0
(Web)shoptips FIT MAMA LIFESTYLE

5 dingen die ik heb geleerd van mijn stylingcoach

“I really need new clothes” – me, every morning

Ook al weeg ik sinds mijn ketoplan 12kg minder toch was ik in mijn hoofd nog altijd de dikkere Lobke van enkele jaren geleden.
Wat was ik blij dat ik dankzij @liesbethdepuysseleir een stylingsessie won bij Lili Rooz! Mannekes ze deed iets met me – na een goed gesprek en enkele keigoeie stylingtips ! – wat niemand ooit bij me deed : ze liet mij voor het eerst sinds jaren echt goed in mijn vel voelen en daar ben ik zo dankbaar voor.

Benieuwd wat ik van haar heb geleerd? Ik som het graag op, zo leer jij er misschien ook iets uit:

1. 70% basics 30% speciallekes
Zorg ervoor dat je vooral basics in je kledingkast hebt hangen waar je je goed in voelt. Denk…een zwarte broek, een jeansbroek, een toffe effen rok die je goed zit. 30% zijn speciallekes, denk aan een bloesje met een toffe print, een speels hemdje, een tof vestje. Durf die speciallekes ook gewoon overdag dragen en niet enkel voor een speciale gelegenheid.

2. Ruim je kledingkast elk seizoen op
En werk aan een garderobe die je zowel in de winter als in de zomer kan dragen. In de winter met een nylonkous eronder en een dikkere trui of vest, in de zomer kan je die outfit zo dragen. Wanneer je je kledingkast opruimt, zorg er dan voor dat je van ELK kledingstuk gelukkig wordt. En dat moet niet té veel zijn. Less is more, maar wat erin hangt, zou je elke dag willen/kunnen dragen. Ok, dit lukt misschien niet in 1,2,3…maar je kan er wel naartoe werken.

3. Leef in het nu
“Ik heb die broek te klein gekocht maar ooooooit als ik mager ben, zal ik er wel in kunnen.” Stop daarmee. Gooi alle kleding die te klein of te groot is uit je kast, verkoop ze of breng ze naar de kringwinkel. Ook als je gaat shoppen, doe dat niet meer ’emotioneel’ maar denk goed na over wat je koopt. Zou je dit stuk echt elke dag kunnen dragen, met andere combinaties, schoenen of een ander vestje? Koop het dan, anders laat je het aan je voorbij gaan.
En weet je wat ook? Koop niet te veel brol meer (liefst geen meer!) maar investeer liever in een paar duurzame stuks. Ook hier geldt: less is more.

4. Organiseren kan je leren
Voor de kinderen leg ik elke avond twee outfits klaar voor de volgende dag, zo kunnen ze kiezen wat ze kunnen aandoen. Maar voor mijzelf doe ik dit eigenlijk nooit. En ja…elke morgen hetzelfde liedje! “Help, ik weet niet wat ik moet aandoen, ik heb geen kleding!” Dus…voortaan ga ik elke week een uurtje tijd vrijmaken om een aantal topoutfits samen te stellen om de rest van de week te overleven. Outfits waar ik mij goed in voel en die voor elke gelegenheid kunnen. Plan dus niet alleen je eten, je werk en de hobby’s van je kinderen maar ook je eigen outfits.

5. Straal zelfvertrouwen uit door de juiste kleding
“Amai, zo’n rok zou ik nooit dragen!” Liesbeth stelde mij enkele stukken voor waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou dragen. Tot ze met de perfecte zwarte rok en de perfecte zwarte broek aan kwam gemaakt voor mijn lijf. Hoog in de taille om die te accentueren. Met een leuk truitje erin en half eruit, zag ik er plots 10kg lichter uit dan dat ik dacht dat ik was in mijn hoofd…als je begrijpt wat ik bedoel.

WIN EEN STYLINGSESSIE

Liesbeth opent de deuren van haar loft graag voor jou met een nieuwe voorjaarscollectie. Ze geeft je persoonlijke tips & advies over welke kledingstuks het best bij jouw lichaam en karakter passen. Ze haalt je uit je comfortzone en laat je stuks passen waar je normaal niet naar zou grijpen.
Prijs: 40€ voor 1 uur persoonlijk styling advies.

