0
(Web)shoptips LIFESTYLE

Onze bedgeheimen

Bedgeheimen. Iedereen heeft er en iedereen doet het, maar niet iedereen is er eerlijk over. Toch hebben we het allemaal even hard nodig: slaap!

De afgelopen maanden waren loodzwaar en het waren zeker niet de maanden waarin ik het meeste sliep. Mil die me nachten wakker hield, kopzorgen die me heel wat slaap hebben gekost en dan nog al het werk dat op mijn plank lag en wat ik gedaan moest krijgen en waarvoor ik ook al eens wat slaap liet. Niet het beste plan. Dat moest toch anders kunnen?

Want zeg nu zelf, je functioneert toch pas echt goed wanneer je uitgerust bent en goed uitgeslapen bent? ‘Je bent duidelijk oververmoeid,’ zei mijn huisdokter in december. Ik had dus heel wat verloren slaap in te halen en in januari verklaarde ik 2018 officieel tot het jaar van Mijn Slaap waarin ik stap voor stap aan een betere nachtrust begon te werken. Enkele maanden later en ik begin er stilletjes aan weer bovenop te komen, mits enkele aanpassingen in mijn slaaphygiëne:

Hoe ik dat deed?

1. Ik volgde mijn hart.
Ook al raadde iedereen mij aan dat het hoog tijd werd dat Mil op zijn eigen kamertje ging slapen, voor mij was dit niet dé oplossing. Ha nee, want dan moest ik meerdere keren per nacht opstaan om een tutje te gaan geven of om een huilende baby te troosten midden in de nacht. Dus…we zetten een babybedje naast ons bed zodat Mil gewoon nog lekker bij ons op de kamer ligt (en af en toe zelfs nog lekker bij ons in het grote bed tussen ons). Gevolg? Mil slaapt beter naast ons waardoor ik ook veel beter slaap. Win-win!

2. Op tijd naar bed.
Vroeger kon ik soms tot 12u of later opblijven om toch nog het één en ander gedaan te krijgen. Nu luister ik naar mijn lichaam en ga ik naar boven wanneer ik mij moe voel. En ja, soms is dat al om 9u! Ik kreeg ook de gouden tip om mijn smartphone een piepje te laten geven wanneer het tijd is om te gaan slapen.

3. Zonder smartphone naar bed.
Nog zo’n gouden tip! Vroeger ging ik slapen mét mijn smartphone. Nog snel even mijn Instagram checken? Een berichtje sturen naar een vriendin? Of nog even iets online lezen? Sinds een paar maanden ga ik zonder smartphone slapen en je wilt niet weten hoeveel meer slaap je hiervoor in de plaats krijgt.

4. Een nieuwe matras.
Al meer dan 10 jaar sliepen mijn Lief en ik op een oude matras. Toen we zagen dat je gedurende 100 dagen een nieuwe Emma-matras kan uittesten, waren we meteen verkocht. Zo gezegd zo gedaan. Toen we de eerste nacht op Emma gingen liggen, moesten we een beetje wennen. Want het is echt zo’n heerlijk dikke zachte matras die zich aanpast aan je lichaam. Dit komt blijkbaar door de combinatie van een drukverlagende Airgocell® laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. Maar al na een paar dagen had ik het gevoel dat ik echt beter sliep. En vandaag? Vandaag zou ik ons Emma niet meer kunnen missen. En de kinderen? Die zijn ook echt fan van ons Emma! Elke ochtend komen ze bij ons in het heerlijke grote bed gekropen (of gesprongen) en dan zeggen ze het elke keer opnieuw: ‘Ooooooh wat zijn de matrassen lekker zacht het is hier zo gezellig bij jullie in bed!’ En wij, wij genieten ondertussen van ons heerlijke grote familie boxspringbed.


Aanrader van jewelste!
TEST OOK 100 DAGEN GRATIS een Emma Matras uit

Ik zou het niet zeggen als het niet waar is, maar de Emma Matras is echt een dikke vette aanrader! Heb jij ook een nieuwe matras nodig? Dan kunnen wij je de Emma matras echt aanbevelen! Je koopt een Emma Matras online voor 399€ per matras. Het mooie boxspringbed heb je al vanaf 999€. Wat heel mooi is, je kunt een Emma Matras 100 dagen gratis uitproberen. Niet goed, geld terug? Maar goed, waarschijnlijk gaan jullie net als wij je matras niet terugsturen omdat je ze gewoon niet meer kan missen!

Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Emma Matras. Ik werk alleen maar samen met merken en bedrijven die passen bij mij en bij mijn blog. Meer over samenwerkingen lezen jullie hier.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Delphine The Green Petrolhead
  februari 28, 2018 at 11:18 am

  Vroeg genoeg gaan slapen. Het klinkt te simpel voor woorden maar het maakt zoveel verschil! Wij laten ons nog vangen aan programma’s zoals De Slimste Mens. Veel te laat gedaan.

 • Reply
  Sofinesse
  februari 28, 2018 at 3:16 pm

  Ik kruip heel vaak met de kinderen onder de wol. Maar ik ben nooit een avondmens geweest, ik krijg ‘s avonds gewoon geen dingen gedaan. Mijn lijf snakt naar mijn bed, dus ik geef daar gewoon aan toe. En waarom zou Milleke naar zijn eigen kamer moeten? Zelfs het oerconservatieve K&G raadt tegenwoordig aan om de baby minstens een jaar op de kamer te laten slapen :). Ik sliep zelf duizend keer geruster met de kindjes dicht bij mij. En op een bepaald moment gaven ze zelf aan dat ze naar hun eigen kamer wilden. Prima zo! We hebben ook juist een nieuwe matras (geen Emma, daar had ik nog nooit van gehoord) en hell yeah. Dat was zo hard nodig! Ik kon het niet meer aan om in die put te liggen :). Kortom, ik had deze post (los van Emma) geschreven kunnen hebben :).

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.