0
EROPUIT Uncategorized

24 uur in Den Haag met kids

IMG_8130
Een weekendje Den Haag met de kindjes stond al lang op ons verlanglijstje en afgelopen weekend kwam het er eindelijk eens van om 24 uur in deze geweldige stad door te brengen! Voor het eerst gingen we met Kobe en Frauke op hotel wat op zich al een fijne ervaring was. Het hotel in Den Haag was echt fantastisch!

Benieuwd naar onze leuke uittips in Den Haag? Hier gaan we…

1. Het Kinderboekenmuseum
IMG_8131
IMG_8132
Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee, volledig op maat van onze kids, ontmoetten Kobe en Frauke al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten! De expo door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe kinderboekenfiguren die we allemaal kennen vanuit onze jeugdjaren, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken! Dit was puur jeugdsentiment voor ons en onvergetelijk voor onze kids!

2. Baklust
IMG_8073
IMG_7991
IMG_7986
IMG_8074
IMG_8075
Wie een weekendje naar Den Haag plant, moet zeker eens een bezoekje brengen aan dit gezellige eethuisje! Hier genoten we van een lekkere lunch en huisgemaakte taart! Er is bovendien wifi (!), kinderkaartje en een leuk speelhoekje voor de kindjes.
Baklust – Veenkade 19 – Den Haag

3. Naar zee
IMG_8056
IMG_8053
IMG_8065
IMG_8068
Dit is wat Den Haag zo leuk maakt: de zee en de stranden! Scheveningen, Kijkduin, het Zuiderstrand ertussen: de 11 kilometer kust geeft Den Haag altijd iets extra’s ten opzichte van andere Nederlandse steden. Wij gingen flaneren op de boulevard in Scheveningen, trokken onze laarsjes aan en deden een leuke strandwandeling en gingen daarna op de vernieuwde Pier waar we genoten van overheerlijk street food, want het is daar een soort food truck festival maar dan het hele jaar rond!

4. Winkelen op zondag
IMG_8120 IMG_8123
IMG_8112

Op zondag zijn er heel veel winkeltjes op in Den Haag! Wij gingen naar De Grotemarktstraat en de Passage, één van de belangrijkste winkelgebieden in het centrum van Den Haag waar we grote winkels zoals de Hema, Marks & Spencer en de Bijenkorf bezochten, maar ook gezellige winkeltjes zoals Waar voor een goed cadeau met een goed verhaal! We ontdekten dat winkelen met de kids erbij zelfs plezant kan zijn, op enkele driftbuiten na wel te verstaan.

Wanneer we nog eens naar Den Haag komen en dat gaan we zeker doen, dan wil ik zeker nog een bezoekje brengen aan, met dank aan enkele leuke tips van mijn Haagse collega Jade:
* Lunchroom De Zondag : een ontbijt-/koffie-/lunchplek waar je ongestoord kan zitten met kinderen
* Art & Lemonade : hier je kan binnenlopen om samen met je kind te knutselen onder het genot van limonade voor de kinderen en een lekkere kop koffie. Je vindt er originele hebbedingen die je kan gaan shoppen terwijl je kids spelen, fantastisch toch?
* Matrushka: de Haagse kinderwinkel die we zeker eens moeten bezoeken!
* Aangespoelde speelboot
* Pannenkoekenhuis
* Jutterskeet van Ome Jan: in de duinen ligt een huisje gemaakt van aangespoeld afval, gevonden op het strand. Kinderen krijgen hier alles te weten over ‘strandjutten’.
* Vis eten bij Simonis (visafslag aan de haven): de lekkerste (verse) vis van Den Haag en omstreken. Hagenezen zweren erbij!
* Paleis Esscher (museum) ook leuk voor kinderen!
* Winkelen in Piet Heinstraat : meer leuke hippe alternatieve winkeltjes
* All you can eat sushi bij Shabu Shabu of Sumo
* Bagels proeven bij Bagels and Beans
* Museon is een museum speciaal voor kinderen
* Madurodam : de wereld in het klein

We verbleven in een familiekamer in het Novotel World Forum, superkindvriendelijk, vlotte verbinding nabij tram, een overheerlijk ontbijtbuffet en Kobe en Frauke vonden het geweldig om voor het eerst op hotel te zijn met mama en papa! “Komen we nog eens terug naar dit slaapcafeetje mama?” vroeg Kobe toen we huiswaarts keerden.
IMG_8071 IMG_8081 IMG_8093 IMG_8109
Onze conclusie? Den Haag is 100% kidsproof! Geen stad zoals Amsterdam of Rotterdam, maar wel een stad met een eigen strand en dat op zich is echt fantastisch, zeker als je met kids onderweg bent. 

Mochten jullie nog leuke plekjes kennen die ik vergeten te vermelden ben, laat ze mij dan zeker weten, want wij gaan zeker nog terug!

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Mama van Twee
  september 21, 2015 at 8:17 am

  Het Museon is een absolute aanrader om met de kids te doen. Hier is het ons favoriete museum in Den Haag met de meisjes. Andere leuke eetadresjes met kids is Tosti van Josti (al schommelend een tosti eten, jawel!) in het centrum en Meneer Chocola in Scheveningen. Een leuke hippe buurt is het Zeeheldenkwartier, zeker een bezoekje waard en dan in het bijzonder de Prins Hendrikstraat (met hippe winkeltjes, o.a Taska en eetadresjes). En voor kinderboekjes moet je bij Villa Paagman zijn in het Statenkwartier (waar je trouwens ook heerlijk kunt lunchen)! Andere leuke stops met kids: Paleistuin, Westbroekpark, de speeltuin in Scheveningse Bosjes. Je ziet, heel wat te beleven met kids in Den Haag, daarom dat ik hier dan ook zo graag woon; zeker met het strand op 10 minuten fietsafstand…

 • Reply
  goofball
  september 21, 2015 at 11:50 am

  Simonis is inderdaad de norm voor goede vis in Scheveningen.

 • Reply
  An_nononsonsmoms
  september 21, 2015 at 7:12 pm

  Dat zag er een leuk tripje uit. Daar zou ik ook nog wel eens heen willen!

 • Reply
  Wimke
  september 21, 2015 at 8:42 pm

  Wat een leuk verslag! Ben nog nooit met de kindjes naar Den Haag geweest ?. Ik ga hem onthouden.

 • Reply
  Lies
  oktober 1, 2015 at 7:02 am

  Eindelijk las ik deze blogpost 😉
  Ik krijg alleen nog maar meer goesting om er op uit te trekken 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.