0
EROPUIT KINDERKOST Uncategorized

Mama, gaan we eens picknicken?

picknick DSC_0020

Een doodgewone zaterdagavond kreeg hier gisteren een feestelijk tintje met een heerlijke picknick.Voor een geslaagde picknick heb je ook niet zo veel nodig: een leuke locatie, een picknickdeken, een picknickmand met je bordjes, bekers en bestek en een frigobox met je lekkere gerechtjes. Na een wandeling in het park van kasteel d’Ursel in Hingene, trouwens een toplocatie en helemaal niet zo ver van ons, zette ik alles wat ik thuis voorbereid had klaar terwijl Kobe en Frauke nog lustig verder speelden met hun papa. Dit was op en top quality time en zo zie je maar dat dichtbij ook leuk kan zijn en een instant vakantiegevoel kan geven!
DSC_0010
IMG_0528_2
DSC_0015
IMG_0523_2
DSC_0018
IMG_0522_2
IMG_0526_2

Met deze 5 toptips organiseer je zelf een geslaagde leuke mini-picknick:
1. Zoek een geschikte locatie door te denken aan leuke parken in je buurt en maak het avontuurlijk door een park te kiezen waar je nooit eerder was, je hoeft niet altijd ver te gaan om leuke dingen te doen! Wij waren aangenaam verrast door het park aan Kasteel d’Ursel en ik begon al te dromen van mijn Pinterest-trouwbord, het kasteel is namelijk te huur, haha! 🙂

2. Zorg dat je nu al een picknickmand, een picknickdeken een geschikt servies, en drankkoelers in huis haalt. Je weet nooit dat er deze vakantie een dag komt waarop je plots zin en tijd hebt om te picknicken, maar dan is er meestal geen tijd of geen winkel open om nog een picknickmand te gaan kopen. Wij vonden alles bij Bol.com dus dan hoef je er zelfs de deur niet voor uit.

3. Pak origineel uit met gemakkelijke receptjes. Ik had nog veel meer kunnen uitpakken, maar het bleef bij zelfgemaakte hummus, tomaat-garnaal, wraps met zalm, rucola en roomkaas, broodjes met brie, honing en walnootjes, groentjes, veeeeeeel groentjes en als kers op de taart onze zelfgemaakte appelcake en veel vers rood fruit! Mmmmmmmmm!

4. Ik wilde eigenlijk zelf limonade maken, maar wegens weinig tijd, nam ik gewoon een fles kinderchampagne mee! Voorkomen dat er beestjes kruipen in je drinken? Leg cupcakevormpjes omgekeerd op je glas, haal er een rietje door en klaar is je afdakje! En het ziet er nog feestelijk uit ook ;-).

5. Neem wat randanimatie mee zoals badminton of petanque. Kobe en Frauke speelden verstoppertje, tikkertje en genoten van de vogeltjes en het lopen in de vrije natuur!

Jullie nog leuke picknicktips? Locaties? Receptjes? Ik hoor ze graag in de comments hieronder ;-).

Fijne zondag!

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Inge Moreels
  juli 12, 2015 at 6:46 am

  Ik kocht laatst een picknickdeken bij Action maar nog niet gebruikt, als ik dit zie haal ik hem volgend week-end uit zijn verpakking ?. Prachtige locatie ook!

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 12, 2015 at 7:46 am

   Veel plezier als jullie gaan picknicken dan ;-), echt een aanrader!

 • Reply
  Sofie Parmentier
  juli 12, 2015 at 10:56 am

  Nog een aanrader (misschien een beetje ver voor jullie) de Palingbeek in Ieper/Zillebeke en Bulskampveld in Beernem

  • Reply
   Sandy De Wispelaere
   juli 13, 2015 at 6:36 pm

   Bulskampveld ga ik al naartoe sedert ik klein was met mijn mama, tante, zus en neefje. En nu een vaak bezochte plek met onze 2 zoontjes. ☺

   • Reply
    evelien
    juli 19, 2015 at 9:00 pm

    Lekker bij de grote vijver 😉

 • Reply
  Ann Coemans
  juli 12, 2015 at 1:02 pm

  Dat doen wij ook regelmatig! De kindjes genieten ervan. Maar onze picknick-uitzet is lang niet zo uitgebreid als die van jullie! WAUW!

 • Reply
  danine
  juli 13, 2015 at 7:59 am

  Wij gaan eind deze maand naar een ‘georganiseerde’ picknick aan de Leie. En ben nog volop op zoek naar food om mee te nemen! Had ook al gedacht aan wraps, de kinderchampagne vind ik ook wel een leuk idee! En voor onszelf een flesje wijn 🙂 De randanimatie moeten we zelf niet voorzien, er zullen springkastelen staan, er is een boerenmarkt en een rommelmarkt!

 • Reply
  Judith
  juli 13, 2015 at 5:43 pm

  Dat is zoiets dat een mens veel te weinig doet, he. Moet ik toch maar eens op mijn to-do-lijstje zetten. De picknick langs de route de soleil van zaterdag telt niet mee 🙂

 • Reply
  Rusty
  november 16, 2016 at 10:52 am

  This is so completely beautiful and delectable and perfection for a celebration of any kind! I was however wondering whether actual vanilla beans would be an appropriate substitute, rather than the extract, because I seem to have an abundance and think the flavour would be enhanced and make it fuller and richer. Thanks for the inspiration and INCREDIBLE insight into nutrition, all the recipes and of course the exquisite phrhygoapto!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.