Dus…..zo’n stylingsessie raad ik echt aan elke vrouw aan! Liesbeth probeert je eerst wat te leren kennen aan de hand van een gesprek. Hoe voel jij je? Weerspiegelt je kleerkast wie je echt bent? Draag jij wel de outfits die bij jouw lijf passen? Na een gesprek, ga je passen (en hopelijk ga je ook naar huis met een outfit die helemaal ‘jij’ is).

(GIVE-AWAY CLOSED) PROFICIAT ILKA JIJ WINT DE STYLINGSESSIE!

WIN WIN WIN
Ik mag een stylingsessie twv 40€ weggeven

Wat moet je doen?
1. Laat in een reactie hieronder weten waarom jij het verdient om deze sessie te winnen.
2. Dit blogbericht delen is extra lief.
3. Vrijdag maak ik de winnaar bekend zodat zij/hij snel een afspraak kan boeken bij Liesbeth.

Kan je niet wachten? Boek dan hier een sessie.

You Might Also Like...

47 Comments

 • Reply
  Liesbet
  mei 22, 2019 at 3:11 pm

  Ha, dat wil ik wel winnen! Met drie jonge kinderen in huis ben ik al lang blij dat ik aangekleed en min of meer proper naar mijn werk kan vertrekken :-). Wat advies over hoe die kleren er best uitzien (behalve: zonder choco- en snottebelvlekken) lijkt me wel fijn.

 • Reply
  Anke De Block
  mei 22, 2019 at 4:07 pm

  Ja zeker en vast!
  Weet totaal niet wat er me past en draag dus steeds hetzelfde

 • Reply
  Tinne
  mei 22, 2019 at 4:21 pm

  Wil heel graag horen hoe ik me beter kan kleden…vLijkt me interessant.
  Als mama zorg je toch altijd eerst voor de kids en dan pas voor jezelf ?

 • Reply
  Jana
  mei 22, 2019 at 4:30 pm

  Dat zou helemaal geweldig zijn. Ik ben nogal onzeker, oa door medische problemen. Een sessie die me weer zelfvertrouwen geeft zou me echt deugd doen!

 • Reply
  Laura Leysen
  mei 22, 2019 at 4:45 pm

  Omdat we als mama’s vaak heel veel bezig zijn met het zorgen voor onze geweldige kids, en onszelf daar in al eens durven vergeten. Lijkt mij een heerlijk momentje me-time!

 • Reply
  Joke
  mei 22, 2019 at 4:48 pm

  Oeh, hier doe ik graag aan mee. Ik krijg bijna geen kleren meer gekocht omdat ik niet meer weet wat me nu juist staat… Wat hulp zou dus meer dan welkom zijn!

 • Reply
  Tineke
  mei 22, 2019 at 4:55 pm

  Ik zou dit wel graag winnen. Ik vind het steeds moeilijk om te zien hoe dingen te combineren dus draag ik vaak dezelfde combinaties (vaak zoals ik ze in de winkel heb gekocht). Ik twijfel al een tijd om een styling sessie te boeken, dus misschien heb ik geluk en win ik dit. Zou leuk zijn met mijn verjaardag in aantocht.

 • Reply
  Evi
  mei 22, 2019 at 5:26 pm

  Wauw zeg, dat ziet er ongelooflijk fijn uit! En iets wat ik absoluut zou kunnen gebruiken. Na mijn zwangerschap ben ik heel wat kilo’s bijgekomen en recent nog wat meer door een burn-out. En ik hoe hard ik ook probeer ik raak ze maar niet kwijt. Dus ik zou heel graag wat advies willen over welke kleren me nu wel of niet staan. Zodat ik niet meer elke ochtend moet staan twijfelen en me heel ongelukkig moet voelen als ik in de spiegel kijk. Ik duim dus keihard dat ik kans maak op zo een sessie 🙂

