0
EROPUIT Kinderactiviteiten KINDERKOST

Pompoenenfeest

img_5934
Mijn favoriete seizoen is aangebroken! Ik hou van de veranderende natuur in de herfst, bladeren die prachtige kleuren krijgen, pompoenen in het straatbeeld en niets knusser dan de regen die tegen het raam tikt! Gisteren leek het ons dan ook een leuk idee om de eerst herfstsfeer te gaan proeven in Marie’s Garden, de leukste zelfpluktuin op een boogscheut van Brussel. Ik sprak af met deze lieve mama en haar twee kids en we maakten er een gezellig namiddagje in de natuur van, wat moet een mens meer hebben?

Kobe en Frauke vonden het geweldig om een namiddagje boer en boerinnetje te spelen en oogsten hun eigen pompoenen. Heerlijk om ze zo te zien genieten!
img_5942img_5950img_5932img_5945img_5936img_5960
Vandaag maakten we er een echte herfstzondag van en maakten we zelfgemaakte pompoentaart van onze verse pompoenen. Vanavond nog een vers pompoenensoepje en onze eerste pompoenen zijn al verwerkt. Wanneer je via Google pompoentaart intypt, vind je wel honderd varianten. Ik ging voor de variant van frangipanetaart.

Recept pompoentaart

 • 1 groot vel bladerdeeg (opgerold in bakpapier)
 • een kwart van een zoete pompoen
 • 250 gram bloem
 • 90 gram amandelpoeder
 • 90 gram poedersuiker
 • enkele draadjes saffraan
 • 3 tot 4 eieren
 • 4 eetlepels suiker
 • 70 gram boter op kamertemperatuur
 • indien gewenst: kaneelpoeder naar smaak (1/2 theelepel)
 • indien gewenst en voorhanden als het dan toch herfst is: walnoten (en de pitten van de pompoen) of amandelschilfers

Zo maak je een pompoentaart met frangipane….mmmmmmmm!
Snijd een kwart uit een pompoen, schil en snijd in blokjes. Kook de pompoenblokjes gaar in water waaraan je 4 eetlepels suiker hebt aan toegevoegd. Giet de blokjes af als ze gaar gekookt zijn. Ik zette Kobe en Frauke aan het werk door hen de pompoenen zelf in kleine stukjes te laten snijden! Zo fier dat ze met hun mesje zelf mogen snijden.
img_5970 img_5975Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de zachte boter door de eieren en meng er dan de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem onder tot frangipanedeeg. Haal 1/4 van het beslag uit de kom en roer door het overgebleven 3/4de de gare pompoen en de draadjes saffraan onder (en eventueel kaneelpoeder).
img_5997Leg het vel bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm en druk goed aan. Doe de pompoenfrangipane in de taartvorm. Bedek met het overgehouden 1/4de van de frangipanevulling. Bestrooi met fijngehakte walnoten, amandelschilfers en/of pompoenpitten. Bak de pompoentaart een 35 tot 40tal minuten in de oven op 175 graden.
img_6011img_6015
Smakelijk! Wij hebben er alvast van genoten!

Geniet van deze herfst en blijf ons zeker volgen via Instagram, Bloglovin’ of Facebook om op de hoogte te blijven van de avonturen met onze kroost.

Jullie nog leuke herfstideetjes?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  oktober 2, 2016 at 8:46 pm

  Klinkt lekker. Super idee zo een zelfpluktuin.

 • Reply
  Kirsten
  oktober 3, 2016 at 12:52 pm

  Ik vind pompoen niet zo lekker, maar misschien is de taart-variant wel iets voor mij 😀 Mooie foto’s trouwens!

 • Reply
  Ester Depret
  oktober 3, 2016 at 8:36 pm

  Ziet er onwijs leuk uit!
  Grappig ook dat Kobe daar nog staat te chillen in zijn T-shirt (Hoezo, herfst? :D)

  Vorige week zijn wij kilo’s appels gaan plukken, maar de pompoenenoogst staat hier ook nog op de bucketlist ^^.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.