0
Speeltips

Een zelfgemaakt modderbuitenkeukentje

Zand-en moddertaarten bakken, grassoep maken en kokeneteke spelen! Onze kinderen doen niets liever dan dat. Tijd om een modderkeukentje te zetten in onze tuin:

Een zelfgemaakte modderkeuken

Je kan natuurlijk aan de slag gaan met hout, palletten, een oude wasbak..enz. maar bij Fairplace vond ik de perfecte watertafel. Uitermate geschikt om in te spelen met water, maar de bak verdraagt ook zand, maïs…dus ook keigeschikt als modderkeuken dacht ik zo!

Kringloopgeluk
Eens de watertafel was geïnstalleerd, was het tijd om keukenmateriaal te zoeken. Natuurlijk hoef je je hiervoor niet te beperken tot zandspeelgoed, kinderen vinden het nog leuker om echt bestek, echte potten en pannen en echte kookmateriaal te gebruiken. Ga samen met hen naar de Kringwinkel op zoek naar coole potten en pannen.

En dan nu…het recept voor de perfecte moddertaart:
Een beetje aarde, een vleugje zand, een paar grassprietjes en een flinke scheut water. even roeren, in het zonnetje neerzetten om te bakken. En klaar is je moddertaart!

Je kan hen een handje helpen, maar ondanks alle leuke dingen die jij mee helpt verzinnen blijft het het allerleukste om ze zelf hun gang te laten gaan met modder, gras, zand en water! Dat ze lekker vuil worden, moet je er ook maar bij nemen :-).

Conclusie? Die modderkeuken is hier naast onze trampoline tot nu toe al verkozen tot ‘ speelgoed van het jaar!

LEES MEER
>>> Schermtijd versus speeltijd: hoe pak je dat nu aan?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Groengenot
    juni 13, 2019 at 6:24 am

    Amai! Wat een toffe speelplek! Zie die kindjes genieten! In je zoontje huist een echte chef-kok, dat zie je zo.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.