  En supergoeie tips trouwens! Ik ga sowieso proberen van er een aantal toe te passen 🙂

 • Reply
  Kim Verbruggen
  mei 22, 2019 at 5:35 pm

  Ik wil graag winnen! Ik droom al jaren van een stylingsessie en er is altijd iets wat me tegen houdt: geen tijd, te duur, niet de juiste stylist, te onzeker, … Dit is een unieke kans! 🙂

 • Reply
  Kelly Van Hooreweder
  mei 22, 2019 at 5:54 pm

  G r a a g. Met 2 kleuters in huis, grijp ik ‘s ochtends steeds naar een jeans en een basic truitje om voor de klas te staan… Terwijl ik wel wat “speciallekes” heb hangen maar helemaal niet weet hoe te combineren.
  PS Ik zou ook graag weten bij welke combinaties ik mijn gouden – t r o u w – enkellaarsjes kan dragen. Het zou zonde zijn om ze niet vaker te dragen.

 • Reply
  Elke
  mei 22, 2019 at 6:09 pm

  Eindelijk wat eenheid en structuur in mijn kleerkast is een uitstekende start van mijn leven als prille 40’er ?

 • Reply
  Effi
  mei 22, 2019 at 6:24 pm

  Waarom? Ja dezelfde redenen als iedereen hier geeft. Kids, weinig tijd voor jezelf, dringend styling nodig, eens iets voor mezelf ipv manlief en kids, …

 • Reply
  Lins
  mei 22, 2019 at 6:39 pm

  Hier ook wat zoekend naar de juiste stijl sinds baby nummer 3 erbij kwam… Helemaal klaar voor wat bruikbare tips dus. Ik wil winnen!!! ???

 • Reply
  Ilka
  mei 22, 2019 at 6:43 pm

  Oooh wat zou ik dit graag winnen! Ik was altijd het ‘dikkere’ zusje. Ik was niet echt dik… mijn zus was gewoon super slank waardoor ik me altijd dik voelde. Dat heb ik nu nog steeds waardoor ik bijna alleen maar zwart draag en liefst zo weinig mogelijk op val! Ik weet ook echt niet wat bij mijn lichaam past dus ik zou echt super blij zijn met zo’n styling!

  • Reply
   Lobke
   juni 12, 2019 at 9:24 am

   Proficiat Ilka, jij wint de stylingsessie! Stuur je je gegevens door via mail? info@leukewereld.be

 • Reply
  Eva
  mei 22, 2019 at 6:57 pm

  Mijn rondingen zijn van de ene dag op de andere ineens heel vol en vrouwelijk geworden.. En dat maakt mij wat onzeker in mijn kledingkeuze, zeker met een aankomend trouwfeest deze zomer. Ik ben zeer nieuwsgierig hoe ik deze rondingen best kan accentueren of verbergen 😉

  • Reply
   Sophie
   mei 23, 2019 at 7:02 pm

   7 jaar geleden liet ik een kleuren advies samen stellen voor mijn huidtype. Hierbij kreeg ik ook stylingadvies. Jarenlang volgde ik de tips van de stylingcoach. Maar 2 kinderen later, een ander figuur en met de mode die zo snel verandert ben ik al blij als ik iets koop dat ik mooi vind. Een stylingcoach zou me kunnen helpen om opnieuw de juiste keuzes te maken.

 • Reply
  Lisa
  mei 22, 2019 at 7:01 pm

  Ik wil O zo graag! Sinds een kleine twee maanden ben ik gestart in een nieuwe job op een nieuwe plek. Alles nieuw en heel erg pittig. Zeker omdat ik als jongste van een grote bende (20 medewerkers) uit het niets als leidinggevende gestart ben. Ik kan echt hulp gebruiken in het samenstellen van topoutfits die mijn goesting in de job, kennis en zelfvertrouwen – ahum – in de verf kunnen zetten én die mij (en de bib waarvoor ik werk) op de kaart kunnen zetten in de stad. En nu duimen maar!

