0
EROPUIT Op reis met kinderen

6 redenen waarom een zomervakantie van Intersoc iets voor jou en je gezin kan zijn

Met mijn hoofd ben ik nog in de wolken en in de bergen, maar met mijn lijf zit ik alweer in de ratrace van België. Ook mijn beenspieren zijn nog aan het bekomen van de heerlijke bergwandelingen. Je leest het goed: we zijn hier dolenthousiast over onze allereerste zomervakantie met Intersoc in Zinal. Hoe leuk was dat daar eigenlijk? Het superlatief van leuk, want mannekes, hoe goed hebben wij het daar gehad?

6 redenen om voor een Intersoc-vakantie te kiezen

We kenden het superconcept van een Intersoc-vakantie al van onze skivakanties, maar we wisten niet goed wat we konden verwachten van een zomervakantie. Na 10 dagen in de bergen kan ik je beloven dat het méér dan goed was en dat we ook nu weer van onze sokken zijn geblazen.
En wel om deze redenen:

1. De ganse (!) familie wordt ALL-IN de watten gelegd
Hotel les Diablons in Zinal is op alle vlakken topperdetop. De familiekamers zijn eenvoudig maar hygiënisch en netjes verzorgd. Elke dag krijgt je kamer een opruim-en kuisbeurt. Aan eten geen gebrek, want 3 keer per dag staat er een heus buffet op je te wachten waar iedereen zijn/haar goesting vindt. Kijk vooral naar de combinaties die je kinderen soms maken met het eten, maar voor één keer mag dat, het is tenslotte vakantie toch? Ook overdag krijg je drank in de bar én in de namiddag staat er altijd een ijsje op je te wachten. Er is kinderopvang voor de allerkleinsten, clubs waar grotere kinderen vriendjes maken en leuke dingen doen én elke dag kan je kiezen tussen één van de vele activiteiten zoals wandelen, mountainbiken of leuke workshops zoals bijvoorbeeld een initiatie circus bij Circus Jojo (dat vonden onze kinderen trouwens echt de max, Kobe is ondertussen vergroeid met zijn diabolo). Vervelen zal je je hier dus niet snel doen. Oh ja, er is ook een zwembad met wellness waar je gebruik van kan maken.

2. De familievriendelijkste vakantie ever
Zei ik al dat het een familievriendelijke vakantie was? Intersoc doet er echt alles aan om het jou en je gezin naar je zin te maken. Door de kinderclubs, door de animatie voor kinderen elke avond, door leuke activiteiten en workhops tussendoor. Ook ‘s avonds is er de schoentjesdienst die ervoor zorgt dat jij op je gemak beneden nog iets kan drinken in de bar. Huilt je kindje? Dan komen ze je verwittigen. Een levende babyfoon zeg maar.
Doordat er zoveel gezinnen met kinderen zijn is het ook echt leuk voor je kinderen, want ze maken vakantievriendjes en liefjes tijdens de vakantie en jij kan lekker socializen met andere ouders. Dat mag, maar dat moet niet.


3. Zwitserland in de zomer is mooier dan mooi
Het is niet omdat het zomer is dat je niet naar de bergen kan. Ook dat hebben we aan den lijve ondervonden, want hoe zot schoon is Zwitserland eigenlijk. We genoten al van de winterse landschappen in december, maar ook in juli zijn de uitzichten prachtig. En daar hoef je niet eens zo’n zotte wandelingen voor te doen, want als je gewoon al met de kabelbaan naar omhoog gaat, krijg je wondermooie berglandschappen te zien. Met de axima-pas die mee in je verblijf zit, mag je die kabelbaan zo nemen. En je kan er nog tientallen andere activiteiten mee doen zoals zwemmen, minigolfen, bezoek aan de Kopermijn…enz.


4. Doe mee aan honderden activiteiten : wandelingen, fietstochten, workshops…
Nee vervelen ga je je dus echt niet doen op zomervakantie. Elke dag hangt er bord op met tal van begeleide wandelingen met supersympathieke Nederlandstalige (!) wandelbegeleiders. Sommige wandelingen kan je mét je kinderen doen, anderen niet. Je kan dagtochten doen of halve dagtochten. Je kan als gezin iets doen of eens een dagje alleen iets doen. Je kan een pittige mountainbike tocht zoals manlief deed samen met sportmonitor Luc, een fietstochtje dat hem nog lang bij zal blijven (hihi). Of wat dacht je van een workshop fietsen herstellen of een initiatie circus?
Onze hoogtepunten? De Planetenwandeling die je brengt van van de zon tot Uranus, die op schaal zijn uitgezet vanaf het bergstation boven St. Luc. We wandelden helemaal tot aan het Weishorn-hotel en daarna daalden we helemaal af tot in het dorp. Ook de wandeling naar het Lac de Moiry was een toppertje van jewelste! En het bezoekje aan het Kruidenvrouwtje van Zinal zal me ook altijd bij blijven.


5. Je voelt je meteen thuis
en toch moet je aan niets denken. Het is dus niet zoals thuis waar je nog moet afwassen, eten maken en boodschappen doen. Nee, hier heb je 100% het vakantiegevoel en kan je gewoon je voetjes onder tafel schuiven en heerlijk relaxed genieten van je dag. Dat vind ik ook zo fijn aan Intersoc, er heerst zo’n relaxte sfeer, iedereen is lief en vriendelijk voor elkaar en toch voel je geen verplichtingen.

6. Je kinderen willen niet meer mee naar huis
Zonder de kinderen op stap of mét, je kan het allemaal kiezen. Wij maakten er een heerlijke mix van. Sommige dagen stapten Kobe & Frauke flink met ons mee, tot wel 14km! (Had ik a gezegd dat het echt flinke stappertjes zijn?), sommige dagen gingen ze naar hun Maxi Club waar ze de tijd van hun leven beleefden. Ze gingen zelfs mee op tweedaagse en sliepen in een echte berghut, herinneringen voor altijd. Er waren ook twee familiedagen met een leuk spel waar we aan mee deden en ook dat vonden we echt leuk, teambuilding met je gezin in de bergen, iets wat we nooit eerder deden maar het smaakte naar meer. De laatste avond vielen er zelfs traantjes, onze kinderen wilden niet naar huis en zouden hun nieuwe vriendjes keihard missen. Zinal, ik zien al dat we volgend jaar misschien moeten terugkomen om alles te kunnen doen wat we nu nog niet hebben kunnen doen.

(Noot: Ons Milleke kreeg de windpokken op vakantie waardoor hij niet meer naar de kinderopvang mocht en we een aantal wandelingen niet hebben kunnen meedoen, we moeten dus gewoon nog eens terug gaan.)


Zin gekregen om zelf op zomervakantie te vertrekken met Intersoc? Ga dan zeker eens kijken naar het uitgebreide aanbod en alle bestemmingen. Of ga eens kijken naar onze filmpjes op Instagram (hoogtepunt: Zinal) om nog meer goesting te krijgen.

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Omatof
  juli 16, 2019 at 6:25 am

  Idd, ook wij zijn totale voorstander van Intersoc. Vroeger verschillende keren met de kinderen en nu sinds enkele jaren de charme week.
  Vorig jaar zijn we ook in Zinal geweest. Prachtig. Dit jaar weer terug naar Sankt Moritz. Wij kiezen nu enkel nog voor de zomervakantie voor oa de wandelingen langs de weides met hun prachtige bloemen.
  Dit jaar goed sparen dan nemen we volgend jaar misschien onze kinderen en kleinkinderen mee….. Intersoc vakanties wil je idd met iedereen delen…zo’n grote unieke vakantieaanrader!!! ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.