0
Daguitstappen EROPUIT Op reis met kinderen

Een weekendje naar Gouda met kinderen met een verblijf in een heerlijke kinderbungalow? Het kan!

De Krokusvakantie staat weer voor de deur! Dé ideale periode om er nog eens op uit te trekken met je kinderen. Wil je echt eens iets anders doen dan anders? Denk eens aan een weekendje Landal De Reeuwijkse Plassen gecombineerd met een dagje Gouda; een stad waar ontzettend veel te doen is voor jong en oud!

Inspiratie nodig? Afgelopen december verbleven wij een weekendje in Landal De Reeuwijkse plassen en we kwamen terug met een heleboel inspiratie voor een weekendje Gouda met kinderen. Enkele tips:

1. Breng een bezoekje de Goudse Siroopwafelfabriek

De typisch Goudse siroopwafels, ken je ze? Wij eerlijk gezegd nog niet, maar het zijn dus echte siroopwafels die op de Markt in Gouda achter een klein sfeervol winkeltje Kamphuisen worden gemaakt. We stappen het winkeltje binnen en worden uitgenodigd voor een rondleiding in de fabriek die verscholen ligt achter het winkeltje. Echt een superleuke activiteit om met kinderen te doen, want ze worden uitgenodigd om het geheime recept van de siroopwafels mee te ontdekken. Of je het te weten komt? Dat verklap ik je lekker niet.

2. Geen Gouda zonder kaas: een bezoekje aan de Goudse Waag en kaas-en ambachtenmuseum

De Goudse Waag is een historisch pand uit 1668, alleen al dat is de moeite om eens te zien. Vroeger werden hier de Goudse kazen gewogen. Nu is dit het Kaas- en Ambachten museum, waar je van alles te weten kan komen over de historie van de Goudse Waag en de producten. En je kan er lekkere stukjes kaas proeven. Mmmmmm….

3. Gaan shoppen in het gezellige binnenstadje en de Goudse Straatjes met een bezoekje aan de LEGO-winkel Play Today

LEGO-fanaten in huis? Dan mag een bezoekje aan de grootste LEGO-winkel van Nederland niet ontbreken! Vul er een beker met je favoriete stenen, maak je eigen minifiguur en kom gezellig spelen in de bouwruimte. Geniet daarnaast van het kleine LEGO museum en de door Playtoday gebouwde LEGO landschappen. Het team van LEGO specialisten staat er voor je klaar en ik waarschuw je: je geraakt hier niet zo snel buiten dus neem je tijd.

Tip: Met de Gouda App kan je shoppingroutes instellen, heel erg handig als je bijvoorbeeld op zoek bent naar de vele vintage en antieken winkeltjes die Gouda rijk is! Check dan zeker deze route.

4. Pannenkoeken eten in de Pannenkoe
De kindjes hadden na al dat stappen een klein hongerke gekregen dus we beloofden hen pannenkoeken bij de Pannenkoe. In Gouda ligt alles zo dicht bij elkaar dat je gemakkelijk te voet overal naartoe kan gaan. Pannenkoeken eten in het oudste Pannenkoekenrestaurant van Nederland? Dat moesten we echt testen. Pannenkoe Gouda is te vinden in een 150 jaar oud pand, wat ongekende authentieke gezelligheid met zich mee brengt. Vanuit het hele restaurant heb je een zicht op de kok die op ambachtelijke wijze poffertjes voor jou klaarmaakt en dat alleen al is een evenement voor de kindjes. En? De poffertjes en pannenkoeken waren ook echt overheerlijk! Een aanrader dus!

5. Maak een speurtocht door de stad
Bij VVV Gouda zijn speurtochten verkrijgbaar vanaf €  1,50. Het zijn leuke, leerzame puzzeltochten door het historische centrum. Fijn om weten! VV Gouda heeft ook een spannende interactieve citygame voor kinderen vanaf 12 jaar. Met ‘Inspecteur Delictus en de Museumbende’ gaat je gewapend met het dossier en een eigen smartphone op pad. Heel erg leuk om je kinderen vooruit te krijgen in dit stadje.

Alle info over Gouda vind je op deze handige website!

Overnachten doe je in de kinderbungalows in Landal De Reeuwijkse Plassen

Vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen ligt midden in het Groene Hart. Naast uitgestrekte natuur heb je ook de faciliteiten van de Randstad binnen handbereik. Waterliefhebbers zullen zich hier direct in hun element voelen. Ga in de zomer met een fluisterboot de Reeuwijkse Plassen op en gooi daar je vishengel uit. Ook windsurfen, stand up paddling, zeilen en duiken, doe je hier naar hartenlust. Speel een partijtje beachbal op het strand en leef je uit op het natuurspeeleiland.

Kinderen klauteren op de klimtoestellen of zoeven van de tokkelbaan. Wanneer het weer wat minder is, spetter je met je kroost in het overdekte zwembad. Wandel de Bruine Goud- of de Reeuwijkse Houtroute.

Mogelijkheden voor supercoole fietstochten zijn er ook in overvloed. Bezoek Fort Wierickerschans en voer geitjes op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. En…voor een gezellige stedentrip ga je naar Gouda, Utrecht, Den Haag of Rotterdam. Eten en lekker snacken doe je bijvoorbeeld bij Coffee Corner Osteria, restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout en de ijssalon op het park. Het is hier op alle fronten genieten!

Kinderbungalows op Landal De Reeuwijkse plassen
Probeer zeker ook de gloednieuwe kinderbungalows op het kindereiland uit, want daar is echt alles aanwezig voor je kroost: kinderstoelen, kindertoiletjes, houten speelgoed, coole kinderkamers, veiligheidshekken aan het water, een compleet afgesloten kindereiland waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl jij in de bungalow zit. Heerlijk toch?

Alle info over Landal De Reeuwijkse plassen vind je hier

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.