 • Reply
  Dorien Houben
  mei 22, 2019 at 7:31 pm

  Eerlijk…
  Ik denk dat ik misschien wel eens een styling kan gebruiken. Ik heb twee kleuters in huis en ik loop er dikwijls bij als een slons. ?
  Als ik ga shoppen vind ik nooit iets voor mezelf maar kom ik altijd met zakken thuis voor de kinderen.
  Misschien heb ik wel eens iemand nodig die me zegt wat wel of niet goed voor me is.

 • Reply
  sop.hie.s
  mei 22, 2019 at 7:40 pm

  Ik ben al jaren op zoek naar een stijl die bij mij past en die me net dat tikkeltje extra geeft. Na 2 zwangerschappen (met behoorlijk zware effecten op mijn lichaam) en de bijhorende gewichtsschommelingen ben ik helemaal klaar voor wat stylingadvies 🙂 ik droom er al heel lang van om dat eens te doen en dus maak ik graag kans om dat gratis te kunnen doen!

 • Reply
  Sara
  mei 22, 2019 at 7:47 pm

  Ik doe graqg mee? sinds mijn zwangerschap nog amper tijd gehad om kledij te kopen, ook door de vele twijfels wat nu staat. Ik zie altijd leuke stijlen maar weet nooit hoe ik het voor mezelf kan combineren.

 • Reply
  Astrid
  mei 22, 2019 at 8:02 pm

  Hallo Lobke, ik waag graag mijn kans. Sinds het overlijden van mijn mama ben ik mijn shoppingmaatje kwijt. En ook t duwtje in m’n rug om te beslissen of iets me wel past. Waardoor ik wel vaak met lege handen thuis kom…

 • Reply
  Chris Blockx
  mei 22, 2019 at 8:40 pm

  Whow graag wil ik winnen met 50 + als kleuterjuf toch stijlvol en makkelijk werken gaan , als enthousiaste vrouw de juiste touch …i wish Wil graag afkicken van jeansbroeken ook al is mijn lijn niet echt de smalste , …

 • Reply
  Leen De Saedeleir
  mei 22, 2019 at 9:18 pm

  Oh dit zou ik graag winnen! Waarom? Omdat ik ervan hou om me mooi te kleden, maar nog niet de stijl gevonden heb die echt bij me past. Resultaat: vanalles in mijn kleerkast maar weinig stuks die ik kan combineren met elkaar en heel wat stuks die ik zelden draag.

 • Reply
  Jozefien
  mei 22, 2019 at 9:33 pm

  Ik zou dat heel graag winnen, maar niet voor mezelf. Mocht ik winnen, dan geef ik het aan mijn moeder. Zij ziet vaak door de bomen het bos niet meer in haar kleerkast, dus zo’n sessie zou een stevige houvast bieden voor een kleerkast 2.0! En het Leuvense mag dan niet bij de deur zijn, dan maken we er toch gewoon een dagje uit van? Win win! ??

 • Reply
  Sandra
  mei 22, 2019 at 10:07 pm

  Na twee zwangerschappen zijn er wel wat kilo’s blijven plakken, maar tegelijkertijd is de vorm van mijn lichaam sterk veranderd. Ik zou graag advies hebben over welke kleding bij mijn vormen past. Het is al beter, maar ik ben hierdoor onzeker geworden over mijn lijf. Het zou een enorme boost aan zelfvertrouwen kunnen geven zo een stylingsessie. Duimen… ?

 • Reply
  Linsey
  mei 22, 2019 at 10:07 pm

  De meeste mensen merken het niet maar ik ben héél onzeker als het over mijn uiterlijk gaat. Heb de indruk dat ik met alles te dik of te zwaar sta. Mijn zware boezem gooit ook wel vaak roet in het eten. Shoppen is momenteel dan ook echt geen plezier voor mij. Graag zou ik weten waar ik moet op focussen. Ik zie door het bos de bomen niet meer als ik ga winkelen. Het is allemaal gewoon te veel en als ik dan iets pas, volgt er steevast een zware en diepe zucht. Weer niks …

 • Reply
  Hannelore
  mei 22, 2019 at 10:20 pm

  Na wat twijfelen (want waarom vind ik nu ook alweer van mezelf dat ik dit verdien?) wil ik toch ook mijn kans wagen om een stylingsessie te winnen.

