0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Op vader-zoon survivalweekend in d’Ardennen

“Elk van je kinderen komt in een ander gezin terecht”, zei mijn mama afgelopen week. Toen we Kobe kregen, waren we nog totaal obsessed en hadden we nog superveel tijd (achteraf gezien, haha). Bij ons nummertje twee Frauke stak het allemaal niet zo nauw en ons derde kindje Mil..ach die redt zich wel, herkenbaar? Daarom vinden we het ondertussen superbelangrijk om af en toe bewust tijd te nemen voor elk kind. Eén-op-ééntijd heet dat tegenwoordig.


Afgelopen weekend gingen Kobe en onze papa samen op ouder-kind survivalweekend in d’Ardennen met de Outdoorschool. Aan de foto’s en de verhalen te horen was het een fantastisch weekendje weg. Benieuwd naar wat Kobe mij allemaal te vertellen had, een verslagje!

In het wilderniskamp Cap Sauvage lieten ze even het ‘moderne’ leven los en leerden ze opnieuw wat de natuur hen te bieden had. Echt back to basics. Samen met professionele survivalgidsen Free en Nele beleefden ze een echt mini-avontuur, pure quality time tussen vader en zoon. Kobe straalde, vader genoot mee.

Survivalweekend

Ze verbleven in een tentje aan de rand van een bos, langs de oevers van een beekje. Het weekend stond volledig in het teken van ‘overleven’. Denk aan: vuur maken, een puntje aan een stok maken om marshmellows te eten, eetbare plantjes zoeken, opeten en thee ervan maken, zelf brood bakken, eitjes koken in appelsienen, zelf spaghettisaus maken op het vuur, leren sjorren, sluipen in het bos, enzovoort. Elke ouder en kind nam actief deel aan het wilderniskamp.

Wolvenkinderen
Echt een superleuk weekend aan hun berichtjes te lezen, hun verhalen te volgen en hun foto’s te zien. Ze zijn nu helemaal klaar om de rest van ons gezin te begeleiden tijdens ons groot kampeeravontuur in Zweden. Denk je ook niet? Mijn wolvenkind heeft weer vollen bak genoeten!

Wil je zelf eens zo’n weekendje weg met je zoon-of dochterlief? Check dan zeker eens het aanbod junior bushcraftweekends van de Outdoorschool.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.