0
EROPUIT

De 5 kindvriendelijkste restaurants van ons land

Naar een sterrenrestaurant gaan met kleine kinderen is hetzelfde als naar Tomorrowland trekken met hoogbejaarden. Of niet? Volgens ons kan het erg leuk zijn om met je kids uit eten te gaan. In deze resto’s en cafés zijn de jongsten en de oudsten welkom! Wij hebben ze één voor één voor jullie uitgetest én goedgekeurd:

1. KINDERBROUWERIJ – RENINGELST
Een gezellige familiekroeg waar je volksspelen en gezelschapsspelletjes kan spelen. Naast de biologische huisbieren en tuinsappen, vind je hier ook lekkere hoeveproducten. In de zomer moet je zeker eens proeven van het overheerlijke hoeve- ijs en vergeet zeker de klakkaards niet.
Kinderbrouwerij – Reningelstplein, Reningelst

2. SENSUNIK – ANTWERPEN
Voor gezinnen met kinderen is een bezoekje aan dit kindvriendelijke restaurant een toppertje! Op de zolder is er een aparte speel-en eetruimte met een echt WOW-gehalte waar Kobe en Frauke zich helemaal uitleefden en dit onder toezicht van echte animatrices! Terwijl wij beneden rustig zaten te praten en us-time kregen, hadden onze kids een toffe tijd boven. Leuk detail, er hing beneden aan onze tafel een kleine camera waar we ze in het oog konden houden, maar dat was eigenlijk helemaal nergens voor nodig want onze kids waren echt in goede handen! Kindjes kunnen boven eten samen me de animatrices op hun niveau, maar Kobe en Frauke wilden liever bij ons aan tafel komen eten. Ook dat was goed geregeld, want toen ons eten aan tafel gebracht werd, kwam de animatrice met Kobe en Frauke naar beneden, we hoefden ons helemaal niets aan te trekken :-).Naast de superanimatie, was het eten ook superlekker! De kids aten een heerlijke spaghetti bolognaise, ik at het stoofpotje van zalm met knapperige groentjes, honing en citroen en onze papa at gegrilde rundspavé uit Charolais met witloofsalade en pepersaus! Njam njam! Hier zien ze ons zeker nog terug!
Sensunik – Molenstraat 69 – Antwerpen 

3. DE BURGERIJ – ANTWERPEN
Kinderstoelen? Check! Burgers op kindermaat? Check! Superkindvriendelijke bediening? Check! Een speelhoek om te ravotten? Check! Wij gingen met onze kinderen al een paar keer overheerlijke burgers eten aan ‘t Eilandje en keer- den telkens o-met volle buikjes en lege hoofden naar huis.
De Burgerij – meerdere locaties in Antwerpen


4. MA & IK – GENT

Moeder en dochter Véronique en Lien ontvangen gezinnen met de glimlach, en dat in een huiselijk en decor in het hartje van Sint-Amandsberg. Of je nu trek hebt in een lekkere kom soep, belegde bo- terhammen, verse pasta of gewoon een homema- de gebakje of dessert, bij Ma & ik weten ze hoe ze moeten scoren bij kinderen. Op zaterdagochtend serveren ze ontbijt met bioyoghurt, homemade granola en banana pancakes.
Mijn Ma & Ik – Aannemersstraat 1A, Gent

5. CHICAGO CAFE
Sanseveria’s, macramé plantenhangers, mooie pastelkleurtjes en kunstfoto’s aan de muur…maar wat nog het allerleukste is aan het Chicago Café aan de Vlaamsesteenweg in de Dansaertwijk in Brussel is het geweldige speelhoekje, speelgoed aan tafel én de superkindvriendelijke bediening. Hier kan je gerust een halve dag doorbrengen met je kinderen en ondertussen genieten van de overheerlijke menukaart boordevol kindvriendelijke en lekkere gerechten zoals kinderburgers, spaghetti en macaroni, en dan heb je de lekkere taartjes nog niet geproefd? Een aanradertje van jewelste!
Chicago Café – Vlaamsesteenweg 45 – 1000 Brussel 

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.