  Ik heb je blog leren kennen door op de boekenbeurs je eerste boek te kopen (en te laten signeren) en volg je sindsdien. Ik herken veel van mezelf en dat maakt het voor mij heel fijn om je blog te lezen. Zeker nu ik zelf ook 2 kleine kindjes heb. Ik ben ook op een jaar tijd 10kg afgevallen door veel te sporten en gezonde(re) keuzes te maken.

  Met een stylingsessie zou ik misschien eindelijk ook eens mijn kleerkast écht goed kunnen opruimen en de te grote stuks wegdoen zodat er plaats is voor nieuwe kledij waarin ik me nóg beter in m’n vel voel (want eigenlijk zit dat wel al vrij goed ?)

  Ik heb nog altijd de idee dat ik 25 ben, maar niets is minder waar ☺️ Ik ben een jonge mama van 31 en het wordt misschien wel eens tijd dat dat zich ook in mijn kledij vertaalt.

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  mei 23, 2019 at 4:26 am

  Dat gevoel van in de spiegel kijken en blij zijn met wat je ziet heb ik nog nooit echt ervaren. Wat zou ik me graag eens laten kleden door iemand die er echt iets van kent.

 • Reply
  Mia
  mei 23, 2019 at 5:09 am

  Omdat ik zelf mijn kleren naai en steeds bij dezelfde modellen blijf steken. Het zou reuzeleuk zijn om om eens te zien met wat ik verder nog kan dragen!

 • Reply
  Nele
  mei 23, 2019 at 5:45 am

  Graag!!!!!
  Sinds dat de kinderen er zijn, en ik ga shoppen voor mij. Steeds met iets voor hun naar huis kom ipv mij. Waardoor “I really need new clothes” – me, every morning, me heel herkenbaar in de oren klinkt.
  En natuurlijk ook een beetje voor de ‘me-time’.
  Dus………

 • Reply
  Annabel Heyndrickx
  mei 23, 2019 at 6:01 am

  Ik waag heel graag een kansje! Zowel mijn kast als ikzelf kunnen wel een opkikker gebruiken!

 • Reply
  Lies
  mei 23, 2019 at 9:34 am

  Ik zou dit supergraag winnen omdat mijn shoppingtijd met twee jonge kindjes erg beperkt is. Een stylingcoach zou mij enorm helpen om direct op zoek te gaan naar de juiste stukken en geen tijd meer te verliezen in pashokjes met stukken die niet bij mijn figuur passen.

 • Reply
  Katelijn Vandenbroucke
  mei 23, 2019 at 1:11 pm

  Jahaa, dat wul ik wel winnen! Maar dan voor mijn bestie, die daar zot content mee zou zijn. Ze verdient het dubbel en dik want ze is er altijd voor mij, ook al zit ze zelf niet altijd goed in haar vel.

 • Reply
  Hanne De Mecheleer
  mei 23, 2019 at 1:23 pm

  Herkenbaar verhaal… Elke ochtend denken ‘ik moet dringend nieuwe kleren hebben’, maar met twee kleine kinderen enkel in de kledingwinkel achter de hoek geraken, om daar dan nog eens buiten te komen met iets voor de kinderen in plaats van voor mezelf… Ik kan wel wat goed advies gebruiken, om een kleerkast te hebben waar ik me bij elk stuk goed voel. Ik doe dus mee!!!

 • Reply
  Sara Jaspers
  mei 23, 2019 at 1:23 pm

  Supergraag! Sinds ik in 2016 mama werd lijkt het alsof niks me staat of past.. het zit deels in het koppeke maar wat hulp is echt meer dan welkom!! Ik wil een hippe, tof voorkomende mama,partner én in de eerste plaats VROUW zijn??‍♀️

 • Reply
  Evi
  mei 23, 2019 at 1:53 pm

  Hier net het omgekeerde, ik ben de laatste jaren wat verzwaard en ook al heb ik niet echt de intentie om snel die kilo’s kwijt te geraken, ik wil me wel weer goed (leren) kleden. En aangezien ik dus klein en niet zo mager ben vind ik het altijd extra moeilijk. Dus tips zijn altijd welkom tijdens zo een stylingsessie 🙂

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  mei 23, 2019 at 6:53 pm

  O, ik doe graag mee. Ik wil graag een overzichtelijke kleerkast, maar ik weet niet goed hoe ik daar aan moet beginnen. Dit zou een fijn duwtje in de rug zijn.

 • Reply
  Maria Otero
  mei 23, 2019 at 8:36 pm

  Amai, ik heb zoveel redenen om dat te willen doen!! Er is een lichaam voor en na een tweling krijgen, maar ook een “visie van jezelf” uiteraad! Ik kijk mij in de spiegel en ik zoek mij 5 jaar geleden en ik zie mij in 20 jaar opdezelfde tijd, is het duideluijk? Mijn eigen imago is in de mist!
  En! Wij zijn bezig met de climate crisis, ik wil niet ‘n’importe quoi’ gaan kopen. Ik wil stuken die duurzame zijn, niet uit China en ook mooi, maar hoe do ik dat allemaal samen?!

 • Reply
  Kim
  mei 24, 2019 at 5:06 am

  Yup. Helemaal herkenbaar wat je hier schrijft! Door het gebrek aan zelfvertrouwen mbt m’n lijf en onvoldoende tijd (nemen) voor mezelf zorgen er voor dat ik vaak dezelfde dingen draag….of dus ‘niks heb om aan te doen’. Hoe graag zou ik wat tips en tricks krijgen van een pro om toch weer een beetje aanzienbaar voor de dag te komen? Heeeeeeeeeeeeel graag!

 • Reply
  Kirsten
  mei 24, 2019 at 5:53 am

  Wat zou het fijn zijn als ik dit zou winnen. Ik ben heel benieuwd naar wat ze mij zou aanraden. Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken want ook ik ‘heb niets meer om aan te doen’.

 • Reply
  Laura
  mei 24, 2019 at 7:47 am

  Dit winnen zou super zijn. Het mama worden vorig jaar heeft ervoor gezorgd dat ik nog erg zoekende ben naar wat nu juist bij mij past.
  Duimen maar.

 • Reply
  Tina
  mei 24, 2019 at 8:23 am

  Graag waag ik ook nog even mijn kans. Ik weet nooit wat kopen en wat me staat. Vaak vind ik me ook te dik in de kleren. En doe ik ook altijd hetzelfde aan om te gaan werken en in t weekend.

 • Reply
  Emilie Van Staen
  mei 24, 2019 at 9:28 am

  Als ik die tips lees, dan denk ik ‘ja, ik ga er eens invliegen’. Ik heb nog steeds kleren van 5 jaar geleden en zeg elke week wel eens ‘ ooit kan ik daar terug in’.
  Ik bne zo veranderd, zowel innerlijk als uiterlijk. Het zou geweldig zijn om dat eens met iemand die weet van aanpakken te bekijken. ?

 • Reply
  Elsje
  mei 24, 2019 at 2:21 pm

  Haha omdat ik bij de allereerste regel al de mist inga. Bergen “speciallekes” waar ik dan achteraf van denk, waarom had ik dit nu weer gekocht en bij wat ga ik dit in godsnaam aandoen 😉

 • Reply
  Dana
  juni 7, 2019 at 9:20 am

  15 kg afgevallen, een dressing vol met kleren en elke morgen paniek omdat ik niks heb om aan te doen. Een stylingsessie is dus hopelijk de oplossing voor mijn (luxe)probleem!

 • Reply
  Styling | MamaMayapost
  juli 12, 2019 at 6:46 pm

  […] te boeken maar ja, wie kies je dan en zou dat zijn geld wel echt waard zijn etc etc. Toen ik op de blog van Lobke een enthousiaste reportage las over haar bezoek aan Liesbeth Diels van Lilirooz  greep ik mijn […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.