0
Speeltips

7 Sinterklaascadeautjes voor kindjes die alles al hebben

Ze zijn zo verwend, die kinders van ons! Hun verjaardag is nog maar net gepasseerd of daar is Sinterklaas al en nog geen drie weken later liggen er alweer pakjes onder de kerstboom. Nog inspiratie nodig voor kindjes die alles al hebben? Wat dacht je van een beleving? Of iets educatiefs? Misschien hebben jullie er zelf als mama of papa ook nog iets aan dan! Het Sintlijstje van Kobe en Frauke zet ik graag op een rijtje voor jullie:

fp1387-berlin-boombox21. Berlin Boombox
Met stip op 1 op ons Sintlijstje staat de Berlin Boombox, een kartonnen ghettoblaster geleverd wordt als zelfbouwpakket. We vonden dit leuke pakket bij Fairplace, dé webshop waar je terecht kan voor al je duurzaam speelgoed! Via een fiche kan je al je audio-apparaten aansluiten op de Berlin Boombox: je I-Phone, I-pad of I-pod, je smartphone, je mp3-spelerr, zelfs je computer,. De luidsprekers in de Boombox zorgen voor een warm, vol geluid. Laat het feest in jullie living maar beginnen!

2. De Verzinfabriek
Toen ik dit leuke speelgoed ontworpen door Papiergoed zag passeren via Instagram, was ik meteen verkocht. Want creatieve kindjes (en mama’s en papa’s) kunnen dankzij dit spel hun eigen verhaal filmen of spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos! De Verzinfabriek speel je alleen, met een vriendje of vriendinnetje of met een hele groep op een kinderfeestje. Ook leuk om te gebruiken als inspiratie voor een verhaaltje voor het slapen gaan. Pak gewoon een kaartje en het spel kan beginnen!
papiergoed-kwartetspel-het-grote-creatieven-kwarte
3. Het Grote Creatieven Kwartet

Met dit leuke kwartet ontworpen door Papiergoed, doe je vooral zelf lekker gek! Je leert aan de hand van grappige weetjes creatieven kennen in 9 verschillende categorieën. Van schrijvers en muzikanten tot architecten en alleskunners. Kwartet is een leuk voor jong en oud. Om het voor de kleintjes iets gemakkelijker te maken, zijn de kaarten lekker groot. Hieronder valt er zelfs een exemplaartje te winnen van dit leuke spel!
pakket2

4. Speel-en leerpakket
Voor kindjes die in het eerste leerjaar zitten zoals onze Kobe, is een speel-en leerpakket van uitgeverij Zwijsen een leuk idee! Het bevat het maan roos vis woordkwartet, een leren lezen doeblok, een samenleesboekje, een stripverhaal en een moppenboek voor beginnende lezertjes. Leuk toch hé?
Ook voor kindjes uit de kleuterschool en oudere kindjes zijn er speel-en leerpakketten beschikbaar.
Hieronder valt er zelfs eentje te winnen voor kindjes van het tweede leerjaar.HAPPY KIDS boek lobke gielkens
5. Happy Kids boek
Wat is er leuker dan een beleving cadeau te geven aan kindjes die alles al hebben? Samen naar een museum gaan bijvoorbeeld? Of een winterpicknick organiseren? Of een hele namiddag samen pepernoten bakken en er een pepernotenkrans van maken voor Sinterklaas? In mijn laatste boek Happy Kids vind je inspiratie om elke week van het jaar iets leuks te doen met je kinderen, omdat ze niet altijd voor schermpjes moeten zitten of met speelgoed moeten spelen.
muziekinstrumenten
6. Muziekinstrumenten
Bij Kids With Flair, één van mijn favoriete kinderwebshops, vind je massa’s veel leuke inspiratie voor kinderspeelgoed zoals deze leuke muziekinstrumenten! Met de blokfluit, de mondharmonica en de maraccas heb je altijd een leuk instrument bij de hand om muziek te maken.Of kan je samen met je vriendjes een heus concert geven. Of wat dacht je van een leuke gitaar? Let them be a rockstar!
Wist je trouwens dat je een gepersonaliseerde sinterklaaszak in jute kan bestellen hier?
schermafbeelding-2016-11-30-om-19-50-21
7. LEGO is altijd een goed idee
Twee grote LEGOfanaten hebben wij hier in huis, uuuuuuuren kunnen ze samen bouwen en spelen in hun grote fantasiewereld. Volgens Pedro De Bruyckere, pedagoog en onderzoekers is spelen voor kindjes van levensbelang: “Zowel vrij spelen, zelf dingen maken, als dingen volgens regels leren bouwen of doen zijn belangrijk in de ontwikkeling van een kind. En laat LEGO daar nu perfect voor zijn! Daarom staat er op het verlanglijstje van Kobe en Frauke ook een doos LEGO, omdat dat altijd leuk is om mee te spelen, nietwaar?

WIN WIN WIN
Omdat ik ook graag eens Sinterklaas speel, mag ik ook vandaag weer een leuke prijzen weggeven! Wil jij kans maken op een kwartetspel of een speel-en leerpakket? Laat hieronder een reactie achter en deel deze blogpost via Facebook. Wie weet valt er volgende week nog wel een leuk cadeautje in jullie brievenbus!

Nog inspiratie nodig voor leuke Sinterklaasboekjes? Zie hier ons lijstje.
Sint voordeel 2016

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Veerle
  november 30, 2016 at 7:23 pm

  Leuke blog Lobke! Fijn om te volgen.
  Wij kiezen nogal vaak voor gezelschapsspelletjes. Daar heeft het ganse gezin plezier aan.
  (Als iedereen tegen zijn verlies kan tenminste 😉 )
  Die Berlin Boombox ziet er ook wel super cool uit.
  groetjes
  Veerle (Jakobien 8 en Aarjen 6)

 • Reply
  Isabelle
  november 30, 2016 at 7:23 pm

  Sinterklaascadeautjes heb je nooit genoeg..toch? Graag nog iets extra voor onze klasschoen?

 • Reply
  Gerd
  november 30, 2016 at 7:31 pm

  Coole boombox, met stip op 1 om ook is te gaan checken op die website 🙂

 • Reply
  Resaarcle
  november 30, 2016 at 7:39 pm

  Papiergoed ziet er supertof uit!

 • Reply
  Vanessa Goossens
  november 30, 2016 at 8:14 pm

  Weer een leuke actie. Zo een leerpakketje zie altijd met een 6-jarige in huis. De sint kan altijd educatief speelgoed brengen ook hé. Is misschie wel leuk om te winnen, als troost voor binnenkort als ze hun mama een maandje moeten missen. Dan moet ik naar Japan voor het werk.

 • Reply
  Ivy
  november 30, 2016 at 8:31 pm

  Laten we nu net een dochter in het 2e leerjaar hebben zitten… ?
  Hier scoren de gezelschapsspelletjes momenteel goed, maar ook leesboeken worden met open armen ontvangen. En natuurlijk Lego Friends !!

 • Reply
  Marian van Krieken - Bogaard
  november 30, 2016 at 8:41 pm

  Lego rules en zo erg bij onze 3 jongens dat vandaag de oudste vroeg dat wanneer hij 7 jaar gaat worden hij een portomonnee gaat vragen met legosteentjes er op afgebeeld. Of deze bestaan weet ik niet maar toen ik vroeg waarom dit kado, zei hij: ” dan ga ik geld vragen zodat ik nog meer Lego kan kopen!” Logisch toch☺

 • Reply
  Kristel vdb
  november 30, 2016 at 8:45 pm

  Wat een leuke cadeautjes .
  ik zie alvast wat enkele mogelijkheden ?
  Bedankt voor je inspiratie Lobke

 • Reply
  Jill Vandenbrembt
  november 30, 2016 at 10:34 pm

  Had ik deze post maar wat eerder gevonden seg. Zit met twee meiden die jarig zijn eind december. Dus alles ineens bij hen. Mijn inspiratiepotje was volledig leeg! Oke, misschien kan er nog wel een kadootje bij? 🙂

 • Reply
  Machteld Dubois
  november 30, 2016 at 10:49 pm

  Fijne tips voor de Sint! Ons kan je wel een plezier doen doen met het speel- en leerpakket. Het boek staat op mijn verlanglijstje met Kerstmis ?

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  november 30, 2016 at 10:54 pm

  Ik doe graag mee voor het kwartetspel.

 • Reply
  Delphine lavens
  december 1, 2016 at 1:48 am

  Waw die boombox! Supercool, en met 3 kinders die enorm graag dansen perfect. Maar ook de muziekinstrumenten en activiteitenboek zouden het bij ons heel goed doen…

 • Reply
  Sandy
  december 1, 2016 at 6:10 am

  Altijd fan van je blog met die super tips. Ook nu weer lekker handig. Wij wagen dan ook graag onze kans mee.

 • Reply
  bé vermeiren
  december 1, 2016 at 8:34 am

  Leuke tips, Lobke. Hoe cool is die Boombox! Lego, gezelschapspelletje, stempelknutselsetje en een pop staan hier op de sintbrief. Zo’n speel- en leerpakket is een reuze-idee voor onder de kerstboom.

 • Reply
  Barbara Peremans
  december 1, 2016 at 10:00 am

  Dat kwartetspel vind ik echt geniaal bedacht. Ik denk dat Lola en ik er veel pret mee zouden beleven…duimen maar dus.?

 • Reply
  Karlijn
  december 1, 2016 at 4:01 pm

  Heel leuk! Vooral papiergeld is fantastisch! Maar de andere ideeën zijn ook heel gaaf!

  • Reply
   Karlijn
   december 1, 2016 at 4:02 pm

   Papiergoed dus!

 • Reply
  Joke Bogaert
  december 1, 2016 at 4:53 pm

  Hoi Lobke! Ook ik ben fan van je blog én je boeken. Hier brengt de Sint het spel ‘Roar’, maar het speel- en leerpakket voor het tweede leerjaar zou ook nog erg welkom zijn 😉 … Vingers én tenen gekruist, vervelend zeg 😉 …

 • Reply
  Astrid
  december 2, 2016 at 7:02 am

  Ik heb hier twee opgewekte 5-jarigen lopen die wel een speel-leerpakket kunnen gebruiken 🙂 eens tijd voor iets anders 😉

 • Reply
  SewBel
  december 5, 2016 at 8:37 am

  Heel fijn om inspiratie op te doen, en dat kan altijd via jouw blog! Ga ik zeker volgen 😉 Ik doe graag mee bij deze!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.