0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

4 x picknickplekjes die zorgen voor een instant herfstgevoel


Ooooooh picknicken! Als dagtrippers van het eerste uur vinden wij het altijd keiplezant om onderweg te stoppen en te eten op een dekentje. Het is bovendien veel goedkoper dan uit eten gaan én je kroost kan buitengewoon spelen terwijl jij rustig geniet…

En laat picknicken nu ook iets zijn dat je ALTIJD kan doen (ok als het regent moet je een overdekte picknickplek zoeken) maar anders lukt het A.L.T.I.J.D., ja dus ook in de herfst die volgende week begint.

Benieuwd naar onze favoriete picknickplekjes die zorgen voor een instant herfstgevoel?

1. Plantentuin van Meise

In de Plantentuin Meise kan je in de zomer aanschuiven aan de langste en origineelste picknicktafel ooit met potten met vergeten groenten en kruiden. Maar ook in de herfst is het er heerlijk vertoeven en kan je er altijd gaan picknicken en dit combineren met een leuke herfstwandeling of wat dacht je van het gloednieuwe blotevoetenpad? Of je kan ook een picknickmand reserveren bij de Oranjerie. Je kan picknicken gewoon op het gras maar er is ook ruimte om te picknicken op de binnenkoer van het Pachthof aan de Tuinwinkel. De Plantentuin, daar hebben wij echt ons hartje aan verloren. Prachtige plek!

2. Buggenhout Bos

Als er één bos is waar wij in de herfst echt vaak naartoe trekken dan is het Buggenhout Bos wel! Nergens in Vlaanderen vind je zoveel wintereiken als hier en dat is superleuk voor de kinderen want je vindt er massaal veel eikels om te zoeken en om er daarna mee te knutselen. Je kan er ook wandelen, fietsen of sporten onder een bladerdak van indrukwekkende eikenbomen. Het is de perfecte bestemming voor een herfstpicknick! Neem vooral seizoensfruit mee zoals appels en peren of maak een overheerlijke quiche, die kan je zowel koud als warm opeten.

En euhm…zelfs als het weer wat minder is, want er staan niet alleen picknicktafels in de volle natuur maar er is ook een supertoffe blokhut gebouwd waar je met velen onder kan zitten. Aanradertje!

3. Domein Averegten in Heist-op-den-Berg

“Mamaaaaaaa, wanneer gaan we nog eens picknicken?” Fijn om kinderen in huis te hebben die je soms achter het behang wilt plakken, maar die wel op geweldig goede ideetjes komen! Wat is er leuker dan tussen de prachtige kleuren van de herfst te gaan picknicken in Domein Averegten in Heise-op-den-Berg? Vul een picknickmand met pompoensoep en lekkere appelcupcakes en trek naar een toplocatie domein Averegten met een geweldig speelbos én een picknickweide.

4. De Molens in Grimbergen

De molens in Grimbergen brengen je terug naar het Brabant van vroeger. Langs een kabbelend beekje loopt een rustieke weg door de velden richting de molens. Even moe? Rust even uit op de vele houten bankjes onderweg en geniet er van je zelfgemaakte picknick met alles erop en eraan. Tijdens onze laatste picknick waren wij goed voorzien want namen wij niet alleen overheerlijke zelfgemaakte slaatjes en fruit mee maar ook de verse sapjes van innocent. Een merkje waar wij 100% achter staan want ze zorgen voor een duurzame productie van hun sapjes en smoothies en 10%  van hun opbrengsten naar een goed doel. Als dat geen win win is?
Ga voor deze coole picknickplek zeker eens kijken bij molens in Grimbergen.

Vonden jullie dit een leuk artikel?
Fijn dat je het kwam lezen! Het kwam er in samenwerking met innocent, een gezond sapjesmerk waar wij helemaal dol op zijn. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lees je hier.

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nikita
    september 19, 2018 at 9:49 am

    Misschien leuk om eens te zien wat voor lekkers handig is om mee te nemen op een picknick

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.