0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Klaar voor de krokusvakantie? Misschien heb je wat aan onze tips?

De krokusvakantie staat voor de deur en dat betekent weer tijd om superleuke dingen te doen. Benieuwd naar het lijstje van onze kinderen? (niet dat we dit allemaal gaan kunnen doen, maar zo ben ik zeker dat ze zich niet te snel zullen vervelen):

  1. Een leuke filmworkshop volgen tijdens het JEF Festival

    Het is ondertussen bijna traditie, maar ieder jaar gaan we tijdens de krokusvakantie in Antwerpen naar het JEF Festival, hét festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment. Op de festivallocatie in Antwerpen kan je gaan experimenteren in de digitale speeltuin en dat is precies wat wij gaan doen! We gaan de workshop: Ready-set: alter ego! volgen. Een workshop waarin we samen met documentaire en filmmaker Liesbeth De Mey aan de slag gaan met wie we zijn of wie we dromen te zijn en waarin we een persona, inclusief superkrachten en knotsgekke lichaamsdelen zullen maken. Heel benieuwd wat dit gaat geven! Keep you posted.
    Zelf ook een leuke workshop volgen? Het overzicht vind je hier

Het volledige programma, alle info en tickets vind je op JEFfestival.be.

2. Op naar de Multimove!

Kobe en Frauke doen het ondertussen al jaar en dag, maar elke schoolvakantie staat er minstens één Multimove dag op het programma. Onze gemeente organiseert elke vakantie multimove-dagen met een afwisseling tussen multimoven, knutselen en spelen en je kan inschrijven per dag! Fun verzekerd!

3. Buiten spelen met het Woudvrouwtje

De natuur is onze speeltuin, waar we onze verbeelding de vrije loop laten, waar nieuwe verhalen ontstaan en waar alles tot leven komt. Op ons programma staat er naast veel buiten spelen ook één van de workshops van Woudvrouw in Mechelen in het Vrijbroekpark. Echt een superleuk workshop waar je de natuur met je eigen ogen, oren en handen beleeft!

4. Een leuke grooutouder-kleinkind daguitstap

Bijna elke vakantie plant mijn eigen mama een daguitstap met haar kleinkindjes. Deze vakantie staat een bezoek aan de Leeuw van Waterloo op het programma. Hoeveel trappen de Leeuw van Waterloo heeft? 226! Goed te doen dankzij de 226 trappen die je op 41 meter hoogte brengen. Hier gaan ze echt naar uitkijken, dat weet ik nu al bijna zeker!

Op zoek naar meer leuke daguitstappen? Check dan zeker ook eens riebedebie.be, dé website bij uitstek vol inspiratie voor leuke daguitstappen.

5. Thuisblijven

En dit kan ook echt keileuk zijn! Want dan kunnen ze Tiktoks maken, Frans leren (:-)), knutselen, hun kamer opruimen, buiten spelen, rolschaatsen, skateboarden…of gewoon eens lekker lui zijn, want dat mag ook, toch?


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.