0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Het Zeeboekparcours getest én goedgekeurd!

Zoveel liedjes als er al gemaakt zijn over de kust, zo weinig weten we er eigenlijk over. Tot je Het zeeboek leest! Een boek voor enthousiaste zeelieden, nieuwsgierige volwassenen en avontuurlijke kinderen, die net als Sarah niet kunnen wachten om te ontdekken wat er allemaal schuilt in, op, boven en onder de zee. Zondag werd het Zeeboek voorgesteld in het Zwin Natuurpark en wij waren erbij!

‘Gaan we naar zee vandaag? Ik moest dit geen twee keer vragen aan mijn kroost, want naar ‘t zeetje gaan vinden zij altijd een goed idee! Maar…ik had iets in petto, want in het Zwin Natuurpark werd het Zeeboek van Sarah Devos voorgesteld. Ik vond het dus een goed idee om het nuttige aan het aangename te koppelen. Wat als we nu eens meedoen met het exclusieve Zeeboekparcours?

De bedoeling was om het huttenparcours en stempels op de 9 razend interessante stops te verzamelen. Alle manieren om onze kinderen vooruit te krijgen, zijn goed, dus zo’n leuk spelletje vinden wij altijd een topidee!
Aangekomen in het gloednieuwe bezoekerscentrum van het Zwin werden we hartelijk verwelkomd door Sarah herselves, de medewerkers van het Zwin én de lieve mensen van de uitgeverij van het Zeeboek.

Het lijkt alsof we in de luchthaven zijn. Superleuk voor de kinderen! We checken in aan de ingang van de tentoonstelling met onze instapkaart en…vliegen mee samen met onze eigen Zwin-trekvogel. Zo beleef je alleen beleef je een boeiende reis vol avontuur en verrassing maar steek je ondertussen ook heel wat op over de fascinerende wereld van vogels. Keileuk gedaan!

Panormatoren
Op het dak van het Bezoekerscentrum kan je langsgaan op de panoramatoren. Van hier uit heb je een machtige uitkijk op de Zwinvlakte, de Zwinduinen en -polders en…zelfs op de zee! Echt heerlijk om de verwondering te zien in de oogjes van mijn kroost.

Zeeboekparcours
En dan is het tijd om aan het Zeeboekparcours te beginnen. WeIk neem mijn kinderen onder de arm en we trekken samen naar de verschillende hutten, zo is er de kijkhut om vogels te turen, een luisterhut waar we alles leren over wieren en algen, een boshut met een schelpenexpert, vogels herkennen op de kijkwand, een kijkje in het zoet-en zoutwaterlabo! Weet je wat ik zelf echt geweldig vond voor de kinderen? Dat de Zwin-gidsen hen telkens op nieuw wisten te verwonderen op een laagdrempelige manier.
Aan de prachtige Zwinvlakte kwamen we ook nog Bushcrafter Mike De Roover tegen, hij maakte hapjes met alles wat de natuur ons te bieden heeft. Superleuk om ook kennis te maken met hem.

Onze stempelkaart was bijna helemaal gevuld…we raadden het woord uit het Zeeboek en gingen he trots aan Sarah vertellen. Zo kregen onze kinderen op het einde nog een leuke verrassing. Een gesigneerd exemplaar van het Zeeboek mocht niet ontbreken. Nu kunnen we thuis verder dromen over de zee en alles leren over tureluren, strandlopertjes en kokmeeuwen. Een echte aanrader trouwens dat Zeeboek! Supermooi geïllustreerd met leuke en duidelijke tekeningen én met een stevige determinatieposter.

Conclusie van onze mooie dag?
We zijn echt verwonderd door de schoonheid van het Zwin! We leerden superveel bij over vogels, waterdieren én de natuur! En we vonden het superleuk dat we van zo dichtbij een ooievaar konden bewonderen. Wij komen zeker nog eens terug naar het Zwin!
Alle informatie vind je op de website van het Zwin.

Beleef het Zwin Natuur Park ook eens
Welkom in het Zwin Natuur Park, de ‘internationale luchthaven voor vogels’.
Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling. Onze trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht. Het wordt een ontdekkingsreis vol verrassingen. Ontdek en geniet van de prachtige Zwinnatuur en maak kennis met de bijzondere vogel- en plantenrijkdom van het gebied.

OVER HET ZEEBOEK
In Het zeeboek ontdek je welke bijzondere soorten je allemaal kunt tegenkomen aan het hele Nederlandstalige deel van de Noordzeekust: van De Panne tot het noordelijkste Nederlandse Waddeneiland. Daarvoor hoef je écht niet aan boord van een schip te gaan of een cursus diepzeeduiken te volgen (ook fijn, natuurlijk). Gewoon wat rondkijken tijdens een dagje zee met je familie, vrienden of lekker alleen en je herkent zonder twijfel al een heleboel uit Het zeeboek. Voor Het zeeboek kon Sarah rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking en expertise van deskundigen van o.a. Het Zwin Natuur Park, het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee), WWF, Natuurpunt, Duinpanne en Staatsbosbeheer Nederland. Ze ging op stap met mariene biologen, seaweed chef Donald Deschagt, strandvondstenexpert Hans Deblauwe, strandjutters, krabbenkenners, ervaren wadlopers, duingidsen… En ze ontdekte dat ze met al deze professionelen een nieuwe verslaving deelt: onze wonderlijke Noordzee!
Good job Sarah!

>>> Ook iets weten over Het Bosboek? Check het hier

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.