0
MAMA ZIJN

Het herdenkingsconcert voor ons vake was er boenk op

Vandaag, 26 november, is het precies 1 jaar geleden dat we plots en veel te snel afscheid moesten nemen van ons vake, onze held, onze levensgenieter. Want dat was hij, hij genoot met volle teugen en leefde elke dag alsof het zijn laatste was. Hij was ook een muzikant, en droomde ervan om ooit zelf beroepsmuzikant te worden. Gelukkig gaf hij zijn liefde voor muziek, en in het bijzonder voor piano, door aan ons, zijn kinderen en ondertussen ook zijn kleinkinderen. Het grootste cadeau dat we van hem kregen, want de band tussen mijn broers en mijn zussen werd na zijn overlijden nog sterker dan hij al was, de muziek bracht ons nog dichter samen.

‘Als we nu eens iets doen voor de Warmste Week van Studio Brussel?’

We voegden de daad bij het woord en uit dankbaarheid ons vake brachten wij gisteren een live pianoconcert. Een dag waar we allemaal heel erg naartoe hebben geleefd. En weet je wat? Het was prachtig, heel erg emotioneel maar er werd ook gelachen en er werden verhalen bovengehaald over onze eeuwige optimist. Want dat was ons vake, een optimist tot in de kist (zoals hij dat zelf in zijn ziekenbed nog zei). Ik herinner mij de woorden van de verpleegster op de palliatieve afdeling nog. Vlak nadat hij was gestorven, zei ze tegen mij: ‘Jouw papa was een zeer bijzondere man, zo eentje ben ik nog niet gauw tegengekomen.’

Bijzonder, dat was hij, zijn positiviteit bracht hij op iedereen over. Hij had echt de gave om het positieve in mensen naar boven te halen, zelfs toen hij zich zelf niet zo best voelde. En laat dan nu datgene zijn dat wij willen voortzetten: positief denken ondanks de moeilijkheden die iedereen wel eens tegenkomt op zijn/haar pad. Ondanks het grote verdriet dat nog vaak de kop opsteekt, geloof mij, het positieve eruit halen, want daar heeft hij zelf nog zo hard op gehamerd zijn laatste dagen. ‘Ik wil op een positieve manier mijn leven beëindigen, als ik sterf, dan is het met een lach!’

Ja vake, we gaan dat nooit vergeten. Als er één ding is dat je ons geleerd hebt, dan is het dat. Op een positieve manier zin geven aan je leven, no matter what.

Pianoconcert

Ik ben zo dankbaar dat we dit concert samen hebben kunnen organiseren. We mogen dan misschien onze papa verloren zijn, onze grootste vriend. Maar de vriendschap en de liefde die we ondertussen bij elkaar vinden, is onbeschrijflijk. Dat lieve vake, is het mooiste cadeau dat je ons kon geven, elkaar.

En laat mij van de gelegenheid ook gebruik maken om iedereen te bedanken die er was. Dat muziek mensen verbindt, was hier het levende bewijs. Wij hopen ook oprecht dat we dit kunnen blijven doen, om ons vake die zoveel gaf om te herinneren nooit meer te vergeten.

Onze actie stond zelfs op StuBru vanwege het bijzondere verhaal, wat zou vake trots zijn hierboven.

Geniet zelf maar even mee:

Voor mensen die er niet bij konden zijn maar wel graag een bijdrage leveren voor onze actie voor Kom op tegen Kanker! Op ons rekeningnummer BE42 068892208754 mag je een vrije bijdrage storten en dan gaat dit rechstreeks mee in onze pot

Wil jij ook een actie organiseren voor één van de meer dan 1000 goede doelen van De Warmste Week? Registreer die dan hier.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Mamavan1
    november 28, 2018 at 8:06 am

    Prachtige herdenking!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.