Alive Plas & Dans Baby kent wel 50 zinnetjes, ze knippert met haar ogen en de kleintjes vinden het geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haren te verzorgen en te luisteren naar haar gebrabbel. Ook leuk, er is een papa/mama modus: zo kan je spelen dat je haar papa of haar mama bent.

Conclusie? Met poppen spelen is iets van alle tijden, ik deed het als klein Lobke zelf supergraag en vind het zo heerlijk om te zien hoe graag mijn eigen trio met poppen speelt, zeker wanneer ze zo levensecht zijn! Baby Alive Plas & Dans baby is een een aanrader en is niet voor niets verkozen tot Speelgoed van het Jaar. Het is een superleuke, vrolijke en interactieve pop waar kinderen veel plezier aan beleven. Mocht je dus nog op zoek zijn naar het perfecte cadeautje voor Sinterklaas, denk dan eens aan Baby Alive Plas & Dans baby, want je kan ze nu bij Intertoys en Bol.com shoppen met 20% korting. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb hé?

Wat brengt de Sint bij jou dit jaar?

Fijn dat je deze blogpost kwam lezen! Hij kwam er in samenwerking met Hasbro, een superleuk speelgoedmerk waar wij helemaal dol op zijn en waar ambassadeur van mag zijn, hoe leuk is dat! Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lees je hier

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.