0
KINDERKOST

Speel met je eten, het mag : groenten-jenga

Alle trucs zijn goed om je kinderen groenten te laten eten, toch? Met een assortiment van rauwe groenten maak je al gauw een kleurrijke, eetbare jenga toren. Snijd de groenten in blokjes, bouw een toren en spelen maar! Bij wie valt hij het eerste om?

Druiligere woensdagnamiddagen zijn altijd goed om nieuwe dingen uit te proberen nietwaar? Op de website van Fred & Ginger vond ik een paar superleuke receptjes die Martena Duss, auteur van ‘Het Grote Receptenboek Tegen Verveling’ die je thuis zelf kan maken. Speel met je eten, het mag! Ga dat zien, ga dat zien want je vindt er onder andere een fruitig verrassingsei, een zoet spaghetti–dessertje of deze superleuke groenten-jenga.

Laat je kinderen vervolgens spelen met hun eten. Jij bouwt een toren (of je laat hen dat zelf doen). Per laag plaats je drie blokjes groenten naast elkaar. Elke laag staat haaks op elkaar.


Spelregels
De eerste speler moet een blokje uit de toren weghalen en dat blokje boven op de toren leggen. De nieuwe lagen moeten opnieuw uit drie blokjes bestaan en haaks op elkaar staan. De speler die de toren het eerst laat omvallen, verliest. De winnaar mag alle groenten opeten!

Als dit truckske niet de max is om je kinderen groenten te doen eten, dan weet ik het ook niet meer. Merci Fred&Ginger en Martena Duss, dit was te leuk om niet te delen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.