0
Kinderactiviteiten Speeltips

Met onze 7 survivaltips is vervelen geen optie

We zitten nog altijd in ons kot en dat betekent straks weer een volledig weekend in quarantaine voor de boeg waarbij we onze kroost moeten bezighouden. Ik verzamelde nog maar eens 7 anti-verveeltips: van spelen met houten speelgoed tot knutselen met strijkparels, tekenen met scheerschuim tot vermaak met buitenspeelgoed, allemaal leuke tips voor wanneer de verveling nu echt beginnen toeslaan…

1.Bouwen met houten speelgoed : KAPLA is altijd een goed idee
Zowel Kobe, Frauke als Milleke zijn dol op het houten speelgoed van KAPLA. Wat dacht je van het zelf bouwen van een knikkerbaan, je eigen naam maken met KAPLA tot het maken van een museum in je woonkamer met KAPLA waarbij iedereen zijn eigen ontwerp tentoonstelt, leuk toch? Of wat dacht je van een toren tot aan het plafond?


2. Speel gewoon lekker veel buiten
Buitenspeelgoed, daar kan je nooit genoeg van hebben! Denk aan springtouwen, stoepkrijt, rolschaatsen, trampolinespringen, fietsen of steps. Of wat dacht je van een modderkeukentje maken, hinkelen, een wedstrijdje zaklopen, badmintonnen of een rondje zakdoek leggen met heel je gezin? Buitenspelen met buitenspeelgoed was nog nooit zo leuk! Of wat dacht je van schaduwtekenen in de zon? Zet een paar dino’s en een blad papier in de zon en teken de schaduw over, het resultaat is verbluffend!

3. Maak je eigen raamtekeningen
Bedankt onze helden en maak de mooiste raamtekening van je hele straat! Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn raamstiften en een gezonde dosis creativiteit. Geen zin om je raam te bekladden? Maak dan onze regenboogsterren na die we afgelopen weekend in elkaar hebben geknutseld.

4. Teken met scheerschuim
Afgelopen week testten we het zelf uit en onze kindjes vonden het de max! Spuit gewoon wat scheerschuim op de tafel en laat die kinderhandjes de vrije loop. Laat ze hun naam schrijven, mannetjes tekenen of laat ze gewoon lekker zelf een mooie tekening maken met scheerschuim. Of je kan ook een marmertekening maken met scheerschuim. Neem een grote kom, spuit er scheerschuim in en enkele toefjes verf en roer er met een stokje doorheen. Leg er een wit blad over en duw er eventjes op. Neem het blad eraf en geniet van het resultaat. De restjes scheerschuim kan jer er nog wat vanaf schrapen. Laat drogen en je hebt een prachtige illustratie.

Tip: blijf er wel bij staan want voor de gevolgen ben ik anders niet verantwoordelijk, haha!

5. Origami is altijd een leuk idee
Typ via YouTube origami in en je vindt de mooist ontwerpen: van kraanvogels, papieren mobielen tot de gekste dieren. Het enige wat je nodig hebt is origamipapier maar dat vind je online via de meeste knutsel, speelgoed -en hobbywinkels wel terug.

6. Strijkparels zijn altijd een winner
Komen de strijkparels ondertussen jouw oren uit of heb je nog moed om er nog eens aan te beginnen? Strijkparels zijn hier altijd een winner! Ze krijgen er werkelijk nooit genoeg van en als je online goed zoekt vind je vast en zeker nog leuke ideetjes om te maken. Overschotjes van strijkparels? Daar kan je altijd nog leuke potjes mee maken in de oven. Ik maakte deze twee leuke kommetjes een tijdje geleden en die staan hier nog altijd te blinken in onze woonkamer. Heel leuk resultaat!

7. Ga op tuinsafari met een eierdoos
Je hebt vast en zeker nog wel een lege eierdoos in huis. Zet je kroost aan het werk en laat ze een eierdoos schilderen! Schilder de verschillende vakjes in een ander kleurtje en verzamel zo interessante dingen uit je tuin en de natuur (stenen, bladeren, …) en bewaar ze in je eierdoos.

Heb je zelf nog leuke ideetjes? Laat ze ons zeker weten!
Heb je iets uitgeprobeerd? Stuur ons een foto of tag ons met #leukewereld of @mamalobke via Instagram.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Emilie
  mei 19, 2020 at 9:25 am

  Dag Lobke,

  waar hebben jullie de steps gekocht?
  Ons oudste dochter wordt binnenkort 6 jaar en we zouden er eentje kopen voor haar verjaardag

  Groetjes
  Emilie

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.