0
KINDERKOST

Gezond brooddoosideetje om het nieuwe schooljaar goed in te zetten

Heb je de echte film van Pieter Konijn al gezien? Wij wel! Want hij is namelijk net uit op DVD, yay! Tijdens een regenachtige dag afgelopen week kropen we samen in de zetel om te genieten van dit heerlijk tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn.

De film gaat over de strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin en loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten. De dag na het bekijken van Pieter Konijn kreeg Kobe een geweldig idee (jaja!).

“Wat als we nu eens lekkere dingen met worteltjes maken mama zoals bij Pieter Konijn?” Daar kon ik als moeder toch geen nee op zeggen…dus we gingen ‘s morgens in de vroegte samen aan de slag om gezonde lunchboxen voor een dagje Multimove klaar te maken.

Wat dacht je van boterhammen op een stokje?

Wat heb je nodig?

– 1 bruine boterham
– 1 snee gezond beleg
– fruit en groenten naar keuze, wij gebruikten kerstomaatjes, worteltjes en aardbeien maar dat kunnen ook frambozen, bosbessen of druiven zijn. Snijd ze in stukjes zodat je ze gemakkelijk op een stokje kan rijgen. Je kan er ook leuke vormpjes van maken zoals hartjes of bloemetjes.
– satéprikkers

En zo doe je het:

– Snijd uit de boterham gelijke vierkantjes
– Beleg je boterham en rijg aan de satéprikker afwisselend met de stukjes fruit en de stukjes groenten
– Rijg vervolgens afwisslend fruit en groenten aan de satéprikker
– Je eerste boterham op een stokje is klaar!

Mmmmmmmm!

Je kan hier eindeloos in variëren uiteraard, maar het is wel weer een leuke manier om je kinderen gezond(er) te leren eten.

>> VOLG ONS VIA KINDERKOST OP INSTAGRAM VOOR MEER GEZONDE LUNCHBOXIDEETJES

Om het schooljaar helemaal goed in te zetten kan je je kinderen misschien eens verrassen met een leuk brooddoosbriefje. Hier kan je ze gratis downloaden en afdrukken.

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.