0
EROPUIT Uncategorized

Leuke vakantietip: retropark De Sierk

Voor de kustspecial van Steps magazine mocht ik samen met mijn kinders het retro speelpark aan zee De Sierk testen. Ja, ik heb een droomjob! Een kort verslagje.

Nostalgisch denk ik terug aan mijn eigen kindertijd wanneer ik familiepark De Sierk binnenwandel met mijn twee mini-me’s. We ontdekken er vijftig (!) speelhoeken met zelfgemaakte speeltoestellen waar alles rond circus draait en kunnen onze ogen niet geloven. Alles ziet er zo speels en kleurrijk uit! Kobe springt meteen op een retro driewieler en begint het park te verkennen. Frauke is nog een beetje te klein om overal mee te gaan, maar ook zij beleeft er plezier aan op haar manier. In dit park is er voor elk kind wat wils, zeker weten!
Circus voor kleine meneertjes en mevrouwtjes
De Sierk is een project van Circus HOETCHATCHA en Circusatelier WOESH en dat zal je geweten hebben. Grotere kinderen kunnen met diabolo’s en eenwielers oefenen in een echte circustent of aan de trapezes bengelen. Of ze kunnen hun kunsten tonen op het touwlopersparcours. Ook kleinere kinderen beleven er de dag van hun leven.
We houden eerst halt bij de apenkooi waar ons aapje Kobe klimt en klautert tussen de andere knuffelaapjes. Hij laat zich helemaal gaan en kan er al zijn energie kwijt. In de slangenzolder kruipt ons monstertje door de 200 bijna-echte-slangen tot aan de overkant. Een beetje verder stoppen we bij de leeuwenkooi waar voor de veiligheid een waterbed is ingebouwd. Hier stoeien Kobe en Frauke samen en knuffelen ze de grote knuffelcircusleeuw. Een beetje later verdwalen broer en zus in de doolhof van Clown August, maar onderweg is het lachen, gieren en brullen. Ik geniet ondertussen met volle teugen van het speelplezier van mijn kinders en ben echt onder de indruk van de eenvoud van dit park. Kinderen kunnen hier weer echt spelen zoals vroeger met zelfgemaakte speeltoestellen met een wel erg originele invalshoek. Is een echt bad gevuld met ballen geen ongelooflijk alternatief voor een ballenbad in een drukke binnenspeeltuin?
Onze leuke parktocht zet zich verder en we stoppen even bij het krijthuisje waar verschillende ingekaderde krijtborden hangen en waar je kan tekenen en kleuren of waar je je eigen circusaffiche kan ontwerpen. Dames en heren, appelen en peren…Kobe kan bijna zelf zijn naam schrijven! Hier is een fiere mama in het park aanwezig!
Dit familiepark is eigenlijk ook een plaats waar we even uit de dagelijkse sleur gehaald worden en helemaal tot rust komen in het groen. Terwijl wij met ons gezin het park bezoeken, is er nog een andere grote groep kinderen aanwezig maar daar merken we eigenlijk weinig van. We genieten hier enorm van de simpelheid en de puurheid van de dingen. Geen druk commercieel gedoe met grote vettige hamburgers en overzoete suikerspinnen, alleen maar spelen met origineel zelfgemaakt speelgoed. Heerlijk toch?
Later, wanneer Kobe en Frauke groter zijn, kunnen we ze gerust alleen laten spelen in dit park terwijl wij genieten op één van de gezellige terrassen waar je ook nog eens kan ‘spelen op niveau’ met een pooltafel, airhockey, gezelschapsselen, pingpong, een badmintonveld, een leeshoek en flippergolf. Hier is echt aan iedereen gedacht.


Kobe, Frauke en ik passeren nog enkele leuke speelhoeken zoals de paardenstal waar nog veel werk aan de winkel is. Gelukkig beleeft Kobe de tijd van zijn leven met de vele kranen, bulldozers en vrachtwagens. Ook de carwash is een topper en afsluiter van formaat. Kobe rijdt met zijn retro driewieler door de carwash zodat zijn fietsje weer proper is. Een leuk einde aan ons parkbezoekje. Conclusie? De Sierk is een must-do met kids wanneer je deze zomer naar de Kust komt.

Oh ja, en Kobe heeft er blijkbaar zijn eigen kot 😉

Meer toptips voor kids aan zee lees je in de kustspecial van Steps
Alle info over De Sierk vind je hier.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Elise
  juni 30, 2014 at 8:34 am

  Oh hier gaan we zeker eens langs, eind augustus zitten we toch aan zee! Louis zal dit geweldig vinden.. ps: dit weekend van Fun reclame gehoord voor het Leuke Vakantieboek. Goed bezig!! 🙂
  groetjes Elise

 • Reply
  Mama Maai
  juni 30, 2014 at 8:53 am

  Oh lijkt me super leuk, ga ik onthouden. Thanx!

 • Reply
  Saartje
  juni 30, 2014 at 2:46 pm

  Oh, wij gaan ook naar zee. Ik ga het zeker onthouden!
  grtjs, Saartje

 • Reply
  Anneleen
  juli 7, 2014 at 6:55 pm

  Ik gaf gisteren je leuke vakantieboek cadeau aan een meisje van 7.
  Het is echt wel een heel fijn boekje, goed gedaan